Poniedziałek
ŚNIADANIE – Placek jaglany z marchewką
Szynka z indyka 100g, Jajo 220g, Pomidor 60g, Marchew 130g, Czosnek 2g, Szczypiorek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Płatki jaglane 60g
II ŚNIADANIE – Gruszkowa sałatka z krewetkami i makaronem ryżowym
Krewetka koktailowa 100g, Makaron ryżowy 50g, Ogórek kiszony 100g, Groszek zielony 30g, Ser żółty tarty 10g, Jogurt naturalny 75g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 4g, Gruszka 150g
OBIAD – Makarotto z suszonymi pomidorami i cukinią
Makaron penne 100g, Kurczak, filet 150g, Cukinia 200g, Pomidory suszone w zalewie 15g, Rukola 25g, Zioła do drobiu 3g, Oliwa z oliwek 5g, Olej lniany 7g
PODWIECZOREK – Kolorowe wrapy
Ogórek kiszony 100g, Papryka czerwona 130g, Papier ryżowy 40g, Wędzona pierś z kurczaka 70g, Ser żółty 50g, Sałata lodowa 5g, Ananas 80g
KOLACJA – Cukinia z farszem krewetkowym
Cukinia 300g, Jogurt naturalny 2% 75g, Oliwa z oliwek 7g, Pietruszka, liście 10g, Por 50g, Pieprz czarny mielony 2g, Ryż jaśminowy 75g, Krewetka, surowa koktajlowa 120g, Sól 2g
Wtorek
ŚNIADANIE –Musli orzechowe z owocami
Zarodki pszenne 50g, Płatki owsiane 40g, Jogurt naturalny 300g, Orzechy włoskie 10g, Banan 100g, Truskawki 100g, Orzechy laskowe 10g, Miód wielokwiatowy 10g
II ŚNIADANIE – Sałatka z kurczakiem
Pierś z kurczaka 200g, Grejpfrut 300g, Roszponka 200g, Oliwa 10g, Ocet balsamiczny 10g
OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem
Wołowina 360g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 20ml, Mrożony groszek 150g, Ananas z puszki 150g,
Bulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Ryż brązowy gotowany 50g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natka pietruszki 5g, Ogórek konserwowy 100g
PODWIECZOREK – Warzywa pieczone z soją
Pędy bambusa 100g, Brokuł gotowany 120g, Sezam 20g, Sos sojowy 40g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 160g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 10g, Soja nasiona 50g
KOLACJA – Naleśniki papryka i kurczakiem
Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g
Środa
ŚNIADANIE – Kasza gryczana z białą fasolą
Szynka z indyka 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Kasza gryczana 50g, Fasola biała z puszki 50g, Papryka czerwona 50g, Pomidor 50g, Koncentrat pomidorowy 10g
II ŚNIADANIE – Deser serowy z malinami
Maliny 100g, Serek homogenizowany chudy 100g, Zarodki pszenne 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g
OBIAD – Gnocchi z kurczakiem i fasolką szparagową
Fasolka szparagowa 400g, Gnocchi 250g, Oliwa z oliwek 20g, Filet z kurczaka 300g, Curry 5g, Sos sojowy 15g
PODWIECZOREK – Tarta z łososiem i brokułami
Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Brokuły 80g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g, Czosnek niedźwiedzi 10g
KOLACJA – Sałatka z wołowiną i mozarellą
Mix sałat 250g, Olej rzepakowy 20g, Ocet jabłkowy 20g, Musztarda 10g, Miód płynny 10g, Polędwica wołowa 100g, Mozarella 150g, Pieczywo żytnie razowe 35g
Czwartek
ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami
Kasza jaglana 100g, Jagody 100g, Truskawki 100g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g
II ŚNIADANIE – Krewetki curry
Krewetki królewskie 350g, Papryczki chili 120g, Mleko kokosowe 40g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 20g, Sól 2g, Curry 3g, Ryż brązowy 60g
OBIAD – Pierś z kurczaka z grzybami i makaronem sojowym
Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Korzeń imbiru 10g, Grzyby shiitake 150g, Pieczarki 150g, Sos sojowy 20g, Bulion drobiowy 150g, Wino wytrawne 30g, Cukinia 120g, Orzechy arachidowe 15g, Sól ziołowa 2g, Kolenda 2g, Oliwa z oliwek 10g, Makaron ryżowy 50g
PODWIECZOREK – Budyń czekoladowy z bakaliami
Mleko 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Rodzynki 10g, Migdały 10g, Morele suszone 10g
KOLACJA – Ostre Łódki z cukinii
Ser typu „Feta” 20g, Ser twarogowy półtłusty 30g, Szynka wiejska 30g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo tostowe 60g, Płatki owsiane 20g, Cukinia 200g, Pieprz Cayenne 5g
Piątek
ŚNIADANIE – Racuszki z obrębami i musem jabłkowym
Otręby owsiane 50g, Serek homogenizowany waniliowy 100g, Jaja kurze całe 50g, Olej rzepakowy 10g, Jabłka 250g, Miód 20g
II ŚNIADANIE – Deser ryżowo-jabłkowy
Ryż jaśminowy 125g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g
OBIAD – Grillowany pstrąg z masłem czosnkowym, surówką z kiełków brokułu i kaszą jaglaną
Pstrąg 250g, Masło 15g, Czosnek 10g, Kiełki brokułu 60g, Jogurt typ grecki 30g, Kasza jaglana 100g, Sok z cytryny 10g, Sól 3g, Pieprz 3g
PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z kurczakiem
Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Gulasz na ostro
Wieprzowina 180g, Cebula 100g, Czerwona fasola z puszki 50g, Kukurydza z puszki 35g, Koncentrat pomidorowy 25g, Papryka słodka mielona 10g, Strąk papryczki chili 15g, Pieprz 1g, Sól 1g