1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE – Omlety brokułowe z szynką

Jaja 200g, Oliwa z oliwek 20g, Szynka z drobiu 100g, Gotowany brokuł 120g, Szczypiorek 10g, Pieprz 3g, Sól ziołowa 2g, Brzoskwinia 80g, Jogurt naturalny 50g

II ŚNIADANIE – Mus bananowy z zarodkami

Banany 300g, Zarodki pszenne 40g, Cynamon 3g, Sok pomarańczowy 20g, Pumpernikiel  35g

OBIAD – Gnocchi z kurczakiem  i  fasolką szparagową

Fasolka szparagowa 400g, Gnocchi 250g, Oliwa z oliwek 20g, Filet z kurczaka 300g, Curry 5g, Sos sojowy 15g

PODWIECZOREK – Tarta z łososiem i brokułami

Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Brokuły 80g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g, Czosnek niedźwiedzi 10g

KOLACJA –  Sałatka z wołowiną i mozarellą

Mix sałat 250g, Olej rzepakowy 20g, Ocet jabłkowy 20g, Musztarda 10g, Miód płynny 10g, Polędwica wołowa 100g, Mozarella 150g, Pieczywo żytnie razowe 35g


2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Tosty z łosiem

Łosoś wędzony 80g, Pieczywo tostowe pełnoziarniste 280g, Margaryna niskotłuszczowa 30g, Pomidor 70g, Rzodkiewka 30g, Jogurt naturalny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIEDeser  ryżowo-jabłkowy

Ryż jaśminowy 125g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g

OBIAD – Pulpeciki w sosie paprykowym z kuskusem

Cebula 50g, Jajko 50g, Mięso mielone 250g, Płatki owsiane 30g, Papryka czerwona 200g, Pomidory z puszki 200g, Musztarda delikatesowa 10g, Olej rzepakowy 10g, Kasza kuskus50g, Zioła prowansalskie 6g, Sól 2g, Słodka papryka 10g

PODWIECZOREK – Sałatka z  jajkiem

Majonez light 15g, Jaja 75g, Pomidorki koktajlowe 100g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g

KOLACJA- Makaron wstążki z pieczarkami i kurczakiem

Pełnoziarnisty makaron wstążki 100g, Pieczarki 100g, Cebula 50g, Olej rzepakowy 10ml, Czosnek 20g, Sos sojowy 10g, Kurczak filet 90g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami

Kasza jaglana 100g, Jagody  100g, Truskawki 100g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g

II ŚNIADANIEKrewetki curry

Krewetki królewskie 350g, Papryczki chili 120g, Mleko kokosowe 40g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 20g, Sól 2g, Curry 3g, Ryż brązowy 60g

OBIADPierś z kurczaka z grzybami i makaronem sojowym

Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Korzeń imbiru 10g, Grzyby shiitake 150g, Pieczarki 150g, Sos sojowy 20g, Bulion drobiowy 150g, Wino wytrawne 30g, Cukinia 120g, Orzechy arachidowe 15g, Sól ziołowa 2g, Kolenda 2g, Oliwa z oliwek 10g, Makaron ryżowy 50g

PODWIECZOREK – Budyń czekoladowy z bakaliami

Mleko 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Rodzynki 10g, Migdały 10g, Morele suszone 10g

KOLACJA – Gulasz na ostro

Wieprzowina 180g, Cebula 100g, Czerwona fasola z puszki 50g, Kukurydza z puszki 35g, Koncentrat pomidorowy 25g, Papryka słodka mielona 10g, Strąk papryczki chili 15g, Pieprz 1g, Sól 1g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Omlet z kalafiorem, brokułem i łososiem

Jajka 200g, Brokuł gotowany 100g, Kalafior gotowany 70g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Łosoś wędzony 60g, Chili 2g, Tymianek 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIESałatka cytrusowa z serkiem homogenizowanym

Serek homogenizowany śmietankowy 50g, Pomarańcz 100g, Mandarynka  200g, Grejpfrut 150g, Kiwi 50g, Pomelo 100g, 21kcal

