Poniedziałek
ŚNIADANIE – Jajecznica z feta, pomidorami, szynką i pieczywem
Jaja 200g, Pomidor 130g, Ser typu „Feta” 70g, Masło extra 5g, Szynka drobiowa 40g, Zioła prowansalskie 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 2g, Pieczywo żytnie 170g
II ŚNIADANIE – Brzoskwinie nadziewane serkiem wiejskim z posypka z orzechów włoskich
Brzoskwinie 200g, Serek wiejski 100g, Orzechy włoskie 20g
OBIAD – Roladki z kurczaka z kaszą pęczak
Pierś z kurczaka 300g, Bułka tarta 50g, Szpinak 150g, Czosnek 20g, Ser twarogowy 150g, Jajko 50g, Kasza pęczak 100g, Kostka warzywna 5g
PODWIECZOREK – Sałatka ze szpinakiem i szynką i białym serem
Świeży szpinak 100g, Chudy ser twarogowy 50g, Chuda szynka drobiowa 100g, Pestki słonecznika 20g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz biały 3g
KOLACJA – Łosoś na makaronie z fasolą szparagową i kalafiorem w przyprawie włoskiej
Filet z łososia 200g, Makaron pełnoziarnisty świderki 100g, Zielona fasola 60g, Różyczki kalafiora 50g, Przyprawa włoska (lubczyk, cząber, majeranek, pieprz turecki, czarnuszka, susze warzywne, sól) 15g, Parmezan 30g, Masło 5g, Sok z cytryny 10g, Pieprz 2g, Sól ziołowa 2g
Wtorek
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pasta jajeczną
Jaja 200g, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150g, Masło stołowe śmietankowe 30g, Majonez light 15g, Szczypiorek 40g, Sól ziołowa 5g, Pieprz czarny 8g, Pumpernikiel 100g
II ŚNIADANIE – Krem jaglany z bananami i twarożkiem
Kasza jaglana 30g, Banan 120g, Chudy twaróg 30g, Mleko 0,5% tł 100g
OBIAD – Makaron spaghetti z kurczakiem i brokułami
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 300g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Chili 2g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 5g, Masło roślinne kostka 20g, Ser gorgonzola 50g, Sól biała 3g, Pieprz czarny 3g, Makaron dwujajeczny z semoliny 150g, Bulion warzywny 10g, Brokuły 300g
PODWIECZOREK – Pasta tuńczykowo-fasolowa
Tuńczyk w sosie własnym 100g, Biała fasola 100g, Czosnek 5g, Majeranek2g, Tymianek2g, Pieprz czarny 2g
KOLACJA – Kopytka z gulaszem z indyka
Sól 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Czosnek 2g, Słodka papryka 2g, Zioła prowansalskie 2g, Pieprz 2g, Olej rzepakowy 20g, Filet z indyka 300g, Cebula 50g, Czerwona papryka 100g, Woda 200g, Mąka 10g, Woda 150g, Ziemniaki 80g, Mąka pszenna 25g, Jajo 50g, Sól 2g
Środa
ŚNIADANIE – Tosty z pastą z awokado i piersią z kurczaka + owoc
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Filet z kurczaka 150g, Pasta guacamole 90g, Pomarańcza owoc 500g
II ŚNIADANIE – Sałatka ze szpinakiem i szynką
Szpinak świeży 100g, Seler konserwowy 100g, Szynka drobiowa 100g, Słonecznik nasiona 20g, Oliwa 10g, Pieprz ziołowy 3g
OBIAD – Pulpeciki w sosie paprykowym z kuskusem
Cebula 50g, Jajko 50g, Mięso mielone 250g, Płatki owsiane 30g, Papryka czerwona 200g, Pomidory z puszki 200g, Musztarda delikatesowa 10g, Olej rzepakowy 10g, Kasza kuskus50g, Zioła prowansalskie 6g, Sól 2g, Słodka papryka 10g
PODWIECZOREK – Owocowe racuszki
Mąka 20g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajko 50g, Proszek do pieczenia 1g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Owoce (maliny, jeżyny, poziomki) 150g
KOLACJA – Naleśniki z mielona wołowiną
Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone wołowe 50g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g
Czwartek
ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z kurczakiem i mozzarellą
Kasza gryczana niepalona 90g, Kurczak, filet 150g, Sałata lodowa 60g, Pomidor 200g, Ogórek 50g, Papryka czerwona 50g, Ser mozzarella, półtłusty 30g, Olej lniany 10g, Przyprawa oregano 1g, Przyprawa tymianek 1g, Przyprawa bazylia 1g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Sól 2g
II ŚNIADANIE – Zielona sałatka z mango
Szpinak młody 50g, Roszponka 50g, Mango 180g, Orzechy nerkowa 20g, Bazylia świeża 6g, Imbir tarty 3g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Sól 2g, Ocet winny 5g, Szynka wołowa 100g, Kasza gryczana 50g
OBIAD – Filet z kurczaka w sosie czosnkowym z ryżem jaśminowym i surówką
Kurczak, filet 150g, Jogurt naturalny 2% 150g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Przyprawa majeranek 3g, Przyprawa papryka mielona 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Skrobia kukurydziana 5g, Ryż jaśminowy 100g, Papryka czerwona 90g, Ogórek kiszony 100g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g
PODWIECZOREK – Tortilla z kurczakiem
Pełnoziarnista tortilla pszenna 200g, Kurczak filet 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12% 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g
KOLACJA – Sałatka z komosy ryżowej z cieciorką
Komosa ryżowa 60g, Cieciorka w puszce 90g, Pomidor 60g, Cebula 30g, Bazylia świeża 6g, Sok z cytryny 5g, Sałata 15g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g
Piątek
ŚNIADANIE – Łosoś na wiosennej pierzynce na plackach otrębowo-ziemniaczanych
Otręby owsiane 30g, Otręby pszenne 25g, Cebula 50g, Ziemniaki 200g, Jajo 120g, Łyżeczka mąki + łyżeczka proszku do piecznenia + przyprawy wdł smaku 5g, Łosoś, wędzony 100g, Szczypiorek 10g, Ser kremowy bez tłuszczu 80g, Rzodkiewka 60g
II ŚNIADANIE – Koktajl czekoladowo-bananowy z lnem
Mleko sojowe naturalne 220g, Otręby owsiane 25g, Banan 220g, Kakao odtłuszczone 7g, Ksylitom 10g, Imbir mielony 2g, Przyprawa cynamon 2g, Len nasiona 5g
OBIAD – Wołowina po meksykańsku z makaronem pełnoziarnistym
Wołowina 200g, Papryka czerwona 100g, Kukurydza konserwowa 15g, Cukinia 100g, Pomidor 130g, Przyprawa meksykańska 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Cukier 2g, Makaron pełnoziarnisty świderki 100g
PODWIECZOREK – Zapiekane ziemniaki z brokułem i kolendrą, kurczak grillowany
Ziemniaki 250g, Oliwa z oliwek 5g, Brokuły 150g, Kolendra świeża 5g, Jogurt naturalny 2% 100g, Sól 2g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g
KOLACJA – Lekki kebab z warzywami
Tortilla wieloziarnista 70g, Kurczak, filet 130g, Sałata lodowa 60g, Pomidor 130g, Rzodkiewka 30g, Oliwki w puszce 10g, Soja kiełki 20g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa rozmaryn 3g, Przyprawa papryka 2g, Sól 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Koper 5g