Poniedziałek

ŚNIADANIE – Owsianka z cytrynowym bananem, nasionami sezamu i cynamonem

Jogurt naturalny 2% 150g, Płatki owsiane 20g, Przyprawa cynamon 1g, Banan 70g, Sezam, nasiona 5g, Ser twarogowy chudy 40g, Sok z cytryny 10g

II śniadanie: Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
koper włoski 60g, 30kcal
jabłko 100g, 40kcal
Pestki z granatu 10g, 5kcal
łodyga selera naciowego 30g, 17kcal
orzechy włoskie 5g, 14kcal
pestki dyni 5g, 15kcal
oliwa z oliwek 3ml, 30kcal

OBIAD – Klopsiki ze szpinakiem podane z dzikim ryżem

Mięso mielone z piersi kurczaka 60g, Żółtko jaja 15g, Szpinak, liście 60g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Seler korzeniowy 40g, Marchew 50g, Mąka pszenna 5g, Jogurt naturalny 2% 50g, Przyprawa kurkuma 1g, Przyprawa majeranek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Woda 440g, Ryż jaśminowy 15g

PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym

Makaron pełnoziarnisty świderki 20g, Tuńczyk, w wodzie 40g, Cytryna 10g, Przyprawa chili 1g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Groszek cukrowy 80g, Mango 40g

KOLACJA – Sałatka norweska z wędzonym łososiem z grzankami

Mieszanka sałat 50g, Łosoś, wędzony 50g, Jogurt naturalny 2% 75g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Kapary z puszki 5g, Szczypiorek 6g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 40g, Ogórek 50g, Pomidorki koktajlowe 80g, Słonecznik, nasiona 5g, Chleb żytni razowy 15g


Wtorek

ŚNIADANIE – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem

Jajo 60g, Pieczarka surowa 90g, Pomidor 30g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Mąka ryżowa 30g, Przyprawa oregano 3g

II ŚNIADANIE – Tuńczyk z orzechami w połówkach brzoskwini

Brzoskwinia 120g, Jogurt naturalny 25g, Orzechy włoskie bez skorupki 12g, Pieprz czarny mielony2g, Ryż dziki 10g, Tuńczyk w wodzie 50g

OBIAD – Klopsiki ze szpinakiem podane z dzikim ryżem

Mięso mielone z piersi kurczaka 60g, Żółtko jaja 15g, Szpinak, liście 60g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Seler korzeniowy 40g, Marchew 50g, Mąka pszenna 5g, Jogurt naturalny 2% 50g, Przyprawa kurkuma 1g, Przyprawa majeranek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Woda 440g, Ryż jaśminowy 15g

PODWIECZOREK – Ryżowe wrapy z szynką, serem, warzywami i pomarańczą

Ogórek 50g, Papryka czerwona 65g, Papier ryżowy 10g, Szynka z indyka 30g, Ser żółty 10g, Sałata lodowa 5g, Pomarańcza 100g

Kolacja: Warzywne curry
kalafior 200g, 20kcal
marchewka 100g, 14kcal
fasolka szparagowa 100g, 25kcal
cebula 50g, 13kcal
czosnek 5g, 3kcal
bulion warzywny 200ml
olej kokosowy 5ml, 40kcal
curry, kurkuma, oregano, Sól morska, pieprz ziołowy po 2g

Środa

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka

Ser twarogowy tłusty 10g, Mięso z piersi indyka bez skóry 50g, Pumpernikiel 70g, Zioła prowansalskie 10g, Sałata zielona 10g, Rzodkiewka 10g,

II ŚNIADANIE – Sałatka ze szpinakiem

Szpinak świeży 50g, Selera konserwowy 50g, Szynka drobiowa 50g, Słonecznik nasiona 10g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Makaron z kurczakiem curry, pomidorami suszonymi i brokułami

Makaron kokardki 60g, Kurczak filet 60g, Suszone pomidory 30g, Brokuł 150g, Oliwa z oliwek 10g, Curry 10g, Pieprz 5g