OBIAD – Spaghetti carbonara

Makaron spaghetti 100g, Boczek wędzony 100g, Parmezan 50g, Jaja 100g, Cebula 100g, Śmietana 18% 30g, Oliwa 10g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 3g

PODWIECZOREK – Sałatka włoska z mozarellą i chrupkiem pieczywem

Mozarella mini 100g, Oliwa z oliwek 10g, Pomidorki koktajlowe 70g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g, Pieczywo chrupkie 20g

KOLACJA – Indyk w sezamie z gotowanymi warzywami

Filet z indyka 300g, Sezam 40g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE –  Owsianka mleczna z truskawkami

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko migdałowe 2%tł 400g, Truskawki 200g

II ŚNIADANIE – Sałatka ze szpinakiem  i szynką

Szpinak świeży 100g, Seler konserwowy 100g, Szynka drobiowa 100g, Słonecznik nasiona 20g, Oliwa 10g, Pieprz ziołowy 3g

OBIAD – Rybny gulasz

Kasza pęczak 100g, Ciecierzyca z puszki 200g, Rodzynki 20g, Filet z dorsza 350g, Cebula 100g, Włoszczyzna 230g, Woda 450g, Kolendra 3g, Pieprz ziołowy 3g

PODWIECZOREK – Tortilla z kurczakiem

Pełnoziarnista tortilla pszenna 200g, Kurczak filet 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12% 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g

KOLACJANaleśniki z papryka i kurczakiem

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z czereśniami

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko sojowe 2%tł 400g, Czereśnie 200g

II ŚNIADANIE – Sałatka szparagowa z  grzankami ziołowymi

Pęczek szparagów 200g, Pomidory 120g, Sałata zielona 50g, Ogórek 60g, Cebula dymka 50g, Śmietana 10ml, Olej lniany 10g, Koperek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Grzanki ziołowe 70g

OBIAD – Żeberka w sosie  jabłkowym

Olej rzepakowy 20g, Żeberko wieprzowe 150g, Cebula 50g, Czerwona kapusta 120g, Jabłko 120g, Bulion warzywny 170g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 70g

PODWIECZOREK – Naleśniki z jagodami i białym serkiem

Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 50g, Ser twarogowy chudy 70g, Olej rzepakowy tłoczony na zimno 5g, Mąka pełnoziarnista 75g, Borówki amerykańskie  100g, Jajka 50g, Sól 2g

KOLACJA –  Naleśniki z mięsem mielonym

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z bananem, brzoskwinią i malinami

Kasza jaglana 100g, Banan 100g, Brzoskwinie 100g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g, Maliny 20g

II ŚNIADANIE – Ravioli z brokułami

Ravioli z farszem mięsnym  150g, Ser pleśniowy typu Bavaria bluee 30g, Seler naciowy 30g, Posiekane orzechy włoskie 10g, Brokuł gotowany 100g, Czosnek 10g, Kwaśna śmietana 18% 5g, Sól 2g, Pieprz 2g

OBIAD – Udka z kurczaka w sosie z sałatą zieloną i ziemniaczkami

Udka z kurczaka 320g, Sos pomidorowy 150g, Pesto bazyliowe 30g, Ziemniaki 200g, Oliwa z oliwek 10g, Groszek zielony mrożony 130g, Mini kukurydze 100g, Natka pietruszki 10g, Woda 70g, Zielona sałata masłowa 50g, Jogurtu naturalnego 10g, Ocet balsamiczny 5g

PODWIECZOREK – Pomarańczowe biszkopty

Biszkopty 35g, Truskawki 200g, Ricotta 70g, Sok pomarańczowy 50g

KOLACJA – Pieczarkowy filet z dorsza

Filet z dorsza 300g, Pieczarki 300g, Kasza pęczak gotowana 60g, Oliwa z oliwek 10g, Siekany szczypiorek 4g, Koperek 4g, Kolendra 4g, Majeranek 4g, Sól 4g