Poniedziałek
ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z daktylami i wiórkami kokosowymi
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2% 500g, Wiórki koksowe 10g, Daktyle suszone 20g
II ŚNIADANIE – Bruschetta z pomidorami i salami
Bagietka 50g, Masło 10g, Czosnek 5g, Pomidor 100g, Ser mozzarella 30g, Salami 30g, Suszone zioła prowansalskie 2g, Bazylia 2g
OBIAD – Klopski pieczone na kokardkach w pulpie pomidorowej z dynią
Makaronu kokardki 100g, Zmielona łopatka wieprzowa 100g, Jajko 50g, Czosnek 10g, Otręby żytnie 40g, Bułka tarta 20g, Sól 3g, Pieprz 3g, Suszony rozmaryn 3g, Listki laurowe 3g, Suszona bazylia 3g, Pomidory 200g, Przecier pomidorowego 30g, Dynia pokrojona 100g, Oleju rzepakowy 20g
PODWIECZOREK – Budyń czekoladowy z bakaliami
Mleko 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Rodzynki 10g, Migdały 10g, Morele suszone 10g
KOLACJA – Naleśniki z mielona wołowiną
Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone wołowe 50g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g
Wtorek
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pasta jajeczną
Jaja 200g, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150g, Masło stołowe śmietankowe 30g, Majonez light 15g, Szczypiorek 40g, Sól ziołowa 5g, Pieprz czarny 8g, Pumpernikiel 100g
II ŚNIADANIE : Pieczone bataty
bataty 150g, 170kcal
olej kokosowy 10ml, 80kcal
sól i pieprz, rozmaryn po 3g
Olej rzepakowy 20g, Żeberko wieprzowe 150g, Cebula 50g, Czerwona kapusta 120g, Jabłko 120g, Bulion warzywny 170g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 70g
PODWIECZOREK – Zupa krem z kalafiora i młodych ziemniaczków z parmezanem
Bulion warzywny 250g, Kalafior 200g, Młode ziemniaczki 120g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy 10g, Sól 2g, Parmezan 20g, Szczypiorek
KOLACJA – Kopytka z gulaszem z indyka
Sól 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Czosnek 2g, Słodka papryka 2g, Zioła prowansalskie 2g, Pieprz 2g, Olej rzepakowy 20g, Filet z indyka 300g, Cebula 50g, Czerwona papryka 100g, Woda 200g, Mąka 10g, Woda 150g, Ziemniaki 80g, Mąka pszenna 25g, Jajo 50g, Sól 2g
Środa
ŚNIADANIE – Omlet z białą fasolą i zieloną cebulką
Fasola biała w puszce 130g, Papryka czerwona 80g, Zielona cebulka 25g, Natka pietruszki 6g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Jajo 150g, Mąka owsiana 20g
II ŚNIADANIE – Ciasto francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie 50g, Jabłka 200g, Cukier brązowy 5g, Cukier waniliowy 2g, Masło 10g, Kardamon 2g, Cynamon 2g
OBIAD – Łosoś miodowo-cytrynowy na sałatce makaronowo-kukurydzianej
Łosoś surowy 180g, Miód 10g, Cytryna 30g, Sól, pieprz 1g, Kukurydza konserwowa 90g, Pomidorki koktajlowe 100g, Cebula czerwona 50g, Ogórek 50g, Rzodkiewka 60g, Makaron pełnoziarnisty 80g
PODWIECZOREK – Fusilli rigati z soczewicą i brokułowym pesto
Makaron fusilli rigati 40g, Soczewica nasiona 50g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Brokuły 100g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Przyprawa bazylia, sól, pieprz 3g
KOLACJA – Gyros na placku owsianym
Płatki owsiane 60g, Jogurt naturalny 2% 50g, Jajo 50g, Sałata lodowa 80g, Pomidor 130g, Cebula 25g, Kurczak, filet 130g, Przyprawa gryos 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 2g, Koper 2g
Czwartek
ŚNIADANIE – Przekładaniec owsiano-jogurtowo-owocowy
Jogurt naturalny 2% 180g, Zarodki pszenne 15g, Płatki owsiane 100g, Kiwi 60g, Awokado 30g, Maliny, mrożone 100g, Czarne jagody, mrożone 50g, Miód 10g
II ŚNIADANIE – Sałatka śródziemnomorska z ryżem
Ryż basmati 60g, Tuńczyk, w wodzie 100g, Oliwki czarne 24g, Ser Feta 15g, Czosnek 5g, Bazylia świeża 3g, Natka pietruszki 6g, Sok z cytryny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g
OBIAD – Pulpety z indyka z makaronem i sałatką z pomidorów
Indyk, filet mielony180g, Cebula 50g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Białko jaja 30g, Makaron razowy 100g, Pomidor 250g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 10g
PODWIECZOREK – Sałatka z gruszką i kurczakiem w sosie miodowo – musztardowym
Kurczak, filet 120g, Sałata lodowa 40g, Papryka czerwona 65g, Gruszka 120g, Migdały blanszowane 15g, Oliwa z oliwek 2g, Miód 3g, Musztarda 5g, Ocet winny 3g, Ryż dziki 45g
KOLACJA – Papryka nadziewana kurczakiem z warzywami i mozzarellą
Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 300g, Ryż brązowy 45g, Cebula 25g, Cukinia 200g, Ser mozzarella 30g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa bazylia 1g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g
Piątek
ŚNIADANIE – Omlety brokułowe z szynką
Jaja 200g, Oliwa z oliwek 20g, Szynka z drobiu 100g, Gotowany brokuł 120g, Szczypiorek 10g, Pieprz 3g, Sól ziołowa 2g, Brzoskwinia 80g, Jogurt naturalny 50g
II ŚNIADANIE – Kasza manna z jagodami
Kasza manna 20g, Otręby pszenne 25g, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g, Jagody 100g
OBIAD – Zrazy wieprzowe z ogórkiem i szynka z młodymi ziemniaczkami i surówką z ogórka i pomidora
Schab wieprzowy 200g, Szynka drobiowa 50g, Ogórek kiszony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia 15g, Ziemniaki 200g, Ogórek 200g, Pomidor 100g, Śmietana 12% 20g, Sól 3g, Pieprz 3g
PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z kurczakiem
Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Kasza kuskus z łososiem i szpinakiem
Kasza kuskus 40g, Łosoś wędzony 50g, Szpinak świeży 50g, Pomidory koktajlowe 100g, Cebula 50g, Czosnek granulowany 10g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 20g