Poniedziałek

ŚNIADANIE – Angielskie śniadanie

Szynka z indyka 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Kasza gryczana 100g, Fasola biała z puszki 50g, Papryka czerwona 50g, Pomidor 50g, Koncentrat pomidorowy 10g

II ŚNIADANIE – Serek wiejski z brokułami i szynką

Serek twarogowy ziarnisty 150g, Polędwica luksusowa 50g, Brokuły gotowane na parze 200g, Czosnek suszony 5g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Mięsne pulpeciki z kaszą pęczak w sosie pomidorowym

Mięso mielone wp-woł 300g, Cebula dymka 50g, Mąka 30g, Oliwa z oliwek 10 g, Kasza pęczak 100g, Pomidory z puszki 200g, Jajo 50g, Bazylia świeża 10g, Pieprz ziołowy 5g

PODWIECZOREK – Bananowo-truskawkowy koktajl z sezamem

Kefir 2% 300g, Banan 220g, Otręby owsiane 20g, Truskawki 100g, Sezam, nasiona 5g

KOLACJA – Roladki z łososiem

Ser twarogowy półtłusty 50g, Jaja 20g, Łosoś wędzony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Ogórek 40g, Papryka zielona 40g, Rzodkiewka 40g, Woda 100g, Sól 4g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Bułeczki nadziewane farszem rybnym

Śledź w śmietanie 150g , Bułki Kajzerki pełnoziarniste 120g, Ogórek konserwowy 100g

II ŚNIADANIE – Morele w sosie malinowym

Masło ekstra 7g, Morele 200g, Maliny 30g, Wiórki kokosowe 10g, Cukier 5g, Sok pomarańczowy 10g

OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowo – słodko – kwaśnym z ryżem cury i brukselkami

Śmietana 18% 25g, Filet z kurczaka 200g, Oliwa z oliwek 20g, Ryż basmatii ugotowany100g, Brukselka 150g, Słonecznik, nasiona 30g, Sos sojowy 10g, Curry 10g, Sos słodko-kwasny 15g, Przyprawa kebab 3g

PODWIECZOREK – Sałatka ziemniaczana

Ziemniaki 150g, Majonez lekki 30g, Cebula 50g, Ocet winny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz biały 3g, Sól 2g

KOLACJA- Łódki z cukinii nadziewane twarożkiem i szynką na ostro

Ser typu „Feta” 20g, Ser twarogowy półtłusty 30g, Szynka wiejska 30g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo tostowe 60g, Płatki owsiane 20g, Cukinia 200g, Pieprz Cayenne 3g


 

Środa

ŚNIADANIE – Gryczany placek z tuńczykiem, cebulką i pomidorem

Kasza gryczana 90g, Jajo 150g, Tuńczyk w wodzie 120g, Cebula 25g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidor 150g, Bazylia świeża 6g

II ŚNIADANIE – Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka, gruszką i prażonymi orzechami włoskimi

Sałata lodowa 40g, Gruszka 120g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 50g, Musztarda Dijon 5g, Miód 5g, Orzechy włoskie 20g

OBIAD – Penne w sosie z kukurydzą i indykiem

Makaron razowy penne 70g, Pomidory w puszce, krojone 200g, Kukurydza konserwowa 45g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Ser mozzarella light 40g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa oregano 3g, Przyprawa bazylia 3g, Indyk, filet 150g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g

PODWIECZOREK – Chłodnik szpinakowy z jajami

Maślanka 350g, Szpinak świeży 130g, Jajo 100g, Pomidor 220g, Czosnek 2g, Przyprawa oregano 3g, Przyprawa papryka ostra 1g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 2g, Chleb chrupki żytni 30g

KOLACJA – Cukinia faszerowana mięsem z kurczaka z dzikim ryżem

Cukinia 300g, Filet z kurczaka mielony 120g, Ser twarogowy półtłusty 40g, Pomidor 200g, Czosnek 10g, Cebula 50g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Natka pietruszki 6g, Zioła prowansalskie 3g, Ryż dziki 70g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym, sok owocowo-warzywny

Ser twarogowy chudy 150g, Jogurt naturalny 50g, Awokado 130g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Syrop klonowy 10g, Chleb graham 90g, Jabłko 220g, Marchew 50g, Seler korzeniowy 20g

II ŚNIADANIE – Makaron ryżowy w sałatce z czarnej fasoli

Makaron ryżowy 75g, Szynka z piersi kurczaka 60g, Fasola konserwowa czarna 100g, Pietruszka, liście 10g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Papryka żółta 75g

OBIAD – Turbot w sosie marchewkowym z ziemniakami puree i surówką

Turbot 150g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Koper 6g, Jogurt naturalny 2% 40g, Mąka pszenna, typ 550 10g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Marchew 70g, Ziemniaki 390g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Masło 3g, Kapusta pekińska 100g, Pomidor 60g, Ogórek kiszony 50g, Papryka czerwona, konserwowa 40g, Cebula czerwona 25g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 5g, Koper 6g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g

PODWIECZOREK – Kawałki kurczaka gotowane na parze z ryżem i surówką czosnkową

Kurczak, filet 90g, Jogurt naturalny 2% 25g, Przyprawa do grilla 3g, Ryż brązowy 50g, Sałata lodowa 40g, Rukola 35g, Pomidor 160g, Czosnek 6g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 5g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g

KOLACJA – Śródziemnomorski kurczak z warzywami i komosą ryżową

Kurczak, filet 120g, Cukinia 80g, Papryka żółta 60g, Papryka czerwona 60g, Oliwki zielone marynowane 10g, Cebula czerwona 25g, Czosnek 5g, Przyprawa bazylia 2g, Tymianek świeży 3g, Przyprawa oregano 2g, Sól morska 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Oliwa z oliwek 10g, Komosa ryżowa 80g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Makaron razowy z twarogiem i owocami

Makaron razowy 100g, Ser twarogowy półtłusty 80g, Jogurt naturalny 75g, Miód 5g, Maliny 72g, Jagody 160g, Borówki 70g, Olej lniany 7g

II ŚNIADANIE – Tuńczykowa sałatka z ryżem i czerwonym grejpfrutem

Grejpfrut różowy 300g, Awokado 40g, Rukola 40g, Tuńczyk w wodzie 100g, Ocet winny biały 3g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż jaśminowy 45g

OBIAD – Chili con carne z ryżem

Ryż brązowy 100g, Polędwica wołowa 150g, Fasola konserwowa czerwona i czarna 100g, Pomidor 200g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa taco 3g, Przecier pomidorowy 15g

PODWIECZOREK – Awokado faszerowane nadzieniem jaśminowo-śledziowym

Awokado 70g, Śledź w sosie pomidorowym 90g, Cebula 10g, Sok z cytryny g, Szczypiorek 3g, Ryż jaśminowy 45g

KOLACJA – Pomidorowa ciecierzyca z komosą ryżową

Ciecierzyca 100g, Pomidor 260g, Cebula 50g, Przecier pomidorowy 10g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Przyprawa majeranek 2g, Przyprawa curry 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ziele angielskie 1g, Liść laurowy 1g, Czosnek 10g, Komosa ryżowa 45g, Sok z cytryny 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g