Poniedziałek
ŚNIADANIE – Gruszki pieczone z kaszą jaglaną
Mleko 0,5% 100g, Kasza jaglana 50g, Gruszka 100g, Stewia 2g
II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym
Pomidor 300g, Ser wiejski 80g, Jogurt naturalny typ grecki 10g, Świeża bazylia 15g, Pieprz ziołowy 2g
OBIAD – Kurczak w cukinii z puree brokułowym
Brokuły 200g, Ziemniak 50g, Mleko 0,5% 200g, Cukinia 150g, Filet z piersi kurczaka 150g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Gałka muszkatołowa 3g, Przyprawa grillowa 5g
PODWIECZOREK – Cukinie / bakłazan faszerowane kozim serem
Cukinia / bakłazan 200g, Twarożek kozi chudy 75g, Papryka w proszku 3g, Sól 1g
KOLACJA – Kurczak w kolorowym pieprzu na grillowanych warzywach w miodzie
Kurczak podudzie, filet 60g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 3g, Sól 4g, Oliwa z oliwek 3g, Marchew 100g, Ryż brązowy 20g, Czosnek 3g, Miód 5g, Cukinia 100g
Wtorek
ŚNIADANIE – Szpinakowo-twarogowe placuszki z mango
Ser twarogowy chudy 60g, Mango 70g, Jajo 50g, Proszek do pieczenia 2g, Mąka owsiana 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Rukola 20g, Szpinak świeży 50g, Sól 1g
II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g
OBIAD – Klopsiki ze szpinakiem podane z dzikim ryżem
Mięso mielone z piersi kurczaka 60g, Żółtko jaja 15g, Szpinak, liście 60g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Seler korzeniowy 40g, Marchew 50g, Mąka pszenna 5g, Jogurt naturalny 2% 50g, Przyprawa kurkuma 1g, Przyprawa majeranek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Woda 440g, Ryż jaśminowy 15g
PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym
Makaron pełnoziarnisty świderki 20g, Tuńczyk, w wodzie 40g, Cytryna 10g, Przyprawa chili 1g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Groszek cukrowy 80g, Mango 40g
KOLACJA – Sałatka z selera z twarożkiem
Seler naciowy 100g, Pomidora 100g, Ser twarogowy półtłusty 50g, Jogurt naturalny 30g, Ocet winny 5g, Pieprz ziołowy 2g
Środa
ŚNIADANIE – Sezamowa jaglanka z gruszką i pistacjami
Kasza jaglana 30g, Gruszka 70g, Sezam, nasiona 2g, Orzechy pistacjowe 9g, Serek homogenizowany naturalny 50g
II ŚNIADANIE – Sałatka z awokado i papają z ziołowym dressingiem
Awokado 20g, Papaja 100g, Sałata lodowa 60g, Czosnek 2g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa bazylia 1g, Zioła prowansalskie 1g, Sól 2g, Kasza gryczana niepalona 15g
OBIAD – Indyk w sosie chrzanowym z kaszą gryczana niepaloną
Kasza gryczana niepalona 30g, Filet z indyka 100g, Kukurydza 10g, Sałata lodowa 10g, Pomidory 100g, Jogurt naturalny 20g, Chrzan tarty 10g, Oliwa z oliwek 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem
Sałata lodowa 30g, Tuńczyk z wody 40g, Oliwki nadziewane migdałami 15g, Pomidorki koktajlowe 50g, Sos winegret 10g
KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką
Marchew 70g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Natka pietruszki 10g, Bulion drobiowy 200g, Pieczarki 200g,Masło 10g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szynka drobiowa 45g
Czwartek
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką
Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Natka pietruszki 20g, Pieprz ziołowy 2g
II ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą rybną i pomidorkami koktajlowymi
Pumpernikiel 35g, Pomidorki koktajlowe 30g, Serek śmietankowy 30g, Wędzony łosoś 20g, Koperek posiekany 10g, Sól ziołowa 3g
OBIAD – Kasza gryczana z indykiem i brokułem
Kasza gryczana 30g, Indyk filet 100g, Jogurt naturalny 20g, Papryka ostra 5g, Brokuł gotowany 100g, Oliwa z oliwek 5g
PODWIECZOREK – Włoska sałatka z dzikim ryżem i selerem naciowym
