Poniedziałek
ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami
Mąka, Jajo, Mleko, Woda mineralna, Sól, Olej, Morele, Banan, Miód, Śmietanka
II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy, Jogurt gęsty naturalny, Truskawki, Brzoskwinie, Banan, Zarodki pszenne
OBIAD – Łosoś z kaparami
Filet z łososia, Białe wino wytrawne, Kapary, Masło klarowane, Sól, Pieprz, Natka pietruszki, Ziemniaki młode
PODWIECZOREK – Krem brokułowy
Brokuły 250g, Bulion warzywny, Śmietana 12%, Pierz ziołowy, Sól
KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi
Mozarella mini, Oliwa z oliwek, Pomidorki koktajlowe, Oliwki zielone, Ocet balsamiczny, Bazylia świeża, Pieprz ziołowy , sałata lodowa
Wtorek
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka
Ser twarogowy tłusty, Mięso z piersi indyka bez skóry, Pumpernikiel , Zioła prowansalskie, Sałata zielona, Rzodkiewka,
II ŚNIADANIE – Sałatka ze szpinakiem
Szpinak świeży, Selera konserwowy, Szynka drobiowa, Słonecznik nasiona, Oliwa z oliwek, Pieprz ziołowy
OBIAD – Makaron z kurczakiem curry, pomidorami suszonymi i brokułami
Makaron kokardki, Kurczak filet, Suszone pomidory, Brokuł, Oliwa z oliwek, Curry, Pieprz
PODWIECZOREK – Sałatka arbuzowa
Melon żółty, Melon, Arbuz czerwony, ananas , Jagody goji
KOLACJA- Bigos warzywny
Kapusta włoska, Pieczarki, Marchewka, Seler, Cebula, Czosnek,Pomidorki w zalewie, Olej rzepakowy, Kolendra, Kminek, Sól, Pieprz, Papryka słodka, Chilli
Środa
ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem
Kasza bulgur, Papryka czerwona, Kurczak filet, Pomidor, Cebula, Natka pietruszka, Keczup pikantny
II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi i cukinia
Ser ricotta, Bakłażan, Pomidorki koktajlowe, cukinia , Papryka ostra
OBIAD – Indyk w sezamie w gotowaną marchewka i kalafiorem
Filet z indyka, Sezam, Marchewka junior, Kalafior, Sól ziołowa, Pieprz biały
PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem
Gruszka williams, Rukola, Parmezan, Orzechy włoskie, Ocet balsamiczny
KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim
Ciasto francuskie, Brokuł, Papryka czerwona, Kukurydza, Jajo, Szczypiorek, Koperek, Śmietana 12%
Czwartek
ŚNIADANIE – Omlet z jogurtowym musem
Jajo, Białko jaja, Mąka żytnia razowa, Woda, Sól, Jogurt naturalny 2%, Maliny, Jagody
II ŚNIADANIE – Pomarańczowa kasza z miodem i migdałami
Kasza gryczana, Miód, Migdały w płatkach, Pomarańcza
OBIAD – Limanda z porem w sosie cytrynowo-imbirowym z basmati i surówką z rzodkiewki i rukoli
Limanda, Por, Marchew, Jogurt naturalny, Sok z cytryny, Imbir mielony, Olej rzepakowy uniwersalny, Przyprawa do ryb, Ryż basmati, Surówka z rzodkiewki i Rukli, Oliwa z oliwek
PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy
Cebula biała, Cebula czerwona, Pieczarka surowa, Pietruszka, korzeń, Seler korzeniowy, Por, Czosnek, Mleko 0,5% tłuszczu, Oliwa z oliwek, Pietruszka, liście, Pieprz czarny mielony, Sól
KOLACJA – Sałatka z orzechami nerkowca z orientalnym dressingiem
Sałata lodowa, Pomarańcza, Marchew, Soja kiełki, Orzechy nerkowca, Oliwa z oliwek, Sos sojowy, Sok z limonki, Czosnek, Imbir, Kurczak, filet
Piątek
ŚNIADANIE – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem
Jajo, Pieczarka surowa, Pomidor, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz czarny mielony, Mąka ryżowa, Przyprawa oregano
II ŚNIADANIE – Tuńczyk z orzechami w połówkach brzoskwini
Brzoskwinia, Jogurt naturalny, Orzechy włoskie bez skorupki, Pieprz czarny mielony , Ryż dziki, Tuńczyk w wodzie
Obiad: Zapiekanka z dynią, grzybami i kurczakiem
dynia , grzyby świeże mix ,cebula , czosnek , pierś kurczaka
przyprawy: sól i pieprz, kurkuma, mielona kolendra, mielony kminu rzymski, gałka muszkatołowa po
bulion drobiowy ,ryż brązowy, (np. długoziarnistego), masło klarowane,
Podwieczorek: Krem pomidorowy z grzankami
pomidory z puszki,, oliwa, ,cebulą,, lliście świeżej bazylii, sól, pieprz, po ,grzanki,
Kolacja: Tarta z dynią i serem feta
Mąka pełnoziarnista,, Płatki owsiane,, Oliwa z oliwek,, Siemię lniane,, Przyprawy po: tymianek,, czosnek, czarnuszka
Masa: dynia, feta, Jogurt naturalny,
Sobota
ŚNIADANIE – Jagodowy przekładaniec
Borówki amerykańskie, Herbatniki, Jajko, Cukier brązowy, Serek mascarpone
II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z pstrąga
Chleb tostowy, Pstrąg wędzony, Oliwa z oliwek, Pieprz ziołowy
OBIAD – Kurczak w sosie chilii z ryżem jaśminowym
Ryż jaśminowy, Filet z kurczaka, Kostka warzywna, Oliwa z oliwek, Czosnek, Pieprz cayenne, Kolendra ,Imbir mielony, Sok z limonki, Mleko 2%, Marchewka, Rodzynki
PODWIECZOREK – Sałatka z szynką
Mieszanka sałat, Pomidor, Ogórek, Papryka (czerwona, żółta, zielona), Chuda szynka drobiowa, Ananas, Kukurydza konserwowa, Jogurt naturalny, Sól ziołowa
KOLACJA – Kurczak nadziewany
Filet z kurczaka, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser cheddar, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Natka pietruszki
Niedziela
ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado
Sałata lodowa, Tuńczyk w wodzie Awokado, Sok z cytryny, Cebula czerwona, Jogurt naturalny 2%, Czosnek, Pieprz czarny mielony, Sól, Kasza gryczana niepalona
II ŚANIDANIE – Włoski twarożek z miętą na bagietce pełnoziarnistej
Ser twarogowy chudy, Jogurt naturalny, Sól, Pieprz czarny mielony, Pomidor, Oliwki czarne, Mięta świeża, Bagietka pełnoziarnista
OBIAD – Pieczony kurczak z jabłkiem w miodzie i chili podawane z pęczakiem
Filet z kurczaka, Sól, Jabłko, Oliwa z oliwek, Miód, Przyprawa cynamon, Przyprawa kardamon, Przyprawa chili, Kasza jęczmienna, pęczak
PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą
Sałata lodowa, Rudola, Pieczarka surowa, Ser mozzarella, półtłusty, Czosnek, Olej rzepakowy uniwersalny, Ocet balsamiczny, Sól, Pieprz czarny mielony, Farfalle (makaron pełnoziarnisty)
KOLACJA – Kurczak w płatkach migdałowych z warzywami
Kurczak filet, Płatki migdałowe, Mąka pszenna, Jajko, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona , mix warzyw