Poniedziałek

ŚNIADANIE – Makaron razowy z twarogiem i owocami

Makaron razowy 100g, Ser twarogowy półtłusty 80g, Jogurt naturalny 75g, Miód 5g, Maliny 72g, Jagody 160g, Borówki 70g, Olej lniany 7g

II ŚNIADANIE – Tuńczykowa sałatka z ryżem i czerwonym grejpfrutem

Grejpfrut różowy 300g, Awokado 40g, Rukola 40g, Tuńczyk w wodzie 100g, Ocet winny biały 3g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż jaśminowy 45g

OBIAD – Chili con carne z ryżem

Ryż brązowy 100g, Polędwica wołowa 150g, Fasola konserwowa czerwona i czarna 100g, Pomidor 200g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa taco 3g, Przecier pomidorowy 15g

PODWIECZOREK – Bananowo-truskawkowy koktajl z sezamem

Kefir 2% 300g, Banan 220g, Otręby owsiane 20g, Truskawki 100g, Sezam, nasiona 5g

KOLACJA – Sałatka z polędwicą wołową i mozarella

Mix sałat 250g, Olej rzepakowy 20g, Ocet jabłkowy 20g, Musztarda 10g, Miód płynny 10g, Polędwica wołowa 100g, Mozarella 150g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Musli orzechowe z zarodkami i winogronami

Zarodki pszenne 50g, Płatki owsiane 40g, Jogurt naturalny 300g, Orzechy włoskie 10g, Winogrona ciemne 100g, Orzechy laskowe 10g, Miód wielokwiatowy 10g

II ŚNIADANIE – Koktajl o smaku czekoladowego awokado

Jogurt naturalny 2% 250g, Awokado 40g, Kakao w proszku 5g, Miód 10g, Banan 140g, Płatki owsiane 30g

OBIAD – Filet z kurczaka z żurawiną na brązowym ryżu, surówka

Kurczak, filet 150g, Przyprawa do drobiu 3g, Cebula 25g, Żurawina suszona 20g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa papryka słodka 2g, Przyprawa cynamon 2g, Przyprawa chili 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Natka pietruszki 5g, Ryż brązowy 100g, Kapusta pekińska 150g, Kukurydza konserwowa 30g, Szczypiorek 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Jogurt naturalny 50g

PODWIECZOREK – Kolorowe wrapy

Ogórek kiszony 100g, Papryka czerwona 130g, Papier ryżowy 40g, Wędzona pierś z kurczaka 70g, Ser żółty 50g, Sałata lodowa 5g, Ananas 80g

KOLACJA – Sałatka z komosy ryżowej z cieciorką

Komosa ryżowa 60g, Cieciorka w puszce 90g, Pomidor 60g, Cebula 30g, Bazylia świeża 6g, Sok z cytryny 5g, Sałata 15g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g


 

Środa

ŚNIADANIE – Omlet z jabłkiem w sosie jagodowym

Jajo 200g, Białko jaja 30g, Jabłko 160g, Mleko 1,5% tłuszczu 50g, Mąka żytnia 50g, Masło 5g , Miód 12g, Jogurt naturalny 2% 100g, Jagody 80g

II ŚNIADANIE – Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka, gruszką i prażonymi orzechami włoskimi

Sałata lodowa 40g, Gruszka 120g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 50g, Musztarda Dijon 5g, Miód 5g, Orzechy włoskie 20g

OBIAD – Turbot w sosie marchewkowym z ziemniakami puree i surówką

Turbot 150g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Koper 6g, Jogurt naturalny 2% 40g, Mąka pszenna, typ 550 10g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Marchew 70g, Ziemniaki 390g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Masło 3g, Kapusta pekińska 100g, Pomidor 60g, Ogórek kiszony 50g, Papryka czerwona, konserwowa 40g, Cebula czerwona 25g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 5g, Koper 6g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g

PODWIECZOREK – Sałatka ziemniaczana

Ziemniaki 150g, Majonez lekki 30g, Cebula 50g, Ocet winny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz biały 3g, Sól 2g

KOLACJA- Łódki z cukinii nadziewane twarożkiem i szynką na ostro

Ser typu „Feta” 20g, Ser twarogowy półtłusty 30g, Szynka wiejska 30g, Oliwa z oliwek 10g, Pieczywo tostowe 60g, Płatki owsiane 20g, Cukinia 200g, Pieprz Cayenne 3g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Owsianka z truskawkami

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko sojowe pełnotłuste 250g, Truskawki 200g, Cukier trzcinowy 10g

II ŚNIADANIE – Krem dyniowy

Pieczona dynia 200g, Marchewka ugotowana 40g, Mleko kokosowe 120g, Pomarańcza 60g, Imbir 5g, Cynamon 1g, Curry 1g, Chilii 1g, Płatki kokosowe 10g, Masło 10g, Szałwia 15g

OBIAD – Gulasz wołowy z szarotkami

Szalotka 120g, Czosnek 20g, Marchew 100g, Seler 90g, Oliwa z oliwek 20g, Wołowina 250g, Czerwone wino 100g, Bulion warzywny 200g, Kasza jęczmienna 100g

PODWIECZOREK – Sałatka szparagowa z grzankami razowymi

Pęczek szparagów 200g, Pomidory 120g, Sałata zielona 50g, Ogórek 60g, Cebula dymka 50g, Śmietana 10g, Olej z orzechów laskowych 10g, Koperek 10g, Sól pieprz po 2g, Pieczywo razowe 70g

KOLACJA – Nadziewany filet drobiowy

Filety z kurczaka 200g, Ser żółty 30g, Szparagi 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Jajo 50g, Olej rzepakowy 10g, Masło 20g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Jajecznica z feta, pomidorami, szynką i pieczywem

Jaja 200g, Pomidor 130g, Ser typu „Feta” 70g, Masło extra 5g, Szynka drobiowa 40g, Zioła prowansalskie 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz czarny 2g, Pieczywo żytnie 170g

II ŚNIADANIE – Wrap z kurczakiem

Pełnoziarnista tortilla pszenna 100g, Kurczak gotowany na parze 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12%, 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g

OBIAD – Udka z kurczaka w aromatycznym sosie

Udka z kurczaka 320g, Sos pomidorowy 150g, Pesto bazyliowe 30g, Ziemniaki 200g, Oliwa z oliwek 10g, Groszek zielony mrożony 130g, Mini kukurydze 100g, Natka pietruszki 10g, Woda 70g

PODWIECZOREK – Świeża surówka z tuńczykiem

Mix sałat 100g, Ogórek 100g, Papryka czerwona 80g, Kukurydza z puszki 50g, Pomidor 100g, Cebula dymka 50g, Tuńczyk w oleju 100g, Biały pierz 3g

KOLACJA – Makaron z warzywami i pesto

Makaron spaghetti 150g, Pomidory 150g, Cukinia 120g, Cebulka 50g, Czosnek 10g, Papryka czerwona 120g, Pesto rosso (czerwone) 30g, Natka pietruszka 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g