Poniedziałek
ŚNIADANIE – Ciasteczka owsiane z