1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Fritata ze szpinakiem
Jajko 150g, Szpinak baby 30g, Pieczarki 70g, Oliwa 10g, Ser feta 20g, Kolendra 3g, Sól ziołowa 3g
II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa
Jabłko 120g, Gruszka 120g, Żurawina 20g, Miód 5g, Jogurt naturalny 50g
OBIAD – Kurczak w szparagach
Filet z kurczaka 150g, Szparagi zielone 100g, Szynka parmeńska 40g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 40g, Kasza jaglana 30g, Ogórek 100g, Rzodkiewka 60g, Jogurt naturalny 40g, Koperek siekany 15g
PODWIECZOREK – Chłodnik z buraczków
Botwinka 100g, Ogórek 100g, Rzodkiewka 50g, Koperek 20g, Maślanka 300g, Gęsty jogurt naturalny 100g, Cytryna 50g, Sól 2g, Pieprz świeżo mielony 2g, Cukier trzcinowy 2g
KOLACJA – Sałatka z tortellini
Tortelini z mięsem 45g, Brokuły 150g, Pomidory 120g, Ogórek 120g, Majonez light 10g, Koperek 15g, Pieprz biały 3g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Musli z jogurtem, bananem i malinami
Musli pełnoziarniste 50g, Jogurt naturalny grecki 250g, Banan 150g, Maliny 150g
II ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą rybną i pomidorkami koktajlowymi
Pumpernikiel 35g, Pomidorki koktajlowe 30g, Serek śmietankowy 30g, Wędzony łosoś 30g, Koperek posiekany 10g, Sól ziołowa 3g
OBIAD – Kasza gryczana z indykiem i brokułem
Kasza gryczana 50g, Indyk filet 180g, Jogurt naturalny 40g, Papryka ostra 5g, Brokuł gotowany 200g, Oliwa z oliwek 10g
PODWIECZOREK – Zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym
Cukinia 220g, Oliwa 10g, Cebula 50g, Bazylia 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Groszek ptysiowy 30g
KOLACJA – Pomidory nadziewane mozarella i szynką
Mozarella 80g, Pomidory 120g, Szynka drobiowa 100g, Sól ziołowa 2g, Oregano 2g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Owsianka z owocami sezonowymi
Płatki owsiane górskie 50g, Mleko 0,5% tł. 250g, Maliny 70g, Truskawki 60g, Jagody 70g
II ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą jajeczna i rzodkiewką
Pumpernikiel 55g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny 20g, Szczypiorek posiekany 10g, Rzodkiewka 10g, Pieprz biały 3g
OBIAD – Risotto z łososiem
Ryż do risotto 50g, Bulion warzywny 300g, Łosoś filet 150g, Zielone szparagi 100g, Cebula 100g, Kolorowy pieprz 3g, Oliwa 10g
PODWIECZOREK – Krem porowy
Por z długimi białymi częściami 200g, Ziemniaki 150g, Gruszka 60g, Bulion warzywny 280g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 5g
KOLACJA – Sałatka z brokułów, migdałów i sera feta
Ser feta 100g, Brokuły 250g, Migdały płatki 35g, Sól 2g, Pieprz 2g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinią
Jajka 150g, Oliwa 10g, Cukinia 150g, Papryka ostra 3g
II ŚNIADANIE – Maliny z amarantusem i twarożkiem
Maliny 150g, Twarożek chudy 50g, Amarantus ekspandowany 20g
OBIAD – Kurczak curry z kuskusem
Filet z kurczaka 150g, Pomidory pokrojone z puszki 80g, Szpinak baby 100g, Mleczko kokosowe light 150g, Orzechy nerkowca 20g, Sos sojowy 20g, Curry 5g, Imbir 5g, Chilli 2g, Pieprz 2g, Kasza kuskus 50g
PODWIECZOREK – Zupa z bobu
Bób 120g, Cebula 50g, Ziemniak 100g, Oliwa z oliwek 5g, Bulion warzywny 220g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Filety śledziowe z warzywami
Filet śledziowy 75g, Cebula 70g, Marchewka 100g, Ziemniak 100g, Jogurt naturalny 100g, Pieprz czarny 4g, Mleko 20g, Jajko 50g, Sok z cytryny 10g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Bułeczki ryżowe z jagodami
Komosa ryżowa (quiona) 30g, Mąka z komosy ryżowej 30g, Mąka jaglana 30g, Drożdże 5g, letnia woda 200g, Sól 3g, Jagody amerykańskie 60g
II ŚNIADANIE – Makaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich
Makaron szpinakowy wstążki 50g, Kurczak gotowany na parze 50g, Zioła prowansalskie 7g, Pieprz 3g, Oliwa z oliwek 5g
OBIAD – Papryka nadziewana mielonym mięsem i warzywami
Ryż brązowy 25g, Olej rzepakowy 10g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Mięso mielone z indyka 70g, Ostra papryka 3g, Słodka papryka 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka czerwona 240g, Ser żółty 50g, Natka pietruszki 20g
PODWIECZOREK –Chłodnik bałkański
Por 100g, Koperek 30g, Młoda marchewka 100g, Kalarepa 100g, Natka pietruszki 30g, Jogurt naturalny 250g, Oliwa 5g
KOLACJA – Ciecierzyca z duszonymi warzywami
Papryka czerwona 50g, Dymka 40g, Cukinia 100g, Pomidory 200g, Cebula 120g, Czosnek 10g, Ziemniaki gotowane w mundurkach 200g, Jarmuż 15g, Kalafior 120g, Ciecierzyca 75g, Masło 5g, Imbir 1g, Chilii 1g, Kurkuma 1g, Czosnek 1g, Pieprz 1g, Sól 1g, Olej lniany 5g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Pieczywo z wędzonym indykiem
Pieczywo żytnie 100g, Majonez light 10g, Keczup 10g, Bazylia 7g, Indyk wędzony 70g, Sałata zielona 20g, Ogórek 30g, Rzodkiewka 20g
II ŚNIADANIE – Egzotyczna surówka
Grejpfrut 60g, Pomarańcz 150g, Mango 80g, Figi 70g, Ananas 30g, Sok z limonki 10g, Suszone czarne porzeczki 10g
OBIAD – Dorsz z rusztu z imbirem
Filet z dorsza 200g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Sól 3g, Curry 5g, Imbir 5g, Kasza bulgur 25g, Kiełki sojowe 40g, Jogurt naturalny 40g, Piały pieprz 3g
PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw
Cebula 50g, Marchew 120g,Woda 330g, Pomidory z puszki 120g, Czosnek 5g, Jogurt naturalny grecki 30g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 5g, Pieprz 5g, Ostra papryka 5g, Zioła prowansalskie 5g
KOLACJA- Sałatka z tofu
Mix sałat 150g, Biała fasola z puszki 50g, Suszone pomidorki z oliwy 15g, Komosa ryżowa 30g, Wędzonego tofu 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Sok z cytryny 10g, oliwa ze słoiczka z suszonymi pomidorami 5g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Naleśniki z maki kokosowej z czereśniami
Mleko ryżowe lub migdałowe (niesłodzone) 150g, Jajko 100g, Mąka kokosowa 40g, Mąka ryżowa pełnoziarnista 30g, Proszek do pieczenia 5g, Olej kokosowy 10g, Czereśnie bez pestek 100g
II ŚNIADANIE – Warzywa w panierce
Kalafior 100g, Brokuł 100g, Pieczarki 40g, Jajko 50g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka żytnia pełnoziarnista 10g, Sól ziołowa 2g
OBIAD – Bakłażany nadziewane cielęciną
Cebula 100g, Mięso mielone cielęce 200g, Bakłażan 350g, Przecier pomidorowy 40g, Kukurydza z puszki 40g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g, Oregano 2g
PODWIECZOREK – Chłodnik z czerwonych owoców
Maliny 200g, Arbuz 200g, Mleko skondensowane 20g, Śmietana 18% 15g, Cukier 2g, Cukier waniliowy 2g
KOLACJA – Tarta z łososiem i szpinakiem
Mąką pełnoziarnista 30g, Płatki owsiane 15g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 30g, Szpinak 30g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g