Podwieczorek: Sałatka z kurczakiem i camembertem

mix sałat 100g, 28kcal
pierś z kurczaka 50g, 50kcal
ser camembert 30g, 19kcal
orzechy włoskie 5g, 14kcal
dressing: 3g miodu, 5ml musztardy, 5ml octu winnego, 5ml oliwy z oliwek
przyprawy do kurczaka: sól, pieprz, papryka, czosnek, zioła prowansalskie po 2g

KOLACJA- Bigos warzywny

Kapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g,Pomidorki w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka słodka 2g, Chilli 2g


Czwartek

ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami

Mąka 10g, Jajo 50g, Mleko 20g, Woda mineralna 20g, Sól 1g, Olej 5g, Morele 50g, Banan 100g, Miód 5g, Śmietanka 10g

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Łosoś z kaparami

Filet z łososia 150g, Białe wino wytrawne 10g, Kapary 20g, Masło klarowane 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 10g, Ziemniaki młode 70g

PODWIECZOREK – Krem brokułowy

Brokuły 250g, Bulion warzywny 300g, Śmietana 12% 10g, Pierz ziołowy 5g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Mozarella mini 70g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g , sałata lodowa 20g


Piątek

ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem

Kasza bulgur 50g, Papryka czerwona 60g, Kurczak filet 50g, Pomidor 100g, Cebula 30g, Natka pietruszka 10g, Keczup pikantny 20g

II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Ser ricotta 60g, Bakłażan 200g, Pomidorki koktajlowe 100g, Papryka ostra 2g

OBIAD – Indyk w sezamie w gotowaną marchewka i kalafiorem

Filet z indyka 150g, Sezam 20, Marchewka junior 65g, Kalafior 70g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 2g

PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem

Gruszka williams 120g, Rukola 60g, Parmezan 20g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 10g

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie 50g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 50g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 5g


Sobota

ŚNIADANIE – Naleśniki z jagodami i białym serkiem

Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 50g, Ser twarogowy chudy 50g, Olej rzepakowy tłoczony na zimno 5g, Mąka pełnoziarnista 50g, Borówki amerykańskie 60g, Jajka 50g, Sól 2g

II ŚNIADANIE – Orientalna sałatka

Oliwa z oliwek 5g, Cukinia100g, Fasola mung, kiełki 30g, Kapusta pekińska 50g, Marchew 100g, Sezam, nasiona 15g, Sos sojowy 6g, Pieczywo pumpernikiel 30g

OBIAD – Risotto z mango i indyka
brązowy ryż 50g, 130kcal
pierś z kurczaka 100g, 100kcal
bulion warzywny 200ml, 37kcal
mango 60g, 23kcal
oliwa 3g, 30kcal
świeżo zmielony pieprz 2g

PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem

Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Łódeczka z ogórka faszerowana jaglanym tuńczykiem

Ogórek 150g, Tuńczyk, w wodzie 50g, Jogurt naturalny 30g, Kapary z puszki 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 2g, Kasza jaglana 30g


Niedziela

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet

II śniadanie: Gruszka pieczona z bakaliami
dojrzała gruszka 200g, 100kcal
mieszanka bakaliowa 20g, 40kcal
miód akacjowy 5g, 30kcal

Obiad: Spaghetti pełnoziarniste z bobem
mrożony bób 200g, 100kcal
rodzynki 10g, 30kcal
płatki migdałowe 10g, 22kcal
oliwa z oliwek 5ml, 40kcal
sól, pieprz po2g
pełnoziarniste spaghetti 40g, 120kcal

Podwieczorek: Pasta twarogowo-ziołowa z waflami ryżowymi i wędliną z kurczaka
ser twarogowy chudy 50g, 45kcal
jogurt naturalny 20ml, 12kcal
zioła prowansalskie 10g
szynka gotowana z kurczaka 60g, 67kcal
wafle ryżowe 20g, 37kcal
pomidorki koktajlowe 50g, 8kcal

Kolacja: Sałatka z tortellini z grzybami
Tortelini z grzybami 30g, 100kcal
Brokuły 120g, 34kcal
Pomidory 100g, 16kcal
Ogórek 120g, 20kcal
Majonez light 10ml, 100kcal
Koperek 15g, 8kcal
Pieprz biały 3g