Poniedziałek
ŚNIADANIE – Omlety brokułowe z szynką
Jaja 200g, Oliwa z oliwek 20g, Szynka z drobiu 100g, Gotowany brokuł 120g, Szczypiorek 10g, Pieprz 3g, Sól ziołowa 2g, Brzoskwinia 80g, Jogurt naturalny 50g
II ŚNIADANIE – Mus bananowy z zarodkami
Banany 300g, Zarodki pszenne 40g, Cynamon 3g, Sok pomarańczowy 20g, Pumpernikiel 35g
OBIAD – Gnocchi z kurczakiem i fasolką szparagową
Fasolka szparagowa 400g, Gnocchi 250g, Oliwa z oliwek 20g, Filet z kurczaka 300g, Curry 5g, Sos sojowy 15g
PODWIECZOREK – Tarta z łososiem i brokułami
Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Brokuły 80g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g, Czosnek niedźwiedzi 10g
KOLACJA – Sałatka z wołowiną i mozarellą
Mix sałat 250g, Olej rzepakowy 20g, Ocet jabłkowy 20g, Musztarda 10g, Miód płynny 10g, Polędwica wołowa 100g, Mozarella 150g, Pieczywo żytnie razowe 35g
Wtorek
ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami
Kasza jaglana 100g, Jagody 100g, Truskawki 100g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g
II ŚNIADANIE – Krewetki curry
Krewetki królewskie 350g, Papryczki chili 120g, Mleko kokosowe 40g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 20g, Sól 2g, Curry 3g, Ryż brązowy 60g
OBIAD – Pierś z kurczaka z grzybami i makaronem sojowym
Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Korzeń imbiru 10g, Grzyby shiitake 150g, Pieczarki 150g, Sos sojowy 20g, Bulion drobiowy 150g, Wino wytrawne 30g, Cukinia 120g, Orzechy arachidowe 15g, Sól ziołowa 2g, Kolenda 2g, Oliwa z oliwek 10g, Makaron ryżowy 50g
PODWIECZOREK – Budyń czekoladowy z bakaliami
Mleko 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Rodzynki 10g, Migdały 10g, Morele suszone 10g
KOLACJA – Gulasz na ostro
Wieprzowina 180g, Cebula 100g, Czerwona fasola z puszki 50g, Kukurydza z puszki 35g, Koncentrat pomidorowy 25g, Papryka słodka mielona 10g, Strąk papryczki chili 15g, Pieprz 1g, Sól 1g
Środa
ŚNIADANIE – Omlet z kalafiorem, brokułem i łososiem
Jajka 200g, Brokuł gotowany 100g, Kalafior gotowany 70g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Łosoś wędzony 60g, Chili 2g, Tymianek 2g, Pieprz 2g
II ŚNIADANIE – Sałatka cytrusowa z serkiem homogenizowanym
Serek homogenizowany śmietankowy 50g, Pomarańcz 100g, Mandarynka 200g, Grejpfrut 150g, Kiwi 50g, Pomelo 100g, 21kcal
OBIAD – Spaghetti carbonara
Makaron spaghetti 100g, Boczek wędzony 100g, Parmezan 50g, Jaja 100g, Cebula 100g, Śmietana 18% 30g, Oliwa 10g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 3g
PODWIECZOREK – Sałatka włoska z mozarellą i chrupkiem pieczywem
Mozarella mini 100g, Oliwa z oliwek 10g, Pomidorki koktajlowe 70g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g, Pieczywo chrupkie 20g
KOLACJA – Indyk w sezamie z gotowanymi warzywami
Filet z indyka 300g, Sezam 40g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g
Czwartek
ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z truskawkami
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko migdałowe 2%tł 400g, Truskawki 200g
II ŚNIADANIE – Sałatka ze szpinakiem i szynką
Szpinak świeży 100g, Seler konserwowy 100g, Szynka drobiowa 100g, Słonecznik nasiona 20g, Oliwa 10g, Pieprz ziołowy 3g
OBIAD – Rybny gulasz
Kasza pęczak 100g, Ciecierzyca z puszki 200g, Rodzynki 20g, Filet z dorsza 350g, Cebula 100g, Włoszczyzna 230g, Woda 450g, Kolendra 3g, Pieprz ziołowy 3g
PODWIECZOREK – Tortilla z kurczakiem
Pełnoziarnista tortilla pszenna 200g, Kurczak filet 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12% 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g
KOLACJA – Naleśniki z papryka i kurczakiem
Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g
Piątek
ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z czereśniami
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko sojowe 2%tł 400g, Czereśnie 200g
II ŚNIADANIE – Sałatka szparagowa z grzankami ziołowymi
Pęczek szparagów 200g, Pomidory 120g, Sałata zielona 50g, Ogórek 60g, Cebula dymka 50g, Śmietana 10ml, Olej lniany 10g, Koperek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Grzanki ziołowe 70g
OBIAD – Żeberka w sosie jabłkowym
Olej rzepakowy 20g, Żeberko wieprzowe 150g, Cebula 50g, Czerwona kapusta 120g, Jabłko 120g, Bulion warzywny 170g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 70g
PODWIECZOREK – Naleśniki z jagodami i białym serkiem
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 50g, Ser twarogowy chudy 70g, Olej rzepakowy tłoczony na zimno 5g, Mąka pełnoziarnista 75g, Borówki amerykańskie 100g, Jajka 50g, Sól 2g
KOLACJA – Naleśniki z mięsem mielonym
Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g