Poniedziałek

ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinia i cebulką w bułce pełnoziarnistej

Jajko 100g, Oliwa z oliwek 5g, Bułka żytnia kajzerka 80g, Cukinia 50g, Cebula czerwona 30g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIE – Jogurtowy kokosowiec

Skrobia kukurydziana 20g, Jogurt naturalny 2% 100g, Jajo 30g, Wiórki kokosowe 5g, Stewia lub ksylitom 5g, Proszek do pieczenia 3g, Wanilia ekstrakt 1g

OBIAD – Łosoś w białym winie

Dzwonko łososia 70g, Masło klarowane 5g, Pieczarki 50g, Białe wino wytrawne 30h, Ziemniaki młode 130g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Truskawkowa sałatka z krewetek

Krewetki koktajlowe 50g, Truskawki 100g, Rukola 50g, Seler naciowy 20g, Ser mozzarella, półtłusty 10g, Cytryna 10g, Oliwa z oliwek 3g, Musztarda 5g, Koper 3g, Przyprawa pieprz czarny 1g, Miód 5g, Ocet balsamiczny 5g

KOLACJA – Sałatka z serem i gruszkami

Gruszka 150g, Sałata mix 30g, Ser pleśniowy niebieski 40g, Orzechy włoskie 10g, Jogurt naturalny typ grecki 30g


Wtorek

ŚNIADANIE – Jagodowy przekładaniec

Borówki amerykańskie 120g, Herbatniki 20g, Jajko 50g, Cukier brązowy 5g, Serek mascarpone 30g

II ŚNIADANIE – Makaron z Grillowanymi bakłażanami, ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Makaron wstążki pełnoziarnisty 20g, Ser ricotta 30g, Bakłażany 100g, Pomidorki koktajlowe 100g, Papryka ostra 2g

OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora

Schab 70g, Cebula 50g, Cukinia 200g, Przecier pomidorowy 5g, Przyprawa majeranek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 5g, Kasza gryczana 20g, Przyprawa rozmaryn 9g, Surówka z pomidorów i pora 120g

PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy

Cebula biała 100g, Cebula czerwona 50g, Pieczarka surowa 75g, Pietruszka, korzeń 40g, Seler korzeniowy 30g, Por 25g, Czosnek 5g, Mleko 0,5% tłuszczu 110g, Oliwa z oliwek 5g, Pietruszka, liście 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

KOLACJA – Dziki Tatar z łososia

Łosoś, wędzony 50g, Cebula 25g, Ogórek konserwowy 100g, Kapary z puszki 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Ryż dziki 15g


Środa

ŚNIADANIE – Müsli domowe pod pierzynka z jogurtu

Płatki owsiane 10g, Płatki kukurydziane 10g, Rodzynki sułtańskie 5g, Żurawina 5g, Morele suszone 5g, Banany suszone 5g, Ananas suszony 5g, Jogurt naturalny gęsty 100g, Nasiona sezamu 5g

II ŚNIADANIE – Cytrusy z imbirową nutką

Grejpfrut 70g, Pomarańcz 50g, Pomelo 50g, Mandarynka 60g, Skórka z limonki 15g, Imbir 2g, Sok z cytryny 5g, Stewia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Risotto z mango i indyka
brązowy ryż 50g, 130kcal
pierś z kurczaka 100g, 100kcal
bulion warzywny 200ml, 37kcal
mango 60g, 23kcal
oliwa 3g, 30kcal
świeżo zmielony pieprz 2g

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach sałaty lodowej

Filet z kurczaka 100g, Sałata lodowa 30g, Pomidory  60g, Papryka czerwona 60g, Bazylia 10g

KOLACJA – Kurczak z zielonym groszkiem i mandarynkami

Kurczak70g, Zielony groszek 60g, Mandarynka 65g, Pomidorki koktajlowe 50g, Olej lniany 5g, Pestki dyni 5g, Tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g


Czwartek

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet

II ŚNIADANIE –Budyń czekoladowy z malinami

Budyń czekoladowy, proszek 20g, Mleko 1,5% tłuszczu 160g, Maliny 60g, Cukier 5g

Obiad: Spaghetti pełnoziarniste z bobem
mrożony bób 200g, 100kcal
rodzynki 10g, 30kcal
płatki migdałowe 10g, 22kcal
oliwa z oliwek 5ml, 40kcal
sól, pieprz po2g
pełnoziarniste spaghetti 40g, 120kcal

Podwieczorek: Pasta twarogowo-ziołowa z waflami ryżowymi i wędliną z kurczaka
ser twarogowy chudy 50g, 45kcal
jogurt naturalny 20ml, 12kcal
zioła prowansalskie 10g
szynka gotowana z kurczaka 60g, 67kcal
wafle ryżowe 20g, 37kcal
pomidorki koktajlowe 50g, 8kcal

Kolacja: Sałatka z tortellini z grzybami
Tortelini z grzybami 30g, 100kcal
Brokuły 120g, 34kcal
Pomidory 100g, 16kcal
Ogórek 120g, 20kcal
Majonez light 10ml, 100kcal
Koperek 15g, 8kcal
Pieprz biały 3g


Piątek

ŚNIADANIE – Morelowe tiramisu

Morele 120g, Miód 5g, Herbatniki 20g, Jajko 50g, Cukier brązowy 5g, Serek mascarpone 30g

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Kurczak z tofu i ryżem curry

Kurczak filet 100g, Fasolka szparagowa 50g, Marchew 70g, Kiełki sojowe 40g, Tofu 30g, Sezam 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sos sojowy 15g, Ryż biały 50g, Curry 5g

Podwieczorek: Miodowy twarożek z jabłkiem

ser twarogowy chudy 50g, 45kcal
jogurt naturalny 20ml, 12kcal
miód akacjowy 5g, 30kcal
jabłko 200g, 90kcal
cynamon 2g

KOLACJA – Drob nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z podudzia 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser chedaer 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


Sobota

ŚNIADANIE –  Amerykańskie naleśniki z sosem jagodowo-twarożkowym

Mąka pszenna  70g, Jajo, 50g, Mleko 50g, Masło light 15g, Proszek do pieczenia 5g, Stewia 2g, Sól 1g, Jagody 60g, Serek homogenizowany chudy 30g

II ŚNIADANIE – Pomidorowa sałatka z sosem serowym

Pomidor , Cebula czerwona , Feta , Jogurt naturalny , Oliwa z oliwek , Ocet winny 4g, Bazylia świeża , Pieprz , Sól , Pieczywo pumpernikiel

OBIAD – Pieczony filet z kurczaka pieczony z gruszką podany z kaszą jęczmienną i sałatą

Kurczak, filet 80g, Gruszka 100g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Kasza jęczmienna 20g, Sałata 30g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 5g, Cukier 2g

Podwieczorek: Krewetki na słodko z ananasem na szpinaku
szpinak baby 70g, 28kcal
krewetki 100g, 70kcal
plastry świeżego ananasa 15g, 10kcal
czosnek 3g
papryczka chilli 5g
oliwa 3ml, 30kcal
sól i pieprz po 2g
KOLACJA- Bigos warzywnyKapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g,Pomidorki w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka słodka 2g, Chilli 2g

Niedziela

ŚNIADANIE – Jabłkowa fantazja z musli

Serek homogenizowany 50g, Musli owocowe 40g, Jabłko 120g, Mięta 5g

II ŚNIADANIE – Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym na liściach szpinaku

Filet w kurczaka 100g, Musztarda łagodna 10g, Jogurt naturalny 20g, Szpinak 30g

OBIAD – Makaron z wołowiną w sosie grzybowym

Grzyby leśne 120g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Wołowina 150g, Oliwa z oliwek 5g, Makaron razowy 25g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Parowany kurczak z mango i awokado

Kurczak, filet 50g, Przyprawa do drobiu 3g, Mieszanka sałat 25g, Awokado 20g, Sok z cytryny 5g, Mango 60g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z pomarańczy 10g, Sok z cytryny 10g, Musztarda francuska 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ryż brązowy 15g

KOLACJA –Gaspacho

Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g