Poniedziałek
ŚNIADANIE – Kasza jaglana z bananem, brzoskwinią i malinami
Kasza jaglana 100g, Banan 100g, Brzoskwinie 100g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g, Maliny 20g
II ŚNIADANIE – Bruschetta z pomidorami i salami
Bagietka 50g, Masło 10g, Czosnek 5g, Pomidor 100g, Ser mozzarella 30g, Salami 30g, Suszone zioła prowansalskie 2g, Bazylia 2g
OBIAD – Gulasz węgierski
Wołowina z udźca 350g, Cebula 150g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 15g, Pieczarki 100g, Czerwona papryka 80g, Zielona papryka 80g, Bulion warzywny 350g, Mielona papryka 2g, Liść laurowy 2g, Majeranek 2g, Pieprz 2g, Sól 2g, Ziele angielskie 2g, Koncentrat pomidorowy 50g
PODWIECZOREK – Owoce w sosie waniliowym
Miód 10g, Sok jabłkowy 20g, Mango 140g, Ananas 60g, Jabłko 250g, Gruszka 200g, Jogurt grecki 50g, Jogurt naturalny 50g, Esencja waniliowa 2g
KOLACJA – Papryka nadziewana kurczakiem z warzywami i mozzarellą
Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 300g, Ryż brązowy 45g, Cebula 25g, Cukinia 200g, Ser mozzarella 30g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa bazylia 1g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g
Wtorek
ŚNIADANIE – Gryczany placek z tuńczykiem, cebulką i pomidorem
Kasza gryczana 90g, Jajo 150g, Tuńczyk w wodzie 120g, Cebula 25g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidor 150g, Bazylia świeża 6g
II ŚNIADANIE – Grillowane warzywa z serkiem mozarella
Por 80g, Cukinia 60g, Bakłażan 60g, Cebula 50g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona60g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 20ml, Tymianek 5g, Bazylia 5g, Mozarella kuleczki małe 50g
OBIAD – Chili con carne z ryżem
Ryż brązowy 100g, Polędwica wołowa 150g, Fasola konserwowa czerwona i czarna 100g, Pomidor 200g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa taco 3g, Przecier pomidorowy 15g
PODWIECZOREK – Lumache z wędzonym karmazynem, zielonym groszkiem i mango
Makaron kokardki pełnoziarnisty 50g, Groszek zielony mrożony 35g, Karmazyn, wędzony 90g, Natka pietruszki 6g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa chili 1g, Przyprawa oregano 3g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Mango 70g
KOLACJA – Burrito meksykańskie
Tortilla pszenna 150g, Mielone mięsa wołowe 150g, Czerwona papryka 60g, Kukurydza z puszki 30g, Czerwona fasola z puszki 30g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Oregano 2g, Czerwona papryka 2g, Kolendra 2g, Kminek 1g, Papryczka chilli 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 10g, Przecier pomidorowy 100g, Sos sojowy 10g, Tabasco 3g, Pikantny ketchup 30g, Sok z limonki 10g
Środa
ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami i salami
Jaja 200g, Oliwa z oliwek 10g, Salami 60g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g
II ŚNIADANIE – Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka, gruszką i prażonymi orzechami włoskimi
Sałata lodowa 40g, Gruszka 120g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 50g, Musztarda Dijon 5g, Miód 5g, Orzechy włoskie 20g
OBIAD – Sola w migdałach z młodymi ziemniakami i brokułami
Sola filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajo 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Ziemniaki 170g, Brokuł 150g
PODWIECZOREK – Chłodnik szpinakowy z jajami
Maślanka 350g, Szpinak świeży 130g, Jajo 100g, Pomidor 220g, Czosnek 2g, Przyprawa oregano 3g, Przyprawa papryka ostra 1g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 2g, Chleb chrupki żytni 30g
KOLACJA – Kokardki w sosie arabskim
Makaron kokardki 200g, Przecier pomidorowy 60g, Pomidory 200g, Rodzynki 20g, Kapary 30g, Ostra papryczka 20g, Pistacje 20g, Anchois 40g, Por 50g, Oliwa 10g
Czwartek
ŚNIADANIE – Owsianka z leśnymi owocami i twarożkiem
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Maliny 60g, Jagody 60g, Truskawki 50g, Serek twarogowy śmietankowy 50g.
II ŚNIADANIE – Bakłażan w pomidorach
Bakłażan 150g, Pomidory 200g, Czosnek 10g, Papryczka chilii 20g, Oliwa z oliwek 20ml, Pieprz 2g, Sól 2g, Cebula 250g, Olej rzepakowy 20g, Mąka pszenna 20g, Piwo jasne 200g, Jajo 50g
OBIAD – Dorsz pieczony w ziołach z kaszą kuskus i kalafiorem
Kasza kuskus 50g, Filet z dorsza 200g, Sok z cytryny 10g, Ocet winny 10g, Oliwa z oliwek 15g, Masło klarowane 10g, Kalafior 200g, Chili 3g, Tymianek 3g, Rozmaryn 3g, Sól ziołowa 3g
PODWIECZOREK – Deser migdałowo-bananowy
Serek mascorpone 60g, Biszkopty 40g, Migdały 10g, Kakao 2g, Mleko kokosowe 35g, Banany 120g
KOLACJA – Tarta szpinakowa
Ciasto francuskie 100g, Szpinak 250g, Masło 10g, Czosnek 10g, Ser typu feta 50g, Filet z kurczaka 80g, Śmietana 18%, 20g, Jajo 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Parmezan 10g
Piątek
ŚNIADANIE – Pieczywo pełnoziarniste z pasta pieczarkową i wędliną
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 280g, Pieczarki 100g, Oliwa z oliwek 10g, Szczypiorek 10g, Jajo 50g, Anchois 25g, Szynka z kurczaka 60g, Sól 2g, Pieprz 2g, Pomidor 40g
II ŚNIADANIE – Krokiety z jajkiem
Mleko 20g, Woda gazowana 25g, Jajo 50g, Sól 5g, Mąka pszenna 50g, Olej rzepakowy 5g, Cebula 50g, Jajko 100g, Masło 3g, Soł ziołowa 3g
OBIAD – Kurczak w porach ze szparagami i kaszą jęczmienną
Kurczak, filet 170g, Por 80g, Szparagi zielone 200g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 4g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza jęczmienna 100g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowo-brzoskwiniowy
Jogurt typ grecki 150g, Mleko 3,2% 130g, Truskawki 100g, Brzoskwinie 150g
KOLACJA – Cukinia faszerowana mięsem z kurczaka z dzikim ryżem
Cukinia 300g, Filet z kurczaka mielony 120g, Ser twarogowy półtłusty 40g, Pomidor 200g, Czosnek 10g, Cebula 50g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Natka pietruszki 6g, Zioła prowansalskie 3g, Ryż dziki 70g