Poniedziałek
ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z kurczakiem i mozzarellą
Kasza gryczana niepalona 90g, Kurczak, filet 150g, Sałata lodowa 60g, Pomidor 200g, Ogórek 50g, Papryka czerwona 50g, Ser mozzarella, półtłusty 30g, Olej lniany 10g, Przyprawa oregano 1g, Przyprawa tymianek 1g, Przyprawa bazylia 1g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Sól 2g
II ŚNIADANIE – Shake bananowo – ananasow z migdałami i otrębami
Ananas 90g, Migdały mielone 10g, Jogurt naturalny 2% 200g, Sok z cytryny 5g, Otręby owsiane 25g, Mleko 0,5% tłuszczu 100g, Banan 140g
OBIAD – Penne z indykiem i warzywami w sosie ziołowo – jogurtowym
Makaron penne pełnoziarnisty 100g, Indyk, filet 180g, Oliwa z oliwek 10g, Brokuły 100g, Pieczarka surowa 90g, Cebula 50g, Czosnek 3g, Jogurt naturalny 75g, Żółtko jaja 30g, Przyprawa bazylia 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Zioła prowansalskie 1g, Sól 4g
PODWIECZOREK – Sałatka makaronowa z brokułami w sosie ziołowo – czosnkowym
Brokuły 100g, Makaron pełnoziarnisty 60g, Jajo 60g, Pomidor 200g, Papryka czerwona 130g, Jogurt naturalny 75g, Czosnek 2g, Zioła prowansalskie 1g, Przyprawa bazylia 2g, Sól 6g, Pieprz czarny mielony 2g
KOLACJA – Pomidor nadziany tuńczykowym ryżem
Tuńczyk w wodzie 150g, Pomidor 260g, Kukurydza konserwowa 45g, Cebula 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony2g, Ryż basmati 75g
Wtorek
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pasta jajeczną
Jaja 200g, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150g, Masło stołowe śmietankowe 30g, Majonez light 15g, Szczypiorek 40g, Sól ziołowa 5g, Pieprz czarny 8g, Pumpernikiel 100g
II ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec
Jogurt naturalny 2% 200g, Borówki amerykańskie 150g, Truskawki 100g, Kiwi 60g, Płatki owsiane 30g, Orzechy nerkowca 20g
OBIAD – Filet z kurczaka w sosie czosnkowym z ryżem jaśminowym i surówką
Kurczak, filet 150g, Jogurt naturalny 2% 150g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Przyprawa majeranek 3g, Przyprawa papryka mielona 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Skrobia kukurydziana 5g, Ryż jaśminowy 100g, Papryka czerwona 90g, Ogórek kiszony 100g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g
PODWIECZOREK – Winogronowa sałatka z czarnego ryżu z szynką i rukolą
Ryż czarny 75g, Fasolka szparagowa, mrożona 100g, Szynka wołowa 80g, Rudola 30g, Cebula czerwona 35g, Przyprawa chili 1g, Sos sojowy 5g, Olej arachidowy 5g, Ocet winny 5g, Czosnek 3g, Cukier 2g, Winogrona zielone i granatowe 40g
KOLACJA – Sałatka z komosy ryżowej z cieciorką
Komosa ryżowa 60g, Cieciorka w puszce 90g, Pomidor 60g, Cebula 30g, Bazylia świeża 6g, Sok z cytryny 5g, Sałata 15g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g
Środa
ŚNIADANIE – Babka jaglana z jabłkiem, suszonymi owocami i orzechami nerkowca
Kasza jaglana 80g, Jabłko 160g, Rodzynki, suszone 10g, Daktyle suszone 5g, Orzechy nerkowca 50g, Otręby pszenne 15g, Ser ziarnisty 150g
II ŚNIADANIE – Brzoskwinie nadziewane serkiem wiejskim z posypka z orzechów włoskich
Brzoskwinie 200g, Serek wiejski 100g, Orzechy włoskie 20g
OBIAD – Egzotyczny kurczak z basmati
Pierś z kurczaka 150g, Kalafior 100g, Cukinia 225g, Marchew 50g, Cebula 25g, Por 20g, Ananas 30g, Orzechy nerkowca 15g, Czosnek 5g, Pomidor 200g, Bazylia świeża 6g, Natka pietruszki 2g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa oregano 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 15g, Ryż basmati 100g
