Poniedzialek
Śniadanie: Owsianka sojowa z pieczonym jabłkiem, cynamonem i gruszkami
Płatki owsiane górskie 100g, 400kcal
Mleko sojowe 500ml, 165kcal
jabłko 150g, 87kcal
gruszka 150g, 85kcal
cynamon 3g,
II Śniadanie: Sałatka z czarnego ryżu
ugotowany czarny ryż 50g, 150kcal
buraki pieczone w piekarniku 70g, 40kcal
papryka konserwowa 50g, 45kcal
brokuł 50g, 14kcal
cukinia 50g, 11kcal
ocet balsamiczny 10ml
sól, pieprz po 2g
Obiad: Kurczak w potrawce dyniowej
ziemniaki 200g, 230kcal
czosnek 3g, obrany i rozgnieciony
kmin rzymski, rozmaryn, czarny pieprz po 3g
bulion z kurczaka 300ml, 140kcal
dynia pokrojona w kostkę i obrana (bez nasion bez pestek) 100 g, 30kcal
pierś z kurczaka 250g, 250kcal
biała fasolka z puszki 50g, 160kcal
zielone oliwki bez pestek 10g, 18kcal
Podwieczorek: Jajka ze szpinakiem, pieczywo chrupkie
jajko 100g, 140kcal
szpinak mrożony 50g, 30kcal
jogurt naturalny 20g, 15kcal
oliwa z oliwek 5ml, 40kcal
czosnek 3g
pieczywo żytnie chrupkie 20g, 40kcal
przyprawy: sól ziołowa, pieprz ziołowy po 3g
KOLACJA – Pieczarki nadziewane serem i warzywami
Pieczarki 200g, Ser cheddar 80g Włoszczyzna mrożona 500g Oliwa z oliwek 20 ml, Curry 5g
Wtorek
ŚNIADANIE – Omlet z kiełkami i szynką, cynamonowa sałatka
Jajo 200g, Kiełki lucerny 4g, Kiełki słonecznika 4g, Szynka z piersi kurczaka 100g, Płatki owsiane 60g, Owoce (banan, jabłko, pomarańcza, kiwi) 300g, Jogurt naturalny 2% 50g, Przykrawa cynamon 3g
II ŚNIADANIE – Krem dyniowy
Pieczona dynia 200g, Marchewka ugotowana 40g, Mleko kokosowe 120g, Pomarańcza 60g, Imbir 5g, Cynamon 1g, Curry 1g, Chilii 1g, Płatki kokosowe 10g, Masło 10g, Szałwia 15g
OBIAD – Filet z kurczaka pieczony w sosie jogurtowo-musztardowym
Jogurt naturalny 2% 100g, Filet z kurczaka 300g, Oliwa z oliwek 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ziemniaki 300g, Miód pszczeli 40g, Koperek 5g
PODWIECZOREK – Tuńczykowa sałatka z dzikim ryżem i pomidorem
Ryż dziki 75g, Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidor 130g, Czosnek 5g, Olej lniany 10g, Zioła prowansalskie 3g
KOLACJA – Pikantne leczo z indykiem
Cukinia 200g, Bakłażan 100g, Papryka 120g, Chili papryka 20g, Cebula 50g, Pomidory 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Indyk 80g, Kasza gryczana 100g, Kolendra 2g, Kurkuma 2g, Bazylia 2g, Oregano 2g
Środa
ŚNIADANIE – Angielskie śniadanie
Szynka z indyka 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Kasza gryczana 100g, Fasola biała z puszki 50g, Papryka czerwona 50g, Pomidor 50g, Koncentrat pomidorowy 10g
II ŚNIADANIE – Tuńczyk duszony w pomidorach i papryce
Tuńczyk z wody 150g, Olej rzepakowy 10g, Pomidory 100g, Papryka 120g, Bazylia suszona 5g, Sól ziołowa 3g
OBIAD – Filet z kurczaka pieczony w sosie jogurtowo-musztardowym
Jogurt naturalny 2% 100g, Filet z kurczaka 300g, Oliwa z oliwek 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ziemniaki 300g, Miód pszczeli 40g, Koperek 5g
PODWIECZOREK – Jabłka pieczone z sosem cynamonowym
Jabłka 350g, Jogurt naturalny 50g, Miód spadziowy 10g, Cynamon 5g, Gałka muszkatołowa 2 g
KOLACJA – Cukinia faszerowana mięsem z kurczaka z dzikim ryżem
Cukinia 300g, Filet z kurczaka mielony 120g, Ser twarogowy półtłusty 40g, Pomidor 200g, Czosnek 10g, Cebula 50g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Natka pietruszki 6g, Zioła prowansalskie 3g, Ryż dziki 70g
Czwartek
ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym, sok owocowo-warzywny
Ser twarogowy chudy 150g, Jogurt naturalny 50g, Awokado 130g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Syrop klonowy 10g, Chleb graham 90g, Jabłko 220g, Marchew 50g, Seler korzeniowy 20g
II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa z basmati z cynamonowym sosem i liśćmi mięty
Ananas 80g, Morela 40g, Banan 200g, Pomarańcza 150g, Maliny 60g, Winogrona ciemne 40g, Miód 5g, Przyprawa cynamon 2g, Mięta świeża 3g, Jogurt naturalny 2% 150g, Ryż basmati 30g
OBIAD – Filet z kurczaka z żurawiną na brązowym ryżu, surówka
Kurczak, filet 150g, Przyprawa do drobiu 3g, Cebula 25g, Żurawina suszona 20g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa papryka słodka 2g, Przyprawa cynamon 2g, Przyprawa chili 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Natka pietruszki 5g, Ryż brązowy 100g, Kapusta pekińska 150g, Kukurydza konserwowa 30g, Szczypiorek 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Jogurt naturalny 50g
PODWIECZOREK – Chłodnik szpinakowy z jajami
Maślanka 350g, Szpinak świeży 130g, Jajo 100g, Pomidor 220g, Czosnek 2g, Przyprawa oregano 3g, Przyprawa papryka ostra 1g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 2g, Chleb chrupki żytni 30g
KOLACJA – Bruschetta pełnoziarnista
Bagietka pełnoziarnista 140g, Czosnek 10g, Pomidor 350g, Oliwa z oliwek 20g, Bazylia 5g, Pieprz ziołowy 3g
Piątek
ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z daktylami i wiórkami kokosowymi
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2% 500g, Wiórki koksowe 10g, Daktyle suszone 20g
II ŚNIADANIE – Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka, gruszką i prażonymi orzechami włoskimi
Sałata lodowa 40g, Gruszka 120g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 50g, Musztarda Dijon 5g, Miód 5g, Orzechy włoskie 20g
OBIAD – Udka z kurczaka w aromatycznym sosie
Udka z kurczaka 320g, Sos pomidorowy 150g, Pesto bazyliowe 30g, Ziemniaki 200g, Oliwa z oliwek 10g, Groszek zielony mrożony 130g, Mini kukurydze 100g, Natka pietruszki 10g, Woda 70g
PODWIECZOREK – Świeża surówka z tuńczykiem
Mix sałat 100g, Ogórek 100g, Papryka czerwona 80g, Kukurydza z puszki 50g, Pomidor 100g, Cebula dymka 50g, Tuńczyk w oleju 100g, Biały pierz 3g
KOLACJA – Pasta jajeczna z żółtym serem
Jajo 150g, Ser edamski 30g, pikantny majonez 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szczypiorek 10g, Rzodkiewka 50g, Cebula 50g, Bułka pełnoziarnista 100g