Poniedziałek

ŚNIADANIE –Tosty z suszonym szpinakiem, camembertem i pomidorami + sałatka

Chleb wieloziarnisty w kształcie tostów 90g, Ser camembert 30g, Suszone pomidory w oleju z ziołami 25g, Liście szpinaku typu baby 50g, Czosnek 5g, Masło 10g

II ŚNIADANIE – Sałatka cytrusowa z serkiem homogenizowanym

Serek homogenizowany śmietankowy 50g, Pomarańcz 100g, Mandarynka  200g, Grejpfrut 150g, Kiwi 50g, Pomelo 100g, 21kcal

OBIAD – Klopski pieczone na kokardkach w pulpie pomidorowej z dynią

Makaronu kokardki 100g, Zmielona łopatka wieprzowa 100g, Jajko 50g, Czosnek 10g, Otręby żytnie 40g, Bułka tarta 20g, Sól 3g, Pieprz 3g, Suszony rozmaryn 3g, Listki laurowe 3g, Suszona bazylia 3g, Pomidory 200g, Przecier pomidorowego 30g, Dynia pokrojona 100g, Oleju rzepakowy 20g

PODWIECZOREK – Sałatka włoska z mozarellą i chrupkiem pieczywem

Mozarella mini 100g, Oliwa z oliwek 10g, Pomidorki koktajlowe 70g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g, Pieczywo chrupkie 20g, mix sałat 10g

KOLACJA – Makaronowa sałatka z kuskusem

Makaron pełnoziarnisty świderki 100g, Kasza kuskus 50g, Cukinia 120g, Różyczki brokułu 100g, Czosnek 10g, Cebulka dymka 50g, Marchewka 80g, Jogurt naturalny 80g, Czosnek granulowany 3g, Sól 3g, Pieprz ziołowy 3g


Wtorek

Śniadanie – jajecznica ze szczypiorkiem i Patryka na goście 

Jaja 200g, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150g, Masło stołowe śmietankowe  30g, Majonez light 15g, Szczypiorek 40g, Sól ziołowa 5g, Pieprz czarny 8g, Chleb tostowy 70g

II ŚANIDANIE – Jogurtowy przekładaniec

Jogurt naturalny 2% 200g, Borówki amerykańskie 150g, Truskawki 100g, Kiwi 60g, Płatki owsiane 30g, Orzechy nerkowca 20g

OBIAD – Roladki z indyka z  ziemniaczkami i buraczkami ćwikłowymi

Filet z indyka 350g, Pieczarki 200g, Cebula 50g, natka pietruszki 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ziemniaki 200g, Buraczki ćwikłowe 70g

PODWIECZOREK – Sałatka pomidorowa z fetą

Kapusta pekińska 100g, Pomidor 100g, Ser typu „Feta” 75 g, Bazylia świeża 5g, Majonez light 20g, Wafle ryżowe pełnoziarniste 80g

KOLACJA – Ciasteczka francuskie na ostro

Ciasto francuskie 50g, Żółtko jaja kurzego 50g, Szynka wieprzowa gotowana 50g, Ser Gouda tłusty 30g, Cebula 110g, Pietruszka natka 10g, Białko jaja kurzego 70g, Śmietana 12% tłuszczu 30g


Środa

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z truskawkami

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko migdałowe 2%tł 400g, Truskawki 200g

II ŚNIADANIE – Spaghetii ze szpinakiem i mozarella

Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Mozarella light 50g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 2g, Pieprz biały 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g

OBIAD – Pulpeciki w sosie paprykowym z kuskusem

Cebula 50g, Jajko 50g, Mięso mielone 250g, Płatki owsiane 30g, Papryka czerwona 200g, Pomidory z puszki 200g, Musztarda delikatesowa 10g, Olej rzepakowy 10g, Kasza kuskus50g, Zioła prowansalskie 6g, Sól 2g, Słodka papryka 10g

PODWIECZOREK – Gofry z musem malinowym

Mąka pszenna 50g, Mleko 50g, Jajko 50g, Olej rzepakowy 5g, Proszek do pieczenia 5g, Cukier 5g, Sól 2gMaliny 150g, Miód wielokwiatowym 5g

KOLACJA –  Szaszłyk z grilla z pieczywem i warzywami

Pierś z kurczaka 200g, Papryka żółta 240g, Pieczarki 200g, Pieczywo żytnie pełnoziarniste 40g, Mix zielonych sałat 100g, Jogurt naturalny 40g, Ocet balsamiczny 20g


Czwartek

ŚNIADANIE – Jajko sadzone z feta, pomidorami, szynką i pieczywem

Jaja 200g, Pomidor 130g, Ser typu „Feta” 70g, Masło extra 5g, Szynka drobiowa 40g, Zioła prowansalskie 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 2g, Pieczywo żytnie 170g

II ŚNIADANIE – Kasza manna z jagodami

Kasza manna 20g, Otręby pszenne 25g, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g, Jagody 100g

OBIAD – Makaron spaghetti z kurczakiem i brokułami

Mięso z piersi kurczaka bez skóry 300g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Chili 2g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 5g, Masło roślinne kostka 20g, Ser gorgonzola 50g, Sól biała 3g, Pieprz czarny 3g, Makaron dwujajeczny z semoliny 150g, Bulion warzywny 10g, Brokuły 300g

PODWIECZOREK – Ciasto z ananasem

Mąka pełne ziarno 25g, Otręby pszenne 5g, Proszek do pieczenia 5g, Jaja 50g, Białko jaja kurzego 35g, Mleko spożywcze 0.5 % tłuszczu 50g, Cynamon 2g, Ananas 100g

KOLACJA – Kurczak w sezamie z gotowanymi warzywami

Filet z kurczaka 300g, Sezam 40g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g


Piątek

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z czereśniami i bananem

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko sojowe 2%tł 400g, Czereśnie 100g, Banan 100g

II ŚNIADANIE – Serek wiejski z warzywami i pieczywem słonecznikowym

Serek wiejski ze szczypiorkiem 250g, Rzodkiewka 30g, Ogórek 100g, Pieczywo słonecznikowe 70g, Biały pieprz 3g

OBIAD – Mintaj w ziołach z ziemniaczkami i surówką z ogórka

Mintaj świeży 300g, Cebula 230g, Czosnek 10g, Koperek 5g, Seler naciowy 20g, Mięta, liście świeże 20g, Pietruszka natka 2g, Kolendra 2g, Estragon 2g, Bazylia świeża 2g, Szafran 1g, Cukier 12g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 2g, Cytryna 90g, Ziemniaki 250g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g

PODWIECZOREK – Budyń czekoladowy z bakaliami

Mleko 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Rodzynki 10g, Migdały 10g, Morele suszone 10g

KOLACJA – Łosoś na makaronie z fasolą szparagową i kalafiorem w przyprawie włoskiej

Filet z łososia 100g , Makaron pełnoziarnisty świderki 150g, Zielona fasola 60g, Różyczki kalafiora 50g, Przyprawa włoska (lubczyk, cząber, majeranek, pieprz turecki, czarnuszka, susze warzywne, sól) 15g, Parmezan 30g, Masło 5g, Sok z cytryny 10g, Pieprz 2g, Sól ziołowa 2g