1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami

Kasza jaglana 60g,  Mleko 2% 200g, Sok pomarańczowy 50g, Prażone migdały  15g , Cynamon 1g, Kardamon 1g, Gałka muszkatołowa 1g, Goździki 1g

II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym

Pomidor 300g, Ser wiejski 80g, Jogurt naturalny typ grecki 20g, Świeża bazylia 15g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Paszteciki z marchwi i soczewicy z jajkiem

Marchew 150g, Soczewica czerwona 40g, Jajo 100g, Mąką pełnoziarnista 15g, Jogurt naturalny 100g, Olej rzepakowy 12g, Bulion warzywny 350g, Kasza gryczana niepalona 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Kminek 2g

PODWIECZOREK – Chipsy z cukinii z dipem pietruszkowym

Cukinia 250g, Natka pietruszka 40g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g, Jogurt naturalny gęsty 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Curry 2g, Imbir 2g

KOLACJAKurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z kurczaka 150g, Szpinak 80g, Papryka żółta 60g, Papryka zielona 60g, Papryka czerwona 60g, Cebula 30g, Ser chedaer 30g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Pieczywo z zielona pastą

Awokado 75g, Chleb żytni ze słonecznikiem 100g, Sok z cytryny 5g, Rzeżucha 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 1g, Pieprz ziołowy 2g, Rzodkiewka 20g

II ŚNIADANIE – Morelowy koktajl twarożkowy

Ser biały chudy 120g, Mleko 2%, 100g, Morele 60g

OBIAD – Spaghetii ze szpinakiem i mozarella

Szpinak 300g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 150g, Sok z cytryny 30g, Czosnek 10g, Mozarella light 80g, Oliwa z oliwek 10g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 3g, Pieprz biały 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Mus jeżynowy z chrupkami

Ser twarogowy chudy 20g, Jogurt naturalny 30g, Jeżyny mrożone 100g, Sezam nasiona 5g, Słonecznik nasiona 10g, Miód wielokwiatowy 10g, Cynamon 2g

KOLACJA –  Sałatka zielona z tofu i lnianym olejem lnianym

Mix sałat zielonych 100g, Seler naciowy 30g, Olej lniany 10g, Tofu 100g, Miód 10g, Sezam nasiona 15g, Sos sojowy 10g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Jajka nadziewane porem

Jajo 150g, Por 50g, 1Ogórek 35g, Olej rzepakowy 6g, Wafle ryżowe z siemieniem lnianym 20g, Sól ziołowa 2g

II ŚANIDANIE – Wiosenna sałatka łososiowa

Łosoś 50g, Jajko 25g, Ryż biały 10g, Ogórek zielony 50g, Jogurt naturalny 10g, Świeży koperek 5g, Pieprz 2g

OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak

Kasza pęczak 100g, Filet z indyka 160g, Pomidory suszone w oliwie 80g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g

PODWIECZOREK – Sałatka z rukoli z wędzonym serem

Rukola 130g, Ser twarogowy wędzony 90g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Sałatka z kiełków słonecznika z porem i czerwoną fasolką

Por 100g, Jabłko 250g, Kiełki słonecznika 50g, Czerwona fasola z puszki 90g, Sok z cytryny 20g, Ocet jabłkowy 5g, Sól 2g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Müsli domowe pod pierzynka z jogurtu

Płatki owsiane 20g, Płatki kukurydziane 20g, Rodzynki sułtańskie 10g, Żurawina 5g, Morele suszone 5g, Banany suszone 5g, Ananas suszony 5g, Jogurt naturalny gęsty 100g, Nasiona sezamu 5g

II ŚNIADANIE – Pomidorowy fenkuł

Fenkuł 200g, Pomidor 50g, Sok z cytryny 10g, Przecier pomidorowy 5g, Mąka żytnia 7g, Oliwa z oliwek 3g, Kolendra 2g, Majeranek 2g, Bazylia 2g

OBIAD – Krewetkowe curry

Krewetki królewskie 300g, Papryczki chili 120g, Mleko kokosowe 40g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 20g, Sól 2g, Curry 3g, Ryż brązowy 50g