PODWIECZOREK – Cukinia z tuńczykiem na dzikim ryżu
Cukinia 100g, Tuńczyk, w wodzie 100g, Kapary z puszki 10g, Jogurt naturalny 2% 20g, Cebula 50g, Czosnek5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g, Przyprawa chili2g, Natka pietruszki 2g, Bazylia świeża 3g, Oliwa z oliwek 5g, Cytryna 30g, Ryż dziki 75g
KOLACJA – Ananasowe szaszłyki z łososia
Łosoś surowy, filet 180g, Ananas 80g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sok z cytryny 10g, Cukier brązowy 5g, Papryczka chili 10g, Sól2g, Ocet winny 10g, Czosnek 5g, Cebula 25g, Pietruszka, liście 12g, Ryż brązowy 75g
Czwartek
ŚNIADANIE – Owsianka wiśniowa z orzechami na zimno
Płatki owsiane 120g, Jogurt naturalny 2% 200g, Wiśnie mrożone bez pestek 100g, Przyprawa cynamon 1g, Miód 5g, Orzechy włoskie bez skorupki 20g
II ŚNIADANIE – Zielona sałatka z mango
Szpinak młody 50g, Roszponka 50g, Mango 180g, Orzechy nerkowa 20g, Bazylia świeża 6g, Imbir tarty 3g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Sól 2g, Ocet winny 5g, Szynka wołowa 100g, Kasza gryczana 50g
OBIAD – Wołowina po meksykańsku z makaronem pełnoziarnistym
Wołowina 200g, Papryka czerwona 100g, Kukurydza konserwowa 15g, Cukinia 100g, Pomidor 130g, Przyprawa meksykańska 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Cukier 2g, Makaron pełnoziarnisty świderki 100g
PODWIECZOREK – Zapiekane ziemniaki z brokułem i kolendrą, kurczak grillowany
Ziemniaki 250g, Oliwa z oliwek 5g, Brokuły 150g, Kolendra świeża 5g, Jogurt naturalny 2% 100g, Sól 2g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g
KOLACJA – Lekki kebab z warzywami
Tortilla wieloziarnista 70g, Kurczak, filet 130g, Sałata lodowa 60g, Pomidor 130g, Rzodkiewka 30g, Oliwki w puszce 10g, Soja kiełki 20g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa rozmaryn 3g, Przyprawa papryka 2g, Sól 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Koper 5g
Piątek
ŚNIADANIE – Tosty z pastą z awokado i piersią z kurczaka + owoc
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Filet z kurczaka 150g, Pasta guacamole 90g, Pomarańcza owoc 500g
II ŚNIADANIE – Serek wiejski z warzywami i pieczywem słonecznikowym
Serek wiejski ze szczypiorkiem 250g, Rzodkiewka 30g, Ogórek 100g, Pieczywo słonecznikowe 70g, Biały pieprz 3g
OBIAD – Sznycel drobiowy w panierce z salsą jabłkowo-miętową, gryka z ziołami, brokuły na parze
Indyk, filet200g, Sezam, nasiona 20g, Płatki owsiane 20g, Białko jaja 30g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 2g, Jabłko zielone 220g, Mięta świeża 6g, Kasza gryczana 60g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa rozmaryn 3g, Brokuły 140g
PODWIECZOREK – Sałatka chińska z makaronem sojowym
Makaron sojowy 60g, Kurczak, filet 120g, Awokado 50g, Papryczka chili 10g, Natka pietruszki 4g, Sos sojowy 5g, Sól morska 2g
KOLACJA- Kieszonka z piersi z kurczaka z mozzarellą, warzywa w ziołach na soczewicy
Kurczak, filet 100g, Ser mozzarella 20g, Cukinia 300g, Papryka czerwona 65g, Papryka zielona 65g, Marchew 100g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa tymianek 2g, Zioła prowansalskie 2g, Przyprawa bazylia2g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 4g, Soczewica nasiona 60g, Sól2g