Poniedziałek
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pastą łososiową
Jaja 50g, Łosoś wędzony 30g, Awokado 30g, Pieczywo pumpernikiel 40g, Gęsty jogurt naturalny 20g, Pomidorki koktajlowe 30g, Cytryna 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Lubczyk 2g
II ŚNIADANIE – Orientalna sałatka
Oliwa z oliwek 5g, Cukinia100g, Fasola mung, kiełki 30g Kapusta pekińska 50g, Marchew 100g, Sezam, nasiona 15g, Sos sojowy 6g
OBIAD – Pełnoziarniste spaghetii ze szpinakiem i fetą
Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Feta light 50g, Liwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 3g, Pieprz biały 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Pomidor nadziewany twarożkiem z kiełkami brokułu
Pomidor 200g, Ser twarogowy chudy 100g, Kiełki brokuł 20g, Pierz biały 2g, Sól 2g
KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi
Mozarella mini 70g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g
Wtorek
ŚNIADANIE – Truskawkowa kasza jaglana
Kasza jaglana 40g, Truskawki 100g, Skrobia ziemniaczana 5g
II ŚNIADANIE – Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym na liściach szpinaku
Filet w kurczaka 100g, Musztarda łagodna 10g, Jogurt naturalny 20g, Szpinak 30g
OBIAD – Pieczony filet z kurczaka pieczony z gruszką podany z kaszą jęczmienną i sałatą
Kurczak, filet 80g, Gruszka 100g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Kasza jęczmienna 20g, Sałata 30g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 5g, Cukier 2g
PODWIECZOREK – Sałatka z jajkiem
Mieszanka sałat 50g, Jabłko 60g, Kiełki brokułu 20g, Rzodkiewki 50g, Marchew 70g, Jajko gotowane 50g,Musztarda francuska 5g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Sałatka z serem i gruszkami
Gruszka 150g, Sałata mix 30g, Ser pleśniowy niebieski 40g, Orzechy włoskie 10g, Jogurt naturalny typ grecki 30g
Środa
ŚNIADANIE – Omlet warzywny z gotowaną szynką
Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Szynka drobiowa gotowana 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g
II ŚNIADANIE – Sałatka z awokado i papają z ziołowym dressingiem
Awokado 20g, Papaja 100g, Sałata lodowa 60g, Czosnek 2g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa bazylia 1g, Zioła prowansalskie 1g, Sól 2g, Kasza gryczana niepalona 15g
OBIAD – Ziołowa polędwiczka na ziemniaczano-marchewkowym puree z surówką z cykorii
Polędwiczka wołowa 70g, Marchew 100g, Ziemniaki 100g, Masło 5g, Sól 2g, Przyprawa tymianek 3g, Koper 6g, Natka pietruszki 6g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Jabłko 120g, Cykoria 75g, Cytryna 5g, Pietruszka, liście 5g
PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym
Makaron pełnoziarnisty świderki 20g, Tuńczyk, w wodzie 40g, Cytryna 10g, Przyprawa chili 1g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Groszek cukrowy 80g, Mango 40g
KOLACJA – Sałatka z kozim serem i buraczkami
Ser kozi 50g, Gotowany burak czerwony 150g, Mix sałat 50g, Miód 5g, Olej lniany 5g, Ocet balsamiczny 10g, Musztarda dijon 5g, Bazylia 3g
Czwartek
ŚNIADANIE – Owsianka pomarańczowa z migdałami
Płatki owsiane 100g, Zarodki pszenne 20g, Mleko 0,5% 300g, Pomarańcz 100g, Płatki migdałowe 10g
II ŚNIADANIE – Pierś z drobiu z grillowanymi pomidorkami i pieczarkami
Filet z indyka 100g, Pomidorki koktajlowe 100g, Małe pieczarki 100g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 2g
OBIAD – Sola z zielonymi szparagami i kaszą pęczak
Kasza pęczak 30g, File z soli 150g, Szparagi zielone 45g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 20g
PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello
Ser twarogowy półtłusty 30g, Jogurt naturalny 10g, Wiórki kokosowe 10g, Zarodki pszenne 10g