PODWIECZOREK – Twarożek z szynka, rzodkiewką i szczypiorkiem

Ser twarogowy chudy 60g, Szczypiorek 20g, Rzodkiewka 50g, Kurczak filet 80g, Jogurt naturalny 30g, Pieprz ziołowy 2g

KOLACJA – Jajka zapiekane w skorupkach

Jajko 140g, Szczypiorek 15g, Natka pietruszka 14g, Koperek15g,  Jogurt naturalny 15g, Bułka tarta 6g, Olej ryżowy 5g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Bułka grahamka z jajkiem sadzonym i pasta z pieczonej papryki

Bułka graham okrągła 70g, Jajko 70g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Olej rzepakowy 10g, Pieprz ziołowy2g, Sól 2g

II ŚNIADANIETruskawki panierowane otrębami gryczanymi

Miód 10g, Otręby gryczane 40g, Truskawki  170g, Woda 10g

OBIAD – Cielęcina mielona w bakłażanach

Cebula 100g, Mięso mielone cielęce 250g, Bakłażan 300g, Przecier pomidorowy 40g, Kukurydza z puszki 40g, Oliwa z oliwek 20g, Pieprz ziołowy 2g, Oregano 2g

PODWIECZOREK – Szaszłyki z owoców w zarodkach pszennych

Zarodki pszenne 20g, Ananas 30g, Banan 40g, Grejpfrut czerwony 40g, Gruszka 30g, Jabłko 50g, Kiwi 60g

KOLACJA – Kurczak z zielonym groszkiem i mandarynkami

Kurczak120g, Zielony groszek 60g, Mandarynka 65g, Pomidorki koktajlowe 50g, Olej lniany 10g, Pestki dyni 5g, Tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Sałatka z kosmą ryżową i wędzonym kurczakiem

Kosma ryżowa gotowana 70g, Oliwki czarne 10g, Sałata zielona karbowana 50g, Pomidorki koktajlowe 40g, Rzodkiewka 30g, Kurczak wędzony 60g, Musztarda dijon 10g, Jogurt naturalny 15g, Kurkuma 2g

II ŚANIADANIEMizeria orientalna

Ogórek 50g, Marchewka, 50g, Imbir świeży  10g, Czosnek 5g, Olej sezamowy 5g, Ocet ryżowy 20g, Sos sojowy 5g, Pieprz biały 2g, Papryka chili 2g, Sok z cytryny 3g, Pieczywo chrupkie 30g

OBIAD – Babeczka ryżowo-jabłkowa

Ryż jaśminowy 100g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony na liściach roszponki z sosem koperkowym

Roszponka 120g, Łosoś wędzony 50g, Śmietana 12% 10g, Jogurt naturalny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz ziołowy 3g 

KOLACJA- Papryka nadziewana warzywami z serkiem fetą

Papryka 120g, Cebula 50g, Pomidor 70g, Ser feta 80g, Oliwki zielone 20g, Oliwki czarne 20g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek

Brzoskwinia 85g, Ser twarogowy chudy 75g, Jogurt naturalny gęsty 20g, Płatki owsiane 40g, Sok pomarańczowy 30g

II ŚNIADANIEKrem brokułowo – cukiniowy

Brokuł 240g, Ziemniak 120g, Cukinia 120g, Bulion warzywny 250g, Tymianek 2g, Biały pieprz 2g

OBIADTuńczyk na sposób nicejski

Fasolka szparagowa 100g, Oliwa z oliwek 10g, Filet świeży z tuńczyka 300g, Papryka czerwona 120g, Pomidorki cherry 100g, Oliwki czarne 20g, Ocet balsamiczny 10g, Kolendra 2g, Natka pietruszki 5g

PODWIECZOREK – Galaretka z czerwonych owoców

Mieszanka kompotowa 150g,  Herbatniki 24g, Żelatyna 5g, Cukier brązowy 5g

KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko

Ananas  świeży 190g, Kurczak 150g, Pieczarki 70g, Słodka papryka 5g