Poniedziałek

ŚNIADANIE – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem

Jajo 60g, Pieczarka surowa 90g, Pomidor 30g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Mąka ryżowa 30g, Przyprawa oregano 3g

II ŚNIADANIE – Mus owocowy

Jabłko 100g, Truskawki 100g, Banan 60g, Mięta 2g

OBIAD – Klopsiki ze szpinakiem podane z dzikim ryżem

Mięso mielone z piersi kurczaka 60g, Żółtko jaja 15g, Szpinak, liście 60g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Seler korzeniowy 40g, Marchew 50g, Mąka pszenna 5g, Jogurt naturalny 2% 50g, Przyprawa kurkuma 1g, Przyprawa majeranek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Woda 440g, Ryż jaśminowy 15g

PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym

Makaron pełnoziarnisty świderki 20g, Tuńczyk, w wodzie 40g, Cytryna 10g, Przyprawa chili 1g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Groszek cukrowy 80g, Mango 40g

KOLACJA – Sałatka norweska z wędzonym łososiem z grzankami

Mieszanka sałat 50g, Łosoś, wędzony 50g, Jogurt naturalny 2% 75g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Kapary z puszki 5g, Szczypiorek 6g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 40g, Ogórek 50g, Pomidorki koktajlowe 80g, Słonecznik, nasiona 5g, Chleb żytni razowy 15g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana

Mleko 2% 150g, Kasza jaglana 40g, Gruszka 100g, Cynamon 2g

II ŚNIADANIE – Pomidorowa sałatka z sosem serowym

Pomidor , Cebula czerwona , Feta , Jogurt naturalny , Oliwa z oliwek , Ocet winny 4g, Bazylia świeża , Pieprz , Sól , Pieczywo pumpernikiel

OBIAD – Kuskus z indykiem

Filet z indyka 100g, Kasza kuskus 50g, Bukiet jarzyn 150g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 15g

PODWIECZOREK – Pipette rigate w słatce z brokuła i orzechów w sosie czosnkowym

Pomidor 60g, Brokuły 150g, Ser twarogowy chudy 40g, Orzechy włoskie bez łupinek 12g, Jogurt naturalny 2% 40g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 5g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rigate 15g

KOLACJA – Tarta warzywna na cieście francuskim

Zielona papryka , Czerwona papryka , Czosnek , Marchew , Cukinia , Szczypiorek 10g, Natka pietruszka , Polędwica drobiowa , Francuskie ciasto , Oliwa z oliwek , Jajo 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka , Sól , Pieprz


 

Środa

ŚNIADANIE – Granola z jogurtem i owocami

Płatki owsiane , Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika , Orzechy laskowe , Miód , Cynamon , Stopione masło , Płatki migdałowe , Jogurt naturalny gęsty , Brzoskwinia , Kiwi

II ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami

Gruszka , Ananas w syropie , Jagody , Orzechy laskowe

OBIAD – Indyk w sezamie w gotowaną marchewka i kalafiorem

Filet z indyka , Sezam , Marchewka junior , Kalafior , Sól ziołowa , Pieprz biały 2g

PODWIECZOREK – Kremowy por

Por 100g, Ziemniaki 40g, Bulion warzywny 150g, Jogurt naturalny 50g, Kurkuma 3 g, Pieprz 3 g, Natka pietruszki 10g

KOLACJA –Krewetki w dzikim szpinaku

Ryż dziki 30g, Krewetki tygrysie 60g, Szpinak 50g, Czosnek 2g, Orzechy laskowe bez łupinek 6g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza , Serek twarogowy półtłusty , Mango , Otręby pszenne , Wiórki koksowe 3g

II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami

Mleko 1,5% tłuszczu 200g, Banan 70g, Skrobia ziemniaczana 10g, Miód 5g, Maliny 24g

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry 5g, Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek

PODWIECZOREK – Musztardowa panga

Filet z pangi 120g, Sok z cytryny 10g, Szczypiorek 10g, Musztarda 10g, Białko jaja 60g

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

Sałata lodowa 20g, Papryka czerwona 20g, Filet z kurczaka 60g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jogurt 20g, Miód 10g, Gorczyca 2g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet

II ŚNIADANIE – Cytrusy z imbirową nutką

Grejpfrut 70g, Pomarańcz 50g, Pomelo 50g, Mandarynka 60g, Skórka z limonki 15g, Imbir 2g, Sok z cytryny 5g, Stewia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Łosoś w białym winie

Dzwonko łososia 70g, Masło klarowane 5g, Pieczarki 50g, Białe wino wytrawne 30h, Ziemniaki młode 130g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Pomidorowa sałatka z sosem serowym

Pomidor 100g, Cebula czerwona 80g, Ser feta 15g, Jogurt naturalny 6g, Oliwa z oliwek 6g, Ocet winny 4g, Bazylia świeża 5g, Pieprz 2 g, Sól 2g

KOLACJA –Sałatka z komosą ryżową, kurkami i wędzonym pstrągiem

Sałata lodowa 40g, Kurki 30g, Pomidorki koktajlowe 60g, Papryka czerwona 40g, Czosnek 3g, Olej sezamowy 5g, Sos sojowy 5g, Miód 3g, Sok z cytryny 5g, Przyprawa chili 1g, Przyprawa kolendra2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Komosa ryżowa 20g, Pstrąg wędzony 70g