KOLACJA – Potrawka warzywna
Kapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Pomidory w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka Słodka 2g, Chili 2g
Piątek
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką
Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Natka pietruszki 20g, Pieprz ziołowy 2g
II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem
Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 75g, Maliny 60g, Poziomki 50g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – Drobiowy szaszłyk z grilla z pieczarkami i papryką
Filet z kurczaka 100g, Papryka żółta 120g, Pieczarki 100g,Pieczywo żytnie pełnoziarniste 20g, Mix zielonych sałat 50g, Jogurt naturalny 20g, Ocet balsamiczny 10g
PODWIECZOREK – Zupa krem z papryki i pomarańczy
Papryka czerwona 200g, Pomarańcza 100g, Oliwa z oliwek 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sól 2g, Pieprz biały mielony 4g, Koper 6g
KOLACJA – Quinoa z fasolką szparagową i mango
Fasolka szparagowa 120g, Pomidor 130g, Pieczarka surowa 80g, Szynka z piersi kurczaka 40g, Sól 2g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Musztarda 2g, Cebula 20g, Oliwa z oliwek nie rafinowana, tłoczona na zimno 5g, Mango 50g, Komosa ryżowa 10g
Sobota
ŚNIADANIE – Orkiszowe naleśniki ze szparagami
Mąka orkiszowa 20g, Jajko 50g, Woda 30g, Sól 2g, Serek twarogowy chudy 50g, Szczypiorek 15g, Szparagi 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czosnek granulowany 2g
II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem
Pierś z kurczaka 30g, Makaron wstążki pełnozianisty 20g, Fasolka szparagowa zielona 50g Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Roszponka 30g, Zioła prowansalskie 5g, Sok z limonki 10g
OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora
Ryż brązowy 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 2g, Przyprawa tymianek 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Bulion warzywny 100g, Pieczarka surowa 120g, Cebula 30g, Parmezan tarty 5g, Papryka czerwona 70g, Pomidor 60g, Cebula czerwona 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cukier 2g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 2g, Natka pietruszki 8g
PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem tysiąca wysp
Majonez light 10g, Keczup pikantny 10g, Papryka żółta 50g, Papryka zielona 50g, Papryka czerwona 50g, Bakłażan 60g, Cukinia 60g, Cebula 40g, Pieczarki 45g, Pieprz biały3g, Sok z cytryny 20g
KOLACJA – Słodko-kwaśna sałatka z mozarella
Mozarella 50g, Awokado 50g, Pomidor 80g, Czarne oliwki 15g, Pomarańcza 100g, Czerwona cebula piórka 30g, Winegret 15g
Niedziela
ŚNIADANIE – Jajecznica w papryce
Jajko 100g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka czerwona 120g, Kurczak gotowany 50g, Cebula 30g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g
II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym
Filet w kurczaka 100g, Sos słodko-kwaśny 30g, Pomidorki koktajlowe 50g, Szpinak 30g, Pieprz biały 2g
OBIAD – Filet z łososia z kaszą kuskus
Fasolka szparagowa 50g, Oliwa z oliwek 10g, Filet świezy z łososia 150g, Papryka czerwona 60g, Pomidorki cherry 50g, Oliwki czarne 10g, Ocet balsamiczny 10g, Kolendra 2g, Natka pietruszki 5g, Kuskus 15g
PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami
Groch 60g, Bulion drobiowy 200g, Bała część pora 40g, Brokuł 80g, Grzanki ziołowe 60g, Oregano 5g, Sól 2g
KOLACJA – Sajgonki z krewetkami
Świeży szpinak 100g, Gotowane krewetki 40g, Czosnek 7g, Słodki sos chili 10g, Papier ryżowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Świeża kolendra 2g