Poniedziałek

Sniadanie- Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorami

Jajo 180g, Pieczarka surowa 105g, Mleko 1,5% tłuszczu 100g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 30g, Pomidor 200g, Cebula 15g, Mąka ryżowa 50g, Szynka wołowa, gotowana 70g

II ŚNIADANIE – Serek wiejski z warzywami i pieczywem słonecznikowym

Serek wiejski ze szczypiorkiem 250g, Rzodkiewka 30g, Ogórek 100g, Pieczywo słonecznikowe 70g, Biały pieprz 3g

OBIAD – Wołowina po meksykańsku z makaronem pełnoziarnistym

Wołowina 200g, Papryka czerwona 100g, Kukurydza konserwowa 15g, Cukinia 100g, Pomidor 130g, Przyprawa meksykańska 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Cukier 2g, Makaron pełnoziarnisty świderki 100g

PODWIECZOREK – Zapiekane ziemniaki z brokułem i kolendrą, kurczak grillowany

Ziemniaki 250g, Oliwa z oliwek 5g, Brokuły 150g, Kolendra świeża 5g, Jogurt naturalny 2% 100g, Sól 2g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g

KOLACJA- Kieszonka z piersi z kurczaka z mozzarellą, warzywa w ziołach na soczewicy

Kurczak, filet 100g, Ser mozzarella 20g, Cukinia 300g, Papryka czerwona 65g, Papryka zielona 65g, Marchew 100g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa tymianek 2g, Zioła prowansalskie 2g, Przyprawa bazylia2g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 4g, Soczewica nasiona 60g, Sól2g


Wtorek

ŚNIADANIE – Owsianka wiśniowa z orzechami na zimno

Płatki owsiane 120g, Jogurt naturalny 2% 200g, Wiśnie mrożone bez pestek 100g, Przyprawa cynamon 1g, Miód 5g, Orzechy włoskie bez skorupki 20g

II ŚNIADANIE – Zielona sałatka z mango

Szpinak młody 50g, Roszponka 50g, Mango 180g, Orzechy nerkowa 20g, Bazylia świeża 6g, Imbir tarty 3g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Sól 2g, Ocet winny 5g, Szynka wołowa 100g, Kasza gryczana 50g

OBIAD – Filet z kurczaka z żurawiną na brązowym ryżu, surówka

Kurczak, filet 150g, Przyprawa do drobiu 3g, Cebula 25g, Żurawina suszona 20g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa papryka słodka 2g, Przyprawa cynamon 2g, Przyprawa chili 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Natka pietruszki 5g, Ryż brązowy 100g, Kapusta pekińska 150g, Kukurydza konserwowa 30g, Szczypiorek 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Jogurt naturalny 50g

PODWIECZOREK – Chłodnik szpinakowy z jajami

Maślanka 350g, Szpinak świeży 130g, Jajo 100g, Pomidor 220g, Czosnek 2g, Przyprawa oregano 3g, Przyprawa papryka ostra 1g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 2g, Chleb chrupki żytni 30g

Kolacja  – Sałatka chińska z makaronem sojowym

Makaron sojowy 60g, Kurczak, filet 120g, Awokado 50g, Papryczka chili 10g, Natka pietruszki 4g, Sos sojowy 5g, Sól morska 2g


Środa

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z daktylami i wiórkami kokosowymi

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2% 500g, Wiórki koksowe 10g, Daktyle suszone 20g

II ŚNIADANIE – Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka, gruszką i prażonymi orzechami włoskimi

Sałata lodowa 40g, Gruszka 120g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 50g, Musztarda Dijon 5g, Miód 5g, Orzechy włoskie 20g

OBIAD – Udka z kurczaka w aromatycznym sosie

Udka z kurczaka 320g, Sos pomidorowy 150g, Pesto bazyliowe 30g, Ziemniaki 200g, Oliwa z oliwek 10g, Groszek zielony mrożony 130g, Mini kukurydze 100g, Natka pietruszki 10g, Woda 70g

PODWIECZOREK – Świeża surówka z tuńczykiem

Mix sałat 100g, Ogórek 100g, Papryka czerwona 80g, Kukurydza z puszki 50g, Pomidor 100g, Cebula dymka 50g, Tuńczyk w oleju 100g, Biały pierz 3g

KOLACJA – Pasta jajeczna z żółtym serem

Jajo 150g, Ser edamski 30g, pikantny majonez 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szczypiorek 10g, Rzodkiewka 50g, Cebula 50g, Bułka pełnoziarnista 100g


Czwartek

Śniadanie: Owsianka sojowa z pieczonym jabłkiem, cynamonem i gruszkami
Płatki owsiane górskie 100g, 400kcal
Mleko sojowe 500ml, 165kcal
jabłko 150g, 87kcal
gruszka 150g, 85kcal
cynamon 3g,

II Śniadanie: Sałatka z czarnego ryżu
ugotowany czarny ryż 50g, 150kcal
buraki pieczone w piekarniku 70g, 40kcal
papryka konserwowa 50g, 45kcal
brokuł 50g, 14kcal
cukinia 50g, 11kcal
ocet balsamiczny 10ml
sól, pieprz po 2g

Obiad: Kurczak w potrawce szparagowej
ziemniaki 200g, 230kcal
czosnek 3g, obrany i rozgnieciony
kmin rzymski, rozmaryn, czarny pieprz po 3g
bulion z kurczaka 300ml, 140kcal
szparaga pokrojona w kostkę i obrana (bez nasion bez pestek) 10 g, 30kcal
pierś z kurczaka 250g, 250kcal
biała fasolka z puszki 50g, 160kcal
zielone oliwki bez pestek 10g, 18kcal

Podwieczorek: Jajka ze szpinakiem, pieczywo chrupkie
jajko 100g, 140kcal
szpinak mrożony 50g, 30kcal
jogurt naturalny 20g, 15kcal
oliwa z oliwek 5ml, 40kcal
czosnek 3g
pieczywo żytnie chrupkie 20g, 40kcal
przyprawy: sól ziołowa, pieprz ziołowy po 3g

KOLACJA – Pieczarki nadziewane serem i warzywami

Pieczarki 200g, Ser cheddar 80g Włoszczyzna mrożona 500g Oliwa z oliwek 20 ml, Curry 5g


Piątek

ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym, sok owocowo-warzywny

Ser twarogowy chudy 150g, Jogurt naturalny 50g, Awokado 130g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Syrop klonowy 10g, Chleb graham 90g, Jabłko 220g, Marchew 50g, Seler korzeniowy 20g

II ŚNIADANIE – Tuńczyk duszony w pomidorach i papryce

Tuńczyk z wody 150g, Olej rzepakowy 10g, Pomidory 100g, Papryka 120g, Bazylia suszona 5g, Sól ziołowa 3g

OBIAD – Filet z kurczaka pieczony w sosie jogurtowo-musztardowym

Jogurt naturalny 2% 100g, Filet z kurczaka 300g, Oliwa z oliwek 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ziemniaki 300g, Miód pszczeli 40g, Koperek 5g

PODWIECZOREK – Jabłka pieczone z sosem cynamonowym

Jabłka 350g, Jogurt naturalny 50g, Miód spadziowy 10g, Cynamon 5g, Gałka muszkatołowa 2 g

KOLACJA – Cukinia faszerowana mięsem z kurczaka z dzikim ryżem

Cukinia 300g, Filet z kurczaka mielony 120g, Ser twarogowy półtłusty 40g, Pomidor 200g, Czosnek 10g, Cebula 50g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Natka pietruszki 6g, Zioła prowansalskie 3g, Ryż dziki 70g