Poniedziałek
ŚNIADANIE –Musli orzechowe z owocami
Zarodki pszenne 50g, Płatki owsiane 40g, Jogurt naturalny 300g, Orzechy włoskie 10g, Banan 100g, Truskawki 100g, Orzechy laskowe 10g, Miód wielokwiatowy 10g
II ŚNIADANIE – Sałatka z kurczakiem
Pierś z kurczaka 200g, Grejpfrut 300g, Roszponka 200g, Oliwa 10g, Ocet balsamiczny 10g
OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem
Wołowina 360g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 20ml, Mrożony groszek 150g, Ananas z puszki 150g, Bulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Ryż brązowy gotowany 50g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natka pietruszki 5g, Ogórek konserwowy 100g
PODWIECZOREK – Warzywa pieczone z soją
Pędy bambusa 100g, Brokuł gotowany 120g, Sezam 20g, Sos sojowy 40g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 160g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 10g, Soja nasiona 50g
KOLACJA – Naleśniki papryka i kurczakiem
Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g
Wtorek
ŚNIADANIE – Kasza gryczana na słodko
Kasza gryczana 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jabłko 170g, Gruszka 150g, Brzoskwinia 50g, Morele 30g, Migdały płatki 25g, Miód 10g
II ŚNIADANIE – Papryka z mięsem mielonym i ryżem jaśminowym
Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Ryż jaśminowy 25g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g
OBIAD – Roladki z kurczaka z kaszą pęczak
Pierś z kurczaka 300g, Bułka tarta 50g, Szpinak 150g, Czosnek 20g, Ser twarogowy 150g, Jajko 50g, Kasza pęczak 100g, Kostka warzywna 5g
PODWIECZOREK – Sałatka ze szpinakiem i szynką i białym serem
Świeży szpinak 100g, Chudy ser twarogowy 50g, Chuda szynka drobiowa 100g, Pestki słonecznika 20g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz biały 3g
KOLACJA – Sandacz z warzywami i makaronem szpinakowym
Fitet z sandacza 200g, Rukola 100g, Brokuł 120g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Makaron szpinakowy 50g, Sól 5g, Pieprz 5g,
Środa
ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą rybną
Bułka pełnoziarnista 150g, Tuńczyk w wodzie 100g, Ser biały półtłusty 60g, Majonez 10g, Pomidor 30g, Ogórek 35g, Sałata 20g, Rzodkiewka 20g
II ŚNIADANIE – Makaron penne z pesto i wędzonym indykiem
Filet z indyka wędzony 120g, Pesto bazyliowe 20g, 6 Makaron penne pełnoziarnisty 50g
OBIAD – Gulasz z wołowiną w czerwonym winie
Szalotka 120g, Czosnek 20g, Marchew 100g, Seler 90g, Oliwa z oliwek 20g, Wołowina 250g, Czerwone wino 100g, Bulion warzywny 200g, Kasza jęczmienna 100g
PODWIECZOREK – Owocowe racuszki
Mąka 20g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajko 50g, Proszek do pieczenia 1g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Owoce (maliny, jeżyny, poziomki) 150g
KOLACJA – Potrawka z kurczaka z jajkiem i pomidorami
Filet z kurczaka 200g, Czosnek 20g, Pomidory 400g, Sos sojowy 20g, Jajo 100g, Otręby owsiane 40g, Oliwa 10g
Czwartek
ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami i kurczakiem
Jajka 200g, Oliwa z oliwek 10g, Kurczak gotowany 100g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g, Sól ziołowa 2g
II ŚNIADANIE – Ciasto jabłkowe
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Proszek do pieczenia 2g, Margaryna niskotłuszczowa 10g, Cukier waniliowy 10g, Jajko 50g, Żółtko 20g, Śmietana 12% 10g, Jabłka 150g, Bułka tarta 10g
OBIAD –Sakiewka z kurczaka w cytrynowej marynacie z kaszą jęczmienną i bukietem warzyw z olejem lnianym
Kasza jęczmienna 100g, Kurczak, filet 180g, Olej lniany 7g, Bukiet warzyw 200g, Pomidory, suszone 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sok z cytryny 6g, Sól 2g, Zioła prowansalskie 3g
PODWIECZOREK – Sałatka szparagowa z grzankami ziołowymi
Pęczek szparagów 200g, Pomidory 120g, Sałata zielona 50g, Ogórek 60g, Cebula dymka 50g, Śmietana 10ml, Olej z orzechów laskowych 10g, Koperek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Grzanki ziołowe 70g
KOLACJA- Indyk w sezamie w gotowaną marchewką i kalafiorem
Filet z indyka 300g, Sezam 40g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g
Piątek
ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami i sosem jogurtowym
Kasza jaglana 100g, Mleko 3,2% tł 250g, Winogrona ciemne 40g, Winogrona białe 40g, Banan 100g, Jogurt naturalny 50g, Miód 10g
II ŚNIADANIE – Wrap z kurczakiem
Pełnoziarnista tortilla pszenna 100g, Kurczak gotowany na parze 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12%, 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g
OBIAD – Udka z kurczaka w aromatycznym sosie
Udka z kurczaka 320g, Sos pomidorowy 150g, Pesto bazyliowe 30g, Ziemniaki 200g, Oliwa z oliwek 10g, Groszek zielony mrożony 130g, Mini kukurydze 100g, Natka pietruszki 10g, Woda 70g
PODWIECZOREK – Kurczak z ananasem na sałacie
Pierś z kurczaka grillowana 200g, Ananas z puszki 120g, Sałata lodowa 200g, Jogurt naturalny grecki 50g, Ocet balsamiczny 10g
KOLACJA – Makaron z warzywami i pesto
Makaron spaghetti 150g, Pomidory 150g, Cukinia 120g, Cebulka 50g, Czosnek 10g, Papryka czerwona 120g, Pesto rosso (czerwone) 30g, Natka pietruszka 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g