Poniedziałek

ŚNIADANIE – Owocowe chrupkie musli

Płatki wielozbożowe 70g, Orzechy włoskie 15g, Orzechy laskowe 15g, Nasiona słonecznika 15g, Miód 10g, Jogurt typ grecki 200g, Jagody amerykańskie 50g, Maliny 50g

II ŚNIADANIE – Krem dyniowy

Pieczona dynia 200g, Marchewka ugotowana 40g, Mleko kokosowe 120g, Pomarańcza 60g, Imbir 5g, Cynamon 1g, Curry 1g, Chilii 1g, Płatki kokosowe 10g, Masło 10g, Szałwia 15g

OBIAD – Zrazy wieprzowe nadziewane ogórkiem i szynka z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórka

Schab wieprzowy 200g, Szynka drobiowa 50g, Ogórek kiszony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia 15g, Ziemniaki 200g, Ogórek 200g, Śmietana 12% 20g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Sałatka cytrusowa na serku mascorpone

Serek mascorpone 50g, Pomarańcz 100g, Mandarynka 200g, Grejpfrut 150g, Kiwi 50g, Pomelo 100g

KOLACJA – Panierowany ser camembert z żurawiną

Camembert 120g, Bułka tarta 30g, Olej rzepakowy 10g, Jajo 50g, Konfitura z żurawiny 30g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami, bazylia i polędwica wieprzową

Jajka 100g, Oliwa z oliwek 10g, Polędwica sopocka 60g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g

II ŚNIADANIE – Grillowane warzywa z serkiem mozarella

Por 80g, Cukinia 60g, Bakłażan 60g, Cebula 50g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona60g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 20ml, Tymianek 5g, Bazylia 5g, Mozarella kuleczki małe 50g

OBIAD – Grillowany Filet z indyka z pesto, kaszą bulgur i brokułem

Kasza bulgur 100g, Filet z indyka 250g, Przyprawa gyros 10g, Pesto bazyliowe 40, Oliwa z oliwek 10g, Sok z limonki 10g, Brokuł 150g

PODWIECZOREK – Deser migdałowo-bananowy

Serek mascorpone 60g, Biszkopty 40g, Migdały 10g, Kakao 2g, Mleko kokosowe 35g, Banany 120g

KOLACJA – Ciabata z tuńczykiem i jajkiem

Bułka ciabata 160g, Tuńczyk z puszki 80g, Jajko 100g, Oliwki zielone 10g, Majonez light 10g


 

Środa

ŚNIADANIE – Jajecznica z pieczarkami i bekonem

Jajka 250g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczarki 70g, Boczek 50g, Pieczywo razowe 35g, Sól ziołowa 3g

II ŚANIDANIE – Jogurtowy przekładaniec

Jogurt naturalny 2% 200g, Borówki amerykańskie 150g, Truskawki 100g, Kiwi 60g, Płatki owsiane 30g, Orzechy nerkowca 20g

OBIAD – Zawijane kotlety myśliwskie z puree ziemniaczanym i sałatka pomidorową

Filet z indyka 250g, Cebula 100g, Śliwki suszone 50g, Ogórek konserwowy 60g, Wędzony filet z indyka 50g, Wino wytrawne 100g, Musztarda 20g, Słodka papryka w proszku 10g, Sos sojowy 10ml, Pieprz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g, Ziemniaki 350g, Masło 10g, Cebula prażona 15g, Pomidory 150g, Cebula dymka 30g

PODWIECZOREK – Tuńczykowa sałatka z dzikim ryżem i pomidorem

Ryż dziki 75g, Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidor 130g, Czosnek 5g, Olej lniany 10g, Zioła prowansalskie 3g

KOLACJA – Risotto z kurczakiem

Ryż brązowy 100g, Kurczak 120g, Brokuły 100g, Marchew 100g, Pietruszka100g, Cukinia 80g, Sezam czarny, 20g, Oliwa z oliwek 10g, Curry 5g, Sól 2g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Gryczane naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Woda 220g, Jajo 120g, Mąka gryczana 90g, Cebula 75g, Czosnek 5g, Szpinak, liście 300g, Ser Feta 30g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Ser twarogowy chudy 80g

II ŚANIDANIE – Sałatka z serem pleśniowym

Mix sałat 50g, Pomidorki koktajlowe 65g, Ogórek 100g, Papryka 60g, Cebula 50g, Ser pleśniowy niebieski 40g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g

OBIAD – Boeuf Strogonow

Mięso wołowe 250g, Pieczarki 200g, Cebula 100g, Papryka 120g, Ogórek kiszony 70g, Przecier pomidorowy 20g, Śmietana 12% 50g, Mąka pszenna 10g, Kasza gryczana 50g, Sól 3g, Pieprz 3g, Olej rzepakowy 10g

PODWIECZOREK – Śledzie pod pierzynką

Filet śledziowy 70g, Cebula 50g, Marchewka 70g, Ziemniak 85g, Jogurt naturalny 150g, Pieprz czarny 2g, Mleko 20g, Jajko 50g, Sok z cytryny 10g

KOLACJA – Szaszłyki z kurczaka, krewetek i ananasa z sosem tysiąca wysp

Krewetki 200g, Kurczak 200g, Ananas świeży 250g, Papryka 150g, Majonez 10g, Keczup pikantny 10g, Przyprawa do grilla 5g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Owsianka z leśnymi owocami i twarożkiem

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Maliny 60g, Jagody 60g, Truskawki 50g, Serek twarogowy śmietankowy 50g

II ŚNIADANIE – Pierś z indyka grillowana z czerwonymi warzywami

Pierś z indyka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól2g, Pieprz 2g

OBIAD – Grillowany pstrąg z masłem czosnkowym, surówką z kiełków lucerny i makaronem razowym

Pstrąg 250g, Masło 15g, Czosnek 10g, Kiełki lucerny 60g, Jogurt typ grecki 30g, Makaron razowy kokardki 100g, Sok z cytryny 10g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Mus jabłkowo-gruszkowy

Jabłka 150g, Gruszki 150g, Miód 10g, Rodzynki 10g, Zarodki pszenne 15g

KOLACJA – Fasolka po bretońsku

Fasola jaś z puszki 150g, Wędzonka z kurczaka 50g, Cebula 50g, Papryka czerwona 80g, Papryczka chilii 30g, Czosnek 10g, Przecier pomidorowy 10g, Margaryna niskotłuszczowa 10g,Majeranek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Bulion warzywny 250g