Poniedziałek
ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana
Mleko 2% , Kasza jaglana , Gruszka , Cynamon
II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka , Cebula , Czosnek , Pesto bazyliowe , Otręby owsiane , Ciasto francuskie , Olej rzepakowy , Sezam , Pieprz , Kolendra , Sól ziołowa
OBIAD – Drobiowy szaszłyk z grilla z pieczarkami i papryką
Filet z kurczaka , Papryka żółta , Pieczarki ,Pieczywo żytnie pełnoziarniste , Mix zielonych sałat , Jogurt naturalny , Ocet balsamiczny
PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello
Ser twarogowy półtłusty , Jogurt naturalny , Wiórki kokosowe , Zarodki pszenne
KOLACJA – Wiosenno-zielony makaron
kolorowy makaron wstążki , Marchew , Kalarepa , Pesto bazyliowe
Wtorek
ŚNIADANIE – Pietruszkowy omlet z awokado i kiwi
Jajo 50g, Mleko 2% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Awokado , Natka pietruszki , Mąka owsiana , Kiwi , Białko jaja , Przyprawa cynamon
II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem
Ryż jaśminowy , Granat , Mleko ryżowe , Migdały , Imbir , Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa
OBIAD – Udko z warzywami pieczone w rękawie podane z kaszą jęczmienną
Udo z kurczaka , Przyprawa do drobiu , Czosnek granulowany , Papryka czerwona , Brokuł , Marchew , Pieczarka surowa , Cebula , Sól , Kasza jęczmienna
PODWIECZOREK – Zupa krem z papryki i pomarańczy
Papryka czerwona , Pomarańcza , Oliwa z oliwek , Ser kremowy bez tłuszczu , Sól , Pieprz biały mielony , Koper
KOLACJA – Orzechowa sałatka z kurczaka i selera naciowego z anansem
Kurczak, filet , Przyprawa do drobiu , Sos sojowy , Mieszanka sałat ,Seler naciowy , Ananas , Jogurt naturalny 2% , Czosnek , Sól , Pieprz czarny mielony , Orzechy włoskie
Środa
ŚNIADANIE – Śniadaniowa sałatka warzywna z jajkiem, gryką i z jogurtowym dressingiem
Jajo , Brokuły , Pomidor , Ogórek , Sałata , Rzodkiewka , Kukurydza konserwowa , Jogurt naturalny , Sok z cytryny , Pieprz ziołowy , Zioła prowansalskie , Przyprawa bazylia, Kasza gryczana niepalona
II ŚNIADANIE – Shake ananasowo-migdałowy z otrębami
Ananas , Migdały mielone, Jogurt naturalny 2% , Sok z cytryny , Otręby owsiane
OBIAD – Indyk w panierce z otrąb pszennych, ziemniaczki pieczone w ziołach, sałatka, owoc
Indyk, filet , Jajo , Otręby pszenne , Płatki kukurydziane , Zioła prowansalskie , Pieprz świeżo zmielony , Sól ziołowa , Oliwa z oliwek , Ziemniaki , Przyprawa rozmaryn , Przyprawa tymianek , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Oliwa z oliwek , Przyprawa bazylia , Pieprz świeżo zmielony , Sól
PODWIECZOREK – Jaśminowa sałatka z krewetkami gotowanymi na parze
Mieszanka sałat , Krewetka surowa , Awokado , Ogórek , Marchew , Szczypiorek , Sos sojowy , Jogurt naturalny , Ryż jaśminowy
KOLACJA – Pomidor faszerowany gryczanym tuńczykiem
Tuńczyk w wodzie , Pomidor , Kukurydza konserwowa , Cebula , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz czarny mielony , Kasza gryczana
Czwartek
ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry
Ziemniaki , Szynka z indyka , Papryka żółta , Por , Jajo , Białko jaja , Mleko 1,5% tłuszczu , Koper , Sól , Pieprz czarny mielony , Otręby owsiane , Przyprawa curry
II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie
Tuńczyk w sosie własnym , Kasza jaglana , Majonez dietetyczny, bez cholesterolu , Jogurt naturalny 2% , Papryka czerwona , Ogórek konserwowy , Cebula , Sałata lodowa , Papryka czerwona mielona , Pieprz czarny mielony , Sól
OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora
Ryż brązowy , Olej rzepakowy uniwersalny , Pieprz czarny mielony , Przyprawa rozmaryn , Przyprawa tymianek , Jogurt naturalny 2% , Bulion warzywny , Pieczarka surowa , Cebula , Parmezan tarty , Papryka czerwona , Pomidor , Cebula czerwona , Czosnek , Sól , Pieprz czarny mielony , Cukier , Sok z cytryny , Oliwa z oliwek , Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Tymiankowy krem ze szparagów
Bulion warzywny , Ziemniaki , Szparagi , Jogurt naturalny 2% , Cebula , Olej rzepakowy uniwersalny , Parmezan tarty , Tymianek świeży, Pieprz biały , Sól
KOLACJA – Sałatka jaglaną z cieciorką
Kasza jaglana , Cieciorka w puszce , Pomidor , Cebula , Bazylia świeża , Sok z cytryny , Sałata , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz czarny mielony
Piątek
ŚNIADANIE – Owsianka z cytrynowym bananem, nasionami sezamu i cynamonem
Jogurt naturalny 2% , Płatki owsiane , Przyprawa cynamon , Banan , Sezam, nasiona , Ser twarogowy chudy , Sok z cytryny
II ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym
Ser twarogowy chudy , Jogurt naturalny , Awokado , Pieprz czarny świeżo zmielony , Syrop klonowy , Chleb chrupki żytni
OBIAD – Sandacz z suszonymi pomidorami, mozzarellą i dzikim ryżem
Sandacz surowy , Brokuły , Pomidory, suszone , Oliwki w puszce , Ser mozzarella, półtłusty , Oliwa z pomidorów , Jogurt naturalny 2% , Mąka pszenna , Pieprz czarny mielony , Sól , Bazylia świeża , Ryż dziki
KOLACJA – Ziołowa sałatka ze świeżych warzyw z kuskusem i kozim serem
Kaszka kuskus , Cukinia , Ogórek , Pieczarka surowa , Pomidor , Cebula , Ser kozi półtłusty , Zioła prowansalskie , Tymianek świeży , Bazylia świeża , Pieprz czarny świeżo mielony , Sól morska , Ocet winny
Sobota
ŚNIADANIE – Sandwich z grillowanymi warzywami
Chleb żytni razowy , Sałata , Cukinia , Bakłażan , Papryka czerwona , Cebula czerwona , Czosnek , Ocet balsamiczny, Oliwa z oliwek , Bazylia świeża , Ketchup , Jogurt naturalny 2% Pieprz czarny mielony , Sól , Indyk, filet
II ŚNIADANIE – Torcik serowy na zimno
Serek homogenizowany np. Bieluch 0% , Jajo , Żelatyna , Kawa czarna bez cukru , Kakao w proszku , Wanilia ekstrakt lub inny , Przyprawa cynamon , Słodzik np ze stewie
OBIAD – Okoń pieczony w sosie jogurtowo – jarzynowym z kaszą gryczaną
Okoń surowy , Czosnek , Cytryna , Oliwa z oliwek , Przyprawa rozmaryn , Przyprawa tymianek , Przyprawa bazylia , Pomidor , Seler korzeniowy , Marchew , Pietruszka, korzeń , Cebula , Natka pietruszki , Oliwa z oliwek , Jogurt naturalny , Zioła prowansalskie , Pieprz kolorowy , Sól ziołowa , Kasza gryczana
PODWIECZOREK – Dip z bakłażana z chrupiącą bagietką i paluszkami z grillowanego indyka
Bakłażan , Oliwa z oliwek, Natka pietruszki , Czosnek , Szczypiorek , Sok z cytryny , Sól , Pieprz czarny świeżo mielony , Bagietka pełnoziarnista , Indyk, filet
KOLACJA – Kurczak w kolorowym pieprzu na grillowanych warzywach w miodzie
Kurczak, filet m Pieprz kolorowy świeżo mielony , Sól , Oliwa z oliwek , Marchew , Ryż brązowy , Czosnek , Miód , Cukinia
Niedziela
ŚNIADANIE – Babeczka porowa z twarogiem i oliwkami, pieczywo
Por 50g, Ser twarogowy chudy , Jogurt naturalny 2% , Migdały w płatkach , Oliwki czarne , Bazylia świeża , Masło , Sól , Pieprz czarny mielony , Cytryna , Chleb graham
II ŚNIADANIE – Sałatka z awokado i papają z ziołowym dressingiem
Awokado , Papaja , Sałata lodowa , Czosnek , Jogurt naturalny , Pieprz ziołowy , Przyprawa bazylia , Zioła prowansalskie , Sól , Kasza gryczana niepalona
OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem
Indyk, filet , Bakłażan , Morela suszona , Cebula , Olej rzepakowy uniwersalny , Sól , Pieprz czarny mielony , Przyprawa kurkuma , Skórka z cytryny , Makaron pełnoziarnisty
PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem
Bulion warzywny , Ziemniaki , Dynia , Wanilia , Cebula , Masło , Pieprz biały , Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu , Sezam, nasiona
KOLACJA – Quinoa z fasolką szparagową i mango
Fasolka szparagowa , Pomidor , Pieczarka surowa , Szynka z piersi kurczaka , Sól , Przyprawa tymianek , Pieprz czarny mielony , Musztarda , Cebula , Oliwa z oliwek nie rafinowana, tłoczona na zimno , Mango , Komosa ryżowa