1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Wiosenna jajecznica
Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Płatki owsiane 25g, Cukinia 200g, Pomidor 50g, Szczypiorek 10g, Jaja 100g, Sól ziołowa 2g, pieprz ziołowy 2g
II ŚNIADANIE – Cytrusy z imbirową nutką
Grejpfrut 70g, Pomarańcz 50g, Pomelo 50g, Mandarynka 60g, Skórka z limonki 15g, Imbir 2g, Sok z cytryny 5g, Stewia 2g, Mięta 2g
OBIAD – Kasza bulgur z warzywami w sałatce
Kasza bulgur 40g, Cebula 50g, Ogórek 30g, Pomidor 30g, Sok cytryny 5g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Mięta 2g
PODWIECZOREK – Figowy dip z waflem ryżowym
Figa 50g, Miód 3g, Sok z cytryny 5g, Imbir 2g, Woda 20g, Wafel ryżowy naturalny 10g
KOLACJA – Placuszki z cukinii
Cukinia 60g, Ser twarogowy chudy 60g, Jajo 50g, Ziemniaki 60g, Mąka żytnia 10g, Olej rzepakowy 10g, Sól 1g, Pieprz 3g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Pożywna miseczka z melona
Melon 300g, Jogurt naturalny 50g, Rodzynki 15g, Morele suszone15g, Płatki żytnie 20g, Kardamon 2g
II ŚNIADANIE – Pomidory i szparagi podane z sosem ogórkowym
Szparagi zielone świeże 200g, Pomidor 50g, Roszponka sałata 50g, Ogórek 30g, Cebula dymka 50g, Sok z cytryny 7g, Jogurt naturalny 10g, Oliwa z oliwek 5 g, Koperek świeży 10g, Pieprz 3g
OBIAD – Słodko-kwaśny dorsz
Dorsz, filet 100g, Papryka czerwona 60g, Cebula 80g, Marchew 60g, Ananas 150g, Sos sojowy 20g, Olej rzepakowy 10g, Ryż brązowy 30g
PODWIECZOREK – Kremowy por
Por 100g, Ziemniaki 40g, Bulion warzywny 150g, Jogurt naturalny 50g, Kurkuma 3 g, Pieprz 3 g, Natka pietruszki 10g
KOLACJA – Sałatka z selera z twarożkiem
Seler naciowy 100g, Pomidora 100g, Ser twarogowy półtłusty 50g, Jogurt naturalny 30g, Ocet winny 5g, Pieprz ziołowy 2g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Tościki rybne
Chleb żytni razowy 60g, Ser twarogowy chudy 20g, Jogurt naturalny 10g, Łosoś wędzony 60g, Koperek świeży 15g, Pieprz 2g
II ŚNIADANIE – Orzeźwiający napój morelowy
Morele 150g, Jogurt naturalny 150g, Woda mineralna 75g
OBIAD – Tortilla pełna warzyw
Zielona papryka 120g, Cebula 80g, Pomidor 100g, Ziemniaki 40g, Oliwa z oliwek 10g,
Jajka 100g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g
PODWIECZOREK – Musztardowa panga
Filet z pangi 120g, Sok z cytryny 10g, Szczypiorek 10g, Musztarda 10g, Białko jaja 60g
KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami
Szpinak świeży 50g, Buraki 100g, Jabłka 100g, Ocet balsamiczny 10g, Olej winogronowy 10g, Płatki migdałowe 10g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana
Mleko 2% 150g, Kasza jaglana 40g, Gruszka 100g, Cynamon 2g
II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g
OBIAD – Drobiowy szaszłyk z grilla z pieczarkami i papryką
Filet z kurczaka 100g, Papryka żółta 120g, Pieczarki 100g,Pieczywo żytnie pełnoziarniste 20g, Mix zielonych sałat 50g, Jogurt naturalny 20g, Ocet balsamiczny 10g
PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello
Ser twarogowy półtłusty 30g, Jogurt naturalny 10g, Wiórki kokosowe 10g, Zarodki pszenne 10g
KOLACJA – Wiosenno-zielony makaron
kolorowy makaron wstążki 40g, Marchew 50g, Kalarepa 150g, Pesto bazyliowe 30g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką
Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Natka pietruszki 20g, Pieprz ziołowy 2g
II ŚNIADANIE – Suszone jabłka z dipem jogurtowo- bananowym i zarodkami pszennymi
Suszone jabłka 30g, Banan 50g, Jogurt naturalny 10 g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – pomidory zapiekane z mozzarellą
Pomidory 150g, Sera mozarella 70g, Oliwa z oliwek 10g, Kapary 10g, Ryż jaśminowy 30g, Curry 3g
PODWIECZOREK – Pomidorowa sałatka z sosem serowym
Pomidor 100g, Cebula czerwona 80g, Ser feta 15g, Jogurt naturalny 6g, Oliwa z oliwek 6g, Ocet winny 4g, Bazylia świeża 5g, Pieprz 2 g, Sól 2g
KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym
Sałata lodowa 20g, Papryka czerwona 20g, Filet z kurczaka 60g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jogurt 20g, Miód 10g, Gorczyca 2g