1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy
Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Papryka czerwona 20g, Papryka zielona 20g, Papryka żółta 20g, Pieprz ziołowy 2g
II ŚNIADANIE – Nawadniająca sałatka
Arbuz żółty 150g, Melon 100g, 3Arbuz czerwony 150g, Rodzynki 20g
OBIAD – Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Jajko 50g, Sól 1g, Gęsty chudy jogurt naturalny 20g, Proszek do pieczenia 1g, Oliwa 5g, Świeży szpinak 100g, Ser feta 45g, Kurczak filet 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g
PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem
Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Tuńczyk w wodzie 100g, Jogurt naturalny 20g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g
KOLACJA – Warzywno-serowe placuszki
Cukinia 60g, Marchewka 100g, Chudy twaróg 60g, Jajo 75g, Ziemniaki 60g, Mąka żytnia 10g, Olej rzepakowy 10g, Sól 1g, Pieprz 3g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Ciasteczka owsiane z musem poziomkowo-jogurtowym
Mleko spożywcze 0,5% 30g, Mąka żytnia 10g, Płatki owsiane 30g, Zarodki pszenne 20g, Miód pszczeli 5g, Proszek do pieczenia 2g, Poziomki 100g, Jogurt grecki 10g
II ŚNIADANIE – Krem z bobu na pieczywie
Bób gotowany 50g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 10g, Sól ziołowa 2g, Pieczywo razowe 20g
OBIAD – Grillowany tuńczyk z kaszą pęczak i kalafiorem
Stek z tuńczyka 100g, Kalafior 250g, Kasza pęczak 30g, Pomidory 100g, Cebula 50g, Pieprz ziołowy 3g, Sól ziołowa 2g
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczaka
Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Gotowany kurczak 70g, Jogurt grecki 30g, Musztarda francuska 15g, Miód 5g
KOLACJA – Paluszki rybne
Cebula dymka 70g, Dorsz, filet 200g, Pasta curry 15g, Kolendra 5g, Sok z limonki 5g, Białko z jaja 30g, Pieprz ziołowy 3g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Pieczywo z guacamole i wędzonym kurczakiem
Kurczak wędzony 50g, Pasa guacamole 40g, Chleb żytni ze słonecznikiem 70g, Sól 1g, Pieprz ziołowy 2g, Rzodkiewka 20g
II ŚNIADANIE – Słodko-kwaśny mus
Czerwone porzeczki 50g, Białe porzeczki 50g, Agrest 20g, Miód 10g, Zarodki pszenne 10g, Sok z pomarańczy czerwonych 10g
OBIAD – Indyk duszony z cukinią z puree brokułowym
Brokuły 200g, Ziemniak 50g, Mleko 0,5% 200g, Cukinia 150g, Filet z piersi indyka 150g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Gałka muszkatołowa 3g, Przyprawa grillowa 5g
PODWIECZOREK – Lekka sałatka z serem
Rukola 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Ser twarogowy chudy 50g, Ziarna słonecznika 10g, Pesto bazyliowe 10g
KOLACJA – Kurczak nadziewany
Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Jagodowy przekładaniec
Borówki amerykańskie 120g, Herbatniki 20g, Jajko 50g, Cukier brązowy 5g, Serek mascarpone 30g
II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z pstrąga
Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 35g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g
OBIAD – Kurczak w sosie chilii z ryżem jaśminowym
Ryż jaśminowy 20g, Filet z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Oliwa z oliwek 5g, Czosnek 10g, Pieprz cayenne 1g, Kolendra 3g ,Imbir mielony 2g, Sok z limonki 20g, Mleko 2% 200g, Marchewka 120g, Rodzynki 10g
PODWIECZOREK – Sałatka z szynką
Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Chuda szynka drobiowa 30g, Ananas 20g, Kukurydza konserwowa 10g, Jogurt naturalny 20g, Sól ziołowa 3g
KOLACJA – Gaspacho
Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Placuszki jabłkowo-cynamonowe
Mąka pszenna 55g, Proszek do pieczenia 2g, Sól 1g, Cynamon 2g, Masło 5g, Cukier trzcinowy 5g, Jabłka 150g, Mleko 2% tł. 35g
II ŚNIADANIE – Makaron z Grillowanymi bakłażanami, ricottą i pomidorkami koktajlowymi
Makaron wstążki pełnoziarnisty 20g, Ser ricotta 30g, Bakłażany 100g, Pomidorki koktajlowe 100g, Papryka ostra 2g
OBIAD – Grillowane owoce morza z rozmarynem i opiekanymi ziemniaczkami z sosem koperkowym
Krewetki 100g, Filet z miętusa 70g, Wędzony boczek 20g, Oliwa 5g, Sok z limonki 10g, Pieprz biały 3g, Sól ziołowa 3g, Rozmaryn 10g, Jogurt typ grecki 30g, Koperek świeży 10g, Papryka słodka 5g, Ziemniaki 100g
PODWIECZOREK – Sałatka włoska
Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Ser mozarella light 100g, Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Świeże zioła (bazylia, oregano) 5g
KOLACJA – Kurczak w płatkach migdałowych
Kurczak filet 130g, Płatki migdałowe 10g, Mąka pszenna 10g, Jajko 25g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Pomidorki cherry 100g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinia i cebulką w bułce pełnoziarnistej
Jajko 100g, Oliwa z oliwek 5g, Bułka żytnia kajzerka 80g, Cukinia 50g, Cebula czerwona 30g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g
II ŚNIADANIE – Truskawki w mielonych migdałach
Miód 10g, Mielone migdały 30g, Truskawki 150g, Woda 10g
OBIAD – Penne z cielęciną i parmezanem
Makaron penne 45g, Cielęcina mielona 70g, Masło klarowane 5g, Seler naciowy 70g, Cebula 50g, Marchewka 60g, Mleko 0,5%, 50g, Parmezan 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz biały 2g
PODWIECZOREK – Sałatka szpinakowa
Szpinak świeży 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Ser feta) 50g, Fasola konserwowa czerwona 20g, Sezam 10g, Koperek 10g, Olej słonecznikowy 5g, Pieprz ziołowy 3g
KOLACJA- Sardynki zapiekane z serem ricotta
Pomidor 120g, Cukinia 70g, Bakłażan 70g, Czosnek 5g, Szczypiorek 10g, Olej rzepakowy 10g, Sardynki filet 90g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Mufinki z malinami
Mąka pszenna pełnoziarnista 25g, Stewia 1g, Proszek do pieczenia 3g, Soda oczyszczona 2g, Sól 1g, Jajko 50g, Olej rzepakowy 7g, Mleko 0,5% 20g, Migdały zmielone 10g, Masło odtłuszczone 5g, Maliny 50g
II ŚNIADANIE – Krokiet francuski z kurczakiem, otrębami i czerwonym pesto
Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Ząbek czosnku 5g, Pesto czerwone 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g
OBIAD – Ravioli z brokułami
Ravioli z farszem mięsnym 150g, Ser pleśniowy typu Bavaria bluee 30g, Seler naciowy 30g, Posiekane orzechy włoskie 10g, Brokuł gotowany 100g, Czosnek 10g, Kwaśna śmietana 18% 5g, Sól 1g, Pieprz 1g
PODWIECZOREK – Sałatka z surowym kalafiorem i pomidorem i jajkiem
Kalafior 200g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jajko 50g, Jogurt naturalny 50g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g
KOLACJA – Polędwiczki wołowe ze szparagami
Zielone szparagi 200g, Polędwiczka wołowa 70g, Ser cheddar 20g, Oliwa 5g, Rzodkiewka 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Kefir gesty 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g