Poniedziałek
ŚNIADANIE – Pieczywo z wędzonym indykiem
Pieczywo żytnie 70g, Majonez light 5g, Keczup 5g, Bazylia 5g, Indyk wędzony 50g, Sałata zielona 10g, Ogórek 15g, Rzodkiewka 10g
II ŚNIADANIE – Makaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich
Makaron szpinakowy wstążki 30g, Kurczak gotowany na parze 40g, Zioła prowansalskie 7g, Pieprz 3g, Oliwa z oliwek 5g
OBIAD – Lasagne z kurczakem
Makaron lasagne 50g, Kurczak mielony 80g, Jogurt grecki 50g, Curry 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Oliwa 5g
PODWIECZOREK – Zupa z bobu
Bób 100g, Cebula 50g, Ziemniak 100g, Oliwa z oliwek 5g, Bulion warzywny 200g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Filety śledziowe z warzywami
Filet śledziowy 50g, Cebula 50g, Marchewka 70g, Ziemniak 85g, Jogurt naturalny 100g, Pieprz czarny 4g, Mleko 20g, Jajko 50g, Sok z cytryny 10g
Wtorek
ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana
Mleko 2% 150g, Kasza jaglana 40g, Gruszka 100g, Cynamon 2g
II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g
OBIAD – Drobiowy szaszłyk z grilla z pieczarkami i papryką
Filet z kurczaka 100g, Papryka żółta 120g, Pieczarki 100g,Pieczywo żytnie pełnoziarniste 20g, Mix zielonych sałat 50g, Jogurt naturalny 20g, Ocet balsamiczny 10g
PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello
Ser twarogowy półtłusty 30g, Jogurt naturalny 10g, Wiórki kokosowe 10g, Zarodki pszenne 10g
KOLACJA – Wiosenno-zielony makaron
kolorowy makaron wstążki 40g, Marchew 50g, Kalarepa 150g, Pesto bazyliowe 30g
Środa
ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado
Sałata lodowa 30g, Tuńczyk w wodzie 75g, Awokado 30g, Sok z cytryny 5g, Cebula czerwona 10g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 5g, Pieprz czarny mielony 1g, Sól 1g, Kasza gryczana niepalona 30g
II ŚNIADANIE – Włoski twarożek z miętą na bagietce pełnoziarnistej
Ser twarogowy chudy 100g, Jogurt naturalny 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Pomidor 60g, Oliwki czarne 15g, Mięta świeża 2g, Bagietka pełnoziarnista 20g
OBIAD – Pieczony kurczak z jabłkiem w miodzie i chili podawane z pęczakiem
Filet z kurczaka 70g, Sól 2g, Jabłko 120g, Oliwa z oliwek 5g, Miód 5g, Przyprawa cynamon 2g, Przyprawa kardamon 2g, Przyprawa chili 1g, Kasza jęczmienna, pęczak 20g
PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą
Sałata lodowa 30g, Rudola 5g, Pieczarka surowa 90g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Ocet balsamiczny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Farfalle (makaron pełnoziarnisty) 20g
KOLACJA – Owoce lądu i morza
Sałata lodowa 50g, Krewetki tygrysie 80g, Cytryna 40g, Pomidorki koktajlowe 100g, Szczypiorek 6g, Czosnek 5g, Pomarańcza 150g, Kiwi 60g, Oliwa z oliwek 3g
Czwartek
ŚNIADANIE – Naleśniki z bananów z truskawkami
Banan 150g, Jajka 100g, Świeże truskawki 100g
II ŚNIADANIE – Serek tofu zawinięty w bakłażana
Bakłażan 150g, Tofu 45g, Sos sojowy 10g, Słodki sos chilli 10g, Sezam 5g
OBIAD – Penne z kurczakiem na parze
Filet z kurczaka 100g,Pesto rosso 30g, Makaron penne pełnoziarnisty 50g
PODWIECZOREK – Lekka sałatka z serem
Rukola 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Ser twarogowy chudy 50g, Ziarna słonecznika 10g, Pesto bazyliowe 10g
KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką
Marchew 70g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Natka pietruszki 10g, Bulion drobiowy 200g, Pieczarki 200g,Masło 10g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szynka drobiowa 45g
Piątek
ŚNIADANIE – Truskawkowa kasza jaglana
Kasza jaglana 40g, Truskawki 100g, Skrobia ziemniaczana 5g
II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym
Filet w kurczaka 100g, Sos słodko-kwaśny 30g, Pomidorki koktajlowe 50g, Szpinak 30g, Pieprz biały 2g
OBIAD – Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Jajko 50g, Sól 1g, Gęsty chudy jogurt naturalny 20g, Proszek do pieczenia 1g, Oliwa 5g, Świeży szpinak 100g, Ser feta 45g, Kurczak filet 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g
PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami
Groch 60g, Bulion drobiowy 200g, Bała część pora 40g, Brokuł 80g, Grzanki ziołowe 60g, Oregano 5g, Sól 2g
KOLACJA – Nowalijkowa sałatka z jajkiem i chrzanem
Sałata lodowa 70g, Pomidor 130g, Rzodkiewka 75g, Ogórek 50g, Sok z cytryny 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Jajo 50g, Szczypiorek 6g, Kasza jaglana 20g, Jogurt naturalny 2% 30g, Chrzan 5g
Sobota
ŚNIADANIE – Orkiszowe naleśniki ze szparagami
Mąka orkiszowa 20g, Jajko 50g, Woda 30g, Sól 2g, Serek twarogowy chudy 50g, Szczypiorek 15g, Szparagi 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czosnek granulowany 2g
II ŚNIADANIE – Deser orzechowy z mango
Mango 20g, Serek homogenizowany chudy 100g, Orzechy włoskie posiekane 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g
OBIAD – Filet z drobiu panierowany w sezamie z kaszą jaglaną
Pierś z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sezam 15g, Por 50g, Kasza jaglana gotowana 30g, Bazylia 3g, Oregano 3g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g
PODWIECZOREK – Grecka sałatka
Sałata rzymska 30g, Koper włoski 30g, Seler naciowy 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Czarne oliwki 10g, Ser feta light 30g, Oliwa z oliwek 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Woda 20g
KOLACJA – Potrawka warzywna
Kapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Pomidory w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka Słodka 2g, Chili 2g
Niedziela
ŚNIADANIE – Malinowa kasza jaglana
Kasza jaglana 40g, Maliny 100g, Skrobia ziemniaczana 5g
II ŚNIADANIE – Sałatka z pomarańczy i rabarbaru
Pomarańcz 120g, Rabarbar 200g, Kandyzowana cytryna 10g, Jogurt naturalny 50g, Cukier trzcinowy 5g, Woda 80g, Cynamon 3g
OBIAD – Penne z kurczakiem na parze
Filet z kurczaka 100g,Pesto rosso 30g, Makaron penne pełnoziarnisty 50g
PODWIECZOREK – Sałatka z jajkiem
Mieszanka sałat 50g, Jabłko 60g, Kiełki brokułu 20g, Rzodkiewki 50g, Marchew 70g, Jajko gotowane 50g,Musztarda francuska 5g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Pieczone warzywa z dipem czosnkowym
Bakłażan 70g, Cukinia 70g, Papryka czerwona 70g, Papryka zielona 70g, Papryka żółta 70g, Szalotka 50g, Czerwona cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Zioła prowansalskie 2g, Sól 2g, Świeżo zmielony pieprz 2g, Gęsty jogurt naturalny 50g, Czosnek 10g, Sól 2g, Świeżo zmielony pieprz 2g