poniedziałek – nieczynne


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE –  Deser ryżowy migdałowo-bananowy

Mleko  2% 200g, Ryż biały 70g, Banan 100g, Migdały 25g, Miód pszczeli 10g, Czekolada deserowa 20g

II ŚNIADANIE – Pieczywo żytnie z orientalnym filetem z kurczaka

Ser typu „Feta” 40g, Filet kurczaka 90g, Chleb żytni pełnoziarnisty 70g, Ogórek 10g, Papryka czerwona 20g,  Pomidor 25g, Curry 5g

OBIAD – Cielęcina z pieczarkami

Jogurt naturalny 2% 200g, Cielęcina 350g, Olej rzepakowy uniwersalny 15g, Kasza gryczana 50g, Cebula 50g, Czosnek 20g, Papryka czerwona 50g, Pieczarki 200g, Sól 2g, Pieprz 2g, Bazylia 3g, Natka pietruszki 5g

PODWIECZOREK – Sałatka owocowa z żurawiną

Jogurt naturalny typ grecki 50g, Płatki owsiane 20g, Grejpfrut czerwony 100g 3Gruszka 90g, Kiwi 50g, Pomarańcza 80g, Winogrona 30g, Żurawina suszona 20g

KOLACJA –  Ruloniki z szynki nadziewane twarożkiem z chrupkim chlebkiem

Ser twarogowy półtłusty 100g, Polędwica luksusowa 150g, Chleb chrupki 50g, Rzodkiewka 50g Szczypiorek 20g, Pieprz biały 2g, Sól 2g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Jajecznica z kabanosami w cebulką i papryką

Jaja  200g, Kabanos wp.65g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g ,Chleb żytni pełnoziarnisty 50g, Cebula 60g, Papryka czerwona 50g, Sól ziołowa 3g

II ŚANIDANIE – Mus bananowo – orzechowy z waflem ryżowym

Jogurt naturalny 2% 30g , Banan 200g, Orzechy włoskie15g, Wafel ryżowy naturlany10g

OBIAD – Filet z kurczaka pieczony w sosie jogurtowo-musztardowym

Jogurt naturalny 2% 100g, Filet z kurczaka 300g, Oliwa z oliwek 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ziemniaki 300g,  Miód pszczeli 40g, Koperek 5g

PODWIECZOREK – Ziołowe kopytka

Jaja 50g, Mąka pełoziarnista 20g, Ziemniaki 200g, Szczypiorek 3g, Natka pietruszki 3g, Tymianek 3g, Rozmaryn 3g, Cząber 3g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Sałatka z tuńczykiem

Jogurt naturalny 2% 30g, Ser, Gouda tłusty 50g, Jaja 50g, Tuńczyk w wodzie 70g, Chleb mieszany słonecznikowy 70g, Kukurydza z puszki 60g, Pierz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Kluseczki z płatków owsianych z suszonymi winogronami

Mleko  2% 40g, Jaja kurze całe 50g, Masło ekstra 20g, Mąka pszenna, 15g, Płatki owsiane 100g, Rodzynki 20g, Sól 2g

II ŚNIADANIE – Sałatka z  jajkiem i warzywami

Majonez light 15g, Jaja 75g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g

OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem

Wołowina 360g, 50g cebula, Oliwa z oliwek 20g, Groszek zielony mrożony 150g, Ananas 150g, Bulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Pieczywo razowe 40g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natka pietruszki 5g

PODWIECZOREK – Placuszki żytnie z powidłami śliwkowymi

Mleko  0,5% 20g, Jaja 70g, Płatki żytnie 40g, Powidła śliwkowe 30g, Proszek do pieczenia 2g

KOLACJA – Spaghetti z pieczarkami i kurczakiem

Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Pieczarki 100g, Cebula, 50g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 20g, Sos sojowy 10g, Kurczak filet 90g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Angielskie śniadanie

Szynka z indyka 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Kasza gryczana 100g, Fasola biała z puszki 50g, Papryka czerwona 50g, Pomidor 50g, Koncentrat pomidorowy 10g

II ŚNIADANIE – Serek wiejski z brokułami i szynką

Serek twarogowy ziarnisty 150g, Polędwica luksusowa 50g, Brokuły gotowane na parze 200g, Czosnek suszony 5g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Mięsne pulpeciki z kaszą pęczak w sosie pomidorowym

Mięso mielone wp-woł 300g, Cebula dymka 50g, Mąka 30g, Oliwa z oliwek 10 g, Kasza pęczak 100g, Pomidory z puszki 200g, Jajo 50g, Bazylia świeża 10g, Pieprz ziołowy 5g

PODWIECZOREK – Zupa krem z rzodkiewki z grzankami

Bulion warzywny 300g, Rzodkiewka z liśćmi 115g, Liście sałaty masłowej 20g, Ziemniak 30g, Czosnek 10g, Śmietana 12% 10g, Chleb pszenny 50g, Oliwa z oliwek 5g

KOLACJA – Roladki z łososiem

Ser twarogowy półtłusty 50g, Jaja 20g, Łosoś wędzony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Ogórek 40g, Papryka zielona 40g, Rzodkiewka 40g, Woda 100g, Sól 4g


6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Bułeczki nadziewane farszem rybnym

Śledź w śmietanie 150g , Bułki Kajzerki pełnoziarniste 120g, Ogórek konserwowy 100g

II ŚANIADANIE – Morele w sosie malinowym

Masło ekstra 7g, Morele 200g, Maliny 30g, Wiórki kokosowe 10g, Cukier 5g, Sok pomarańczowy 10g

OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowo – słodko – kwaśnym z ryżem cury i brukselkami

Śmietana 18% 25g, Filet z kurczaka 200g, Oliwa z oliwek 20g, Ryż basmatii ugotowany100g, Brukselka 150g, Słonecznik, nasiona 30g, Sos sojowy 10g, Curry 10g, Sos słodko-kwasny 15g, Przyprawa kebab 3g

PODWIECZOREK – Sałatka ziemniaczana

Ziemniaki 150g, Majonez lekki 30g, Cebula 50g, Ocet winny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz biały 3g, Sól 2g

KOLACJA- Łódki z cukinii nadziewane twarożkiem i szynką na ostro

Ser typu „Feta” 20g, Ser twarogowy półtłusty 30g, Szynka wiejska 30g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo tostowe 60g, Płatki owsiane 20g, Cukinia 200g, Pieprz Cayenne 3g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Ciasto z zarodków pszennych z jabłkami

Jaja 100g, Mąka pszenna, 50g, Zarodki pszenne 50g, Jabłko 150g, Cukier 20g, Proszek do pieczenia 2g

II ŚNIADANIE – Kęski indyka z sosem czosnkowym

Jogurt naturalny  typ grecki 50g, Filet z indyka 120g, Oliwa z oliwek 5g, Płatki pszenne 30g, Czosnek 10g, Pieprz 6g

OBIAD – Pikantne sardynki

Jaja 50g, Sardynka filet 200g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Masło śmietankowe 30g, Mąka pszenna 10g, Ryż brązowy 100g, Bułka tarta 10g, Papryka chili 20g, ,Czosnek10g

PODWIECZOREK – Galaretka truskawkowa z herbatnikami i pomarańczami

Galaretka truskawkowa 100g, Pomarańcz 100g, Herbatniki 20g

KOLACJA – Kalarepki marynowane mięsem

Mleko 2% 50g, Wołowina, pieczeń 150g, Margaryna mleczna 10g, Bułka tarta 30g, Czosnek 10g, Koper 10g, Kalarepa 500g