1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami
Kasza jaglana 60g, Mleko 2% 200g, Sok pomarańczowy 50g, Prażone migdały 15g , Cynamon 1g, Kardamon 1g, Gałka muszkatołowa 1g, Goździki 1g
II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym
Pomidor 300g, Ser wiejski 80g, Jogurt naturalny typ grecki 20g, Świeża bazylia 15g, Pieprz ziołowy 2g
OBIAD – Paszteciki z marchwi i soczewicy z jajkiem
Marchew 150g, Soczewica czerwona 40g, Jajo 100g, Mąką pełnoziarnista 15g, Jogurt naturalny 100g, Olej rzepakowy 12g, Bulion warzywny 350g, Kasza gryczana niepalona 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Kminek 2g
PODWIECZOREK – Chipsy z cukinii z dipem pietruszkowym
Cukinia 250g, Natka pietruszka 40g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g, Jogurt naturalny gęsty 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Curry 2g, Imbir 2g
KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku
Filet z kurczaka 150g, Szpinak 80g, Papryka żółta 60g, Papryka zielona 60g, Papryka czerwona 60g, Cebula 30g, Ser chedaer 30g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Pieczywo z zielona pastą
Awokado 75g, Chleb żytni ze słonecznikiem 100g, Sok z cytryny 5g, Rzeżucha 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 1g, Pieprz ziołowy 2g, Rzodkiewka 20g
II ŚNIADANIE – Morelowy koktajl twarożkowy
Ser biały chudy 120g, Mleko 2%, 100g, Morele 60g
OBIAD – Spaghetii ze szpinakiem i mozarella
Szpinak 300g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 150g, Sok z cytryny 30g, Czosnek 10g, Mozarella light 80g, Oliwa z oliwek 10g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 3g, Pieprz biały 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Mus jeżynowy z chrupkami
Ser twarogowy chudy 20g, Jogurt naturalny 30g, Jeżyny mrożone 100g, Sezam nasiona 5g, Słonecznik nasiona 10g, Miód wielokwiatowy 10g, Cynamon 2g
KOLACJA – Sałatka zielona z tofu i lnianym olejem lnianym
Mix sałat zielonych 100g, Seler naciowy 30g, Olej lniany 10g, Tofu 100g, Miód 10g, Sezam nasiona 15g, Sos sojowy 10g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Jajka nadziewane porem
Jajo 150g, Por 50g, 1Ogórek 35g, Olej rzepakowy 6g, Wafle ryżowe z siemieniem lnianym 20g, Sól ziołowa 2g
II ŚANIDANIE – Wiosenna sałatka łososiowa
Łosoś 50g, Jajko 25g, Ryż biały 10g, Ogórek zielony 50g, Jogurt naturalny 10g, Świeży koperek 5g, Pieprz 2g
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak 100g, Filet z indyka 160g, Pomidory suszone w oliwie 80g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g
PODWIECZOREK – Sałatka z rukoli z wędzonym serem
Rukola 130g, Ser twarogowy wędzony 90g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Sałatka z kiełków słonecznika z porem i czerwoną fasolką
Por 100g, Jabłko 250g, Kiełki słonecznika 50g, Czerwona fasola z puszki 90g, Sok z cytryny 20g, Ocet jabłkowy 5g, Sól 2g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Müsli domowe pod pierzynka z jogurtu
Płatki owsiane 20g, Płatki kukurydziane 20g, Rodzynki sułtańskie 10g, Żurawina 5g, Morele suszone 5g, Banany suszone 5g, Ananas suszony 5g, Jogurt naturalny gęsty 100g, Nasiona sezamu 5g
II ŚNIADANIE – Pomidorowy fenkuł
Fenkuł 200g, Pomidor 50g, Sok z cytryny 10g, Przecier pomidorowy 5g, Mąka żytnia 7g, Oliwa z oliwek 3g, Kolendra 2g, Majeranek 2g, Bazylia 2g
OBIAD – Krewetkowe curry
Krewetki królewskie 300g, Papryczki chili 120g, Mleko kokosowe 40g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 20g, Sól 2g, Curry 3g, Ryż brązowy 50g
PODWIECZOREK – Twarożek z szynka, rzodkiewką i szczypiorkiem
Ser twarogowy chudy 60g, Szczypiorek 20g, Rzodkiewka 50g, Kurczak filet 80g, Jogurt naturalny 30g, Pieprz ziołowy 2g
KOLACJA – Jajka zapiekane w skorupkach
Jajko 140g, Szczypiorek 15g, Natka pietruszka 14g, Koperek15g, Jogurt naturalny 15g, Bułka tarta 6g, Olej ryżowy 5g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Bułka grahamka z jajkiem sadzonym i pasta z pieczonej papryki
Bułka graham okrągła 70g, Jajko 70g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Olej rzepakowy 10g, Pieprz ziołowy2g, Sól 2g
II ŚNIADANIE – Truskawki panierowane otrębami gryczanymi
Miód 10g, Otręby gryczane 40g, Truskawki 170g, Woda 10g
OBIAD – Cielęcina mielona w bakłażanach
Cebula 100g, Mięso mielone cielęce 250g, Bakłażan 300g, Przecier pomidorowy 40g, Kukurydza z puszki 40g, Oliwa z oliwek 20g, Pieprz ziołowy 2g, Oregano 2g
PODWIECZOREK – Szaszłyki z owoców w zarodkach pszennych
Zarodki pszenne 20g, Ananas 30g, Banan 40g, Grejpfrut czerwony 40g, Gruszka 30g, Jabłko 50g, Kiwi 60g
KOLACJA – Kurczak z zielonym groszkiem i mandarynkami
Kurczak120g, Zielony groszek 60g, Mandarynka 65g, Pomidorki koktajlowe 50g, Olej lniany 10g, Pestki dyni 5g, Tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Sałatka z kosmą ryżową i wędzonym kurczakiem
Kosma ryżowa gotowana 70g, Oliwki czarne 10g, Sałata zielona karbowana 50g, Pomidorki koktajlowe 40g, Rzodkiewka 30g, Kurczak wędzony 60g, Musztarda dijon 10g, Jogurt naturalny 15g, Kurkuma 2g
II ŚANIADANIE – Mizeria orientalna
Ogórek 50g, Marchewka, 50g, Imbir świeży 10g, Czosnek 5g, Olej sezamowy 5g, Ocet ryżowy 20g, Sos sojowy 5g, Pieprz biały 2g, Papryka chili 2g, Sok z cytryny 3g, Pieczywo chrupkie 30g
OBIAD – Babeczka ryżowo-jabłkowa
Ryż jaśminowy 100g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g
PODWIECZOREK – Łosoś wędzony na liściach roszponki z sosem koperkowym
Roszponka 120g, Łosoś wędzony 50g, Śmietana 12% 10g, Jogurt naturalny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz ziołowy 3g
KOLACJA- Papryka nadziewana warzywami z serkiem fetą
Papryka 120g, Cebula 50g, Pomidor 70g, Ser feta 80g, Oliwki zielone 20g, Oliwki czarne 20g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek
Brzoskwinia 85g, Ser twarogowy chudy 75g, Jogurt naturalny gęsty 20g, Płatki owsiane 40g, Sok pomarańczowy 30g
II ŚNIADANIE – Krem brokułowo – cukiniowy
Brokuł 240g, Ziemniak 120g, Cukinia 120g, Bulion warzywny 250g, Tymianek 2g, Biały pieprz 2g
OBIAD – Tuńczyk na sposób nicejski
Fasolka szparagowa 100g, Oliwa z oliwek 10g, Filet świeży z tuńczyka 300g, Papryka czerwona 120g, Pomidorki cherry 100g, Oliwki czarne 20g, Ocet balsamiczny 10g, Kolendra 2g, Natka pietruszki 5g
PODWIECZOREK – Galaretka z czerwonych owoców
Mieszanka kompotowa 150g, Herbatniki 24g, Żelatyna 5g, Cukier brązowy 5g
KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko
Ananas świeży 190g, Kurczak 150g, Pieczarki 70g, Słodka papryka 5g