Poniedziałek

ŚNIADANIE – Szpinakowo-twarogowe placuszki z mango

Ser twarogowy chudy , Mango ,Jajo ,  Proszek do pieczenia, Mąka owsiana , Olej rzepakowy uniwersalny, Rukola ,Szpinak świeży ,Sól

II ŚNIADANIE – Koktajl jaglany z owocami leśnymi

Banan , Jagody , Płatki jaglane , Płatki jaglane , Maliny , Mleko ryżowe , Przyprawa cynamon

OBIAD – Sola na parze z imbirem i sosem sojowym, podana z gryczaną kaszą i sałatą w sosie jogurtowym

Przyprawa do ryb , Sola surowa , Imbir ,Cebula , Sos sojowy , Sok z cytryny , Olej sezamowy , Kasza gryczana , Sałata , Jogurt naturalny , Cukier , Sok z cytryny , Sól

PODWIECZOREK – Pipette rigate w słatce z brokuła i orzechów w sosie czosnkowym

Pomidor , Brokuły , Ser twarogowy chudy ,Orzechy włoskie bez łupinek , Jogurt naturalny 2% mMajonez dietetyczny, bez cholesterolu ,Czosnek ,Sól , Pieprz czarny mielony , Makaron pełnoziarnisty Pipette rigate

KOLACJA –  Gryczana sałatka z cukinią i twarogie

Cukinia , Papryka czerwona , Papryka żółta , Oliwki czarne , Cebula czerwona , Ser twarogowy chudy , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Sól , Pieprz czarny mielony , Przyprawa oregano , Kasza gryczana niepalona


Wtorek

ŚNIADANIE – Omlet bananowy z migdałami i brzoskwinią

Jajo , Banan , Mleko 1,5% tłuszczu , Mąka gryczana , Sól , Migdały tarte , Brzoskwinia 60g, Jogurt naturalny 2% ,Przyprawa cynamon

II ŚNIADANIE –Budyń czekoladowy z malinami

Budyń czekoladowy, proszek , Mleko 1,5% tłuszczu ,Maliny, Cukier

OBIAD – Curry z sandaczem i ryżem

Ryż brązowy , Sandacz surowy , Papryka czerwona , Marchew , Cebula ,Jabłko , Oliwa z oliwek ,Przyprawa curry , Sok z cytryny , Sól , Pieprz czarny mielony ,Natka pietruszki

PODWIECZOREK – Chłodnik z pora z jajem

Sól 2g, Jajo 25g, Por (białe części) 100g, Ziemniaki 100g, Pietruszka, liście 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Mleko 0,5% tłuszczu 100g, Szczypiorek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g

KOLACJA – Makaron ryżowy z bobem i cukinią

Makaron ryżowy , Bób , Cukinia , Pieczarka surowa , Cebula , Oliwa z oliwek ,Pieprz czarny mielony , Pieprz Cayenne ,Przyprawa oregano 1g, Sól


Środa

ŚNIADANIE – Migdałowa kasza gryczana

Kasza gryczana , Gruszka , Jabłko mSezam, nasiona ,Migdały ,Przyprawa cynamon 3g, Wiórki kokosowe , Sok z cytryny

II ŚNIADANIE – Brownie z cukinii

Jajo , Mleko 1,5% tłuszczu , Otręby żytnie , Mąka orkiszowa , Kakao w proszku odtłuszczone mStewia lub ksylitol , Oliwa z oliwek , Cukinia

OBIAD – Pieczony filet z kurczaka pieczony z gruszką podany z kaszą jęczmienną i sałatą

Kurczak, filet , Gruszka , Przyprawa tymianek mPrzyprawa bazylia ,Przyprawa czosnek w proszku ,Sól , Oliwa z oliwek , Kasza jęczmienna , Sałata , Jogurt naturalny 2% , Sok z cytryny , Cukier

PODWIECZOREK – Truskawkowa sałatka z krewetek

Krewetki koktajlowe , Truskawki ,Rukola , Seler naciowy ,Ser mozzarella, półtłusty ,Cytryna ,Oliwa z oliwek ,Musztarda ,Koper , Przyprawa pieprz czarny , Miód , Ocet balsamiczny

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

Sałata lodowa , Papryka czerwona , Filet z kurczaka ,Pomidor , Ogórek ,Jogurt , Miód , Gorczyca


Czwartek

ŚNIADANIE – Łososiowo-pomarańczowo-rukolowa bułeczka owsiana

Bułka owsiana , Ser kremowy bez tłuszczu , Łosoś, wędzony , Roszponka , Pomarańcza

II ŚNIADANIE – Jogurtowy kokosowiec

Skrobia kukurydziana , Jogurt naturalny 2% , Jajo , Wiórki kokosowe , Stewia lub ksylitom , Proszek do pieczenia , Wanilia ekstrakt

OBIAD – Tymiankowy indyk w porze z jaśminowym ryżem i surówką

Indyk, filet , Por , Przyprawa tymianek , Pieprz czarny świeżo mielony , Przyprawa do drobiu , Olej rzepakowy uniwersalny , Ryż jaśminowy , Ogórek kiszony , Jabłko , Cebula , Pieprz czarny mielony

PODWIECZOREK – Krem z roszponki

Roszponka ,Ziemniaki , Oliwa z oliwek ,Szalotka , Ser kremowy bez tłuszczu , Słonecznik, nasiona , Chleb chrupki żytni

KOLACJA – Łódeczka z ogórka faszerowana jaglanym tuńczykiem
Ogórek , Tuńczyk, w wodzie , Jogurt naturalny , Kapary z puszki , Pieprz czarny mielony , Oliwa z oliwek , Kasza jaglana 


Piątek

ŚNIADANIE – Tościki rybne

Chleb żytni razowy , Ser twarogowy chudy , Jogurt naturalny , Łosoś wędzony , Koperek świeży , Pieprz

II ŚNIADANIE – Koktajl marchwiowo-pomarańczowy z otrębami

Jogurt naturalny , Pomarańcza , Sok marchwiowy ,Imbir , Miód ,Otręby pszenne

OBIAD – Pieczone udko z sosem tzatziki z kaszą gryczaną i surówką z pomidora

Kurczak, udo bez skóry , Oliwa z oliwek , Cytryna , Pieprz czarny mielony ,Przyprawa rozmaryn , Jogurt naturalny 2% , Ogórek  Czosnek , Sól , Pieprz czarny mielony , Koper , Kasza gryczana , Pomidor , Pieprz czarny mielony , Szczypiorek

PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello

Ser twarogowy półtłusty , Jogurt naturalny , Wiórki kokosowe , Zarodki pszenne

KOLACJA-Sałatka norweska z wędzonym łososiem z grzankami

Mieszanka sałat , Łosoś, wędzony ,Jogurt naturalny 2% , Pieprz czarny mielony , Sok z cytryny , Kapary z puszki , Szczypiorek , Cebula czerwona ,Papryka czerwona , Ogórek , Pomidorki koktajlowe m Słonecznik, nasiona,  Chleb żytni razowy


Sobota

ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana

Mleko 2% ,Kasza jaglana ,Gruszka , Cynamon

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka , Cebula , Czosnek , Pesto bazyliowe , Otręby owsiane , Ciasto francuskie , Olej rzepakowy , Sezam , Pieprz , Kolendra , Sól ziołowa

OBIAD – Ziołowa polędwiczka na ziemniaczano-marchewkowym puree z surówką z cykorii

Polędwica wieprzowa , Marchew , Ziemniaki , Masło , Sól , Przyprawa tymianek , Koper , Natka pietruszki , Przyprawa gałka muszkatołowa , Jabłko , Cykoria , Cytryna , Pietruszka, liście

PODWIECZOREK – Musztardowa panga

Filet z pangi , Sok z cytryny , Szczypiorek ,Musztarda , Białko jaja

KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami

Szpinak świeży , Buraki , Jabłka , Ocet balsamiczny , Olej winogronowy , Płatki migdałowe


Niedziela

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką

Jajka , Mleko 2%tł , Pieczarki , Olej rzepakowy , Otręby pszenne ,Natka pietruszki 20g, Pieprz ziołowy

II ŚNIADANIE – Pomidory i szparagi podane z sosem ogórkowym

Fasolka Szparagowa zielone  , Pomidor ,Roszponka sałata , Ogórek , Cebula dymka , Sok z cytryny , Jogurt naturalny , Oliwa z oliwek ,  Koperek świeży , Pieprz

OBIAD – Słodko-kwaśny dorsz

Dorsz, filet ,Papryka czerwona , Cebula, Marchew , Ananas , Sos sojowy , Olej rzepakowy , Ryż brązowy

PODWIECZOREK – Kremowy por

Por ,Ziemniaki , Bulion warzywny ,Jogurt naturalny ,Kurkuma , Pieprz , Natka pietruszki

KOLACJA –  Sałatka z selera z twarożkiem

Seler naciowy , Pomidora , Ser twarogowy półtłusty , Jogurt naturalny , Ocet winny , Pieprz ziołowy