1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Wiosenna jajecznica

Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Płatki owsiane 35g, Cukinia 400g, Pomidor 100g, Szczypiorek 10g, Jaja 150g, Sól ziołowa 2g, pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Cytrusy z imbirową nutką

Grejpfrut 70g, Pomarańcz 50g, Pomelo 50g, Mandarynka 120g, Skórka z limonki 15g, Imbir 2g, Sok z cytryny 5g, Stewia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Kasza bulgur z warzywami w sałatce

Kasza bulgur 70g, Cebula 100g,  Ogórek 60g, Pomidor 60g, Sok cytryny 10g, Oliwa z oliwek 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Mięta 2g

PODWIECZOREK – Figowy dip z waflem ryżowym

Figa 70g, Miód 3g, Sok z cytryny 5g, Imbir 2g, Woda 20g, Wafel ryżowy naturalny 10g

KOLACJA – Placuszki z cukinii

Cukinia 60g, Ser twarogowy chudy 60g, Jajo 100g, Ziemniaki 80g, Mąka żytnia 10g, Olej rzepakowy 10g, Sól 1g, Pieprz 3g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Pożywna miseczka z melona

Melon 300g, Jogurt naturalny 50g, Rodzynki 20g, Morele suszone 15g, Płatki żytnie 40g, Kardamon 2g

II ŚNIADANIE – Pomidory i szparagi podane z sosem ogórkowym

Szparagi zielone świeże 200g, Pomidor 100g, Roszponka sałata 50g, Ogórek 30g, Cebula dymka 50g, Sok z cytryny 7g, Jogurt naturalny 20g, Oliwa z oliwek 5 g,  Koperek świeży 10g, Pieprz 3g

OBIAD – Słodko-kwaśny dorsz

Dorsz, filet 200g, Papryka czerwona 60g, Cebula 80g, Marchew 60g, Ananas 150g, Sos sojowy 20g, Olej rzepakowy 20g, Ryż brązowy 50g

PODWIECZOREK – Kremowy por

Por 100g, Ziemniaki 60g, Bulion warzywny 150g, Jogurt naturalny 50g, Kurkuma 3g, Pieprz 3g, Natka pietruszki 10g

KOLACJA –  Sałatka z selera z twarożkiem

Seler naciowy 150g, Pomidora 100g, Ser twarogowy półtłusty 70g, Jogurt naturalny 30g, Ocet winny 10g, Pieprz ziołowy 2g


 

3 DZIEŃ (Środa) 

ŚNIADANIE – Tościki rybne

Chleb żytni razowy 90g, Ser twarogowy chudy 40g, Jogurt naturalny 10g, Łosoś wędzony 70g, Koperek świeży 15g, Pieprz 2g

II ŚANIDANIE – Orzeźwiający napój morelowy

Morele 150g, Jogurt naturalny 200g, Woda mineralna 75g

OBIAD – Tortilla pełna warzyw

Zielona papryka 120g, Cebula 80g, Pomidor 200g, Ziemniaki  40g, Oliwa z oliwek 20g,

 Jajka 150g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Musztardowa panga

Filet z pangi 150g, Sok z cytryny 10g, Szczypiorek 10g, Musztarda 10g, Białko jaja 60g

KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami

 Szpinak świeży 50g, Buraki 150g, Jabłka 100g, Ocet balsamiczny 10g, Olej winogronowy 10g, Płatki migdałowe 20g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana

Mleko 2% 250g, Kasza jaglana 50g, Gruszka 150g, Cynamon 2g

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 35g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe  5g, Otręby owsiane 10g, Ciasto francuskie 40g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Drobiowy szaszłyk z grilla z pieczarkami i papryką

 Filet z kurczaka 250g, Papryka żółta 120g, Pieczarki 200g,Pieczywo żytnie pełnoziarniste 60g, Mix zielonych sałat 50g, Jogurt naturalny 20g, Ocet balsamiczny 10g

PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello

Ser twarogowy półtłusty 50g, Jogurt naturalny 10g, Wiórki kokosowe 10g, Zarodki pszenne 10g

KOLACJA – Wiosenno-zielony makaron

Kolorowy makaron wstążki  50g, Marchew 70g, Kalarepa 200g, Pesto bazyliowe 30g


 

5 DZIEŃ (piątek) 

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką

Jajka 150g, Mleko 2% 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 20g, Natka pietruszki 20g, Pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Suszone jabłka z dipem jogurtowo- bananowym i zarodkami pszennymi

Suszone jabłka 50g, Banan 50g, Jogurt naturalny 10 g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Pomidory zapiekane z mozzarellą

Pomidory 150g, Sera mozarella 90g, Oliwa z oliwek 15g, Kapary 10g, Ryż jaśminowy 60g, Curry 3g

PODWIECZOREK – Pomidorowa sałatka z sosem serowym

Pomidor 100g, Cebula czerwona 80g, Ser feta 25g, Jogurt naturalny 6g, Oliwa z oliwek 6g, Ocet winny 4g, Bazylia świeża 5g, Pieprz 2 g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

Sałata lodowa 20g, Papryka czerwona 60g, Filet z kurczaka 100g, Pomidor 100g, Ogórek 150g, Jogurt 30g, Miód 10g, Gorczyca 2g