Ryż dziki 20g, Seler naciowy 50g, Koper 4g, Marchew 50g, Sok z cytryny 6g, Orzechy włoskie 10g, Jogurt naturalny 75g, Szczypiorek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g
KOLACJA – Pomidory nadziewane mozarella i szynką
Mozarella 60g, Pomidory 120g, Szynka drobiowa 60g, Sól ziołowa 2g, Oregano 2g
Piątek
ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry
Ziemniaki 100g, Szynka z indyka 40g, Papryka żółta 60g, Por 5g, Jajo 50g, Białko jaja 30g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Koper 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Otręby owsiane 15g, Przyprawa curry 3
II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie
Tuńczyk w sosie własnym 40g, Kasza jaglana 20g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 2g, Jogurt naturalny 2% 5g, Papryka czerwona 60g, Ogórek konserwowy 50g, Cebula 30g, Sałata lodowa 60g, Papryka czerwona mielona 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g
OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora
Ryż brązowy 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 2g, Przyprawa tymianek 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Bulion warzywny 100g, Pieczarka surowa 120g, Cebula 30g, Parmezan tarty 5g, Papryka czerwona 70g, Pomidor 60g, Cebula czerwona 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cukier 2g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 2g, Natka pietruszki 8g
PODWIECZOREK – Tymiankowy krem ze szparagów
Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Szparagi 150g, Jogurt naturalny 2% 75g, Cebula 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Parmezan tarty 5g, Tymianek świeży 5g, Pieprz biały 2g, Sól 2g
KOLACJA – Sałatka jaglaną z cieciorką
Kasza jaglana 20g, Cieciorka w puszce 30g, Pomidor 60g, Cebula 30g, Bazylia świeża 6g, Sok z cytryny 5g, Sałata 15g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g
Sobota
ŚNIADANIE – Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami
Kasza jaglana 40g, Mleko 2% 200g, Sok pomarańczowy 30g, Prażone migdały 10g , Cynamon 1g, Kardamon 1g, Gałka muszkatołowa 1g, Goździki 1g
II ŚNIADANIE – Wiosenna sałatka łososiowa
Łosoś 30g, Jajko 25g, Ryż biały 10g, Ogórek zielony 50g, Jogurt naturalny 10g, Świeży koperek 5g, Pieprz 2g
OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus
Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Kasza kuskus 50g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z rukoli z wędzonym serem
Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku
Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser chedaer 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g
Niedziela
ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem
Kasza bulgur 50g, Papryka czerwona 60g, Kurczak filet 50g, Pomidor 100g, Cebula 30g, Natka pietruszka 10g, Keczup pikantny 20g
II ŚNIADANIE – Brownie z cukinii
Jajo 25g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Otręby żytnie 5g, Mąka orkiszowa 20g, Kakao w proszku odtłuszczone 10g, Stewia lub ksylitol 5g, Oliwa z oliwek 3g, Cukinia 150g
OBIAD – Indyk w sezamie w gotowaną marchewka i kalafiorem
Filet z indyka 150g, Sezam 20, Marchewka junior 65g, Kalafior 70g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 2g
PODWIECZOREK – Pipette rigate z wędzonym łososiem i pomidorami w sosie cytrynowym
Sałata lodowa 40g, Łosoś, wędzony 30g, Pomidorki koktajlowe 140g, Ogórek zielony 80g, Sok z cytryny 5g, Miód 2g, Musztarda 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate 20g
KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko
Ananas świeży 160g, Kurczak 100g, Pieczarki 50g, Słodka papryka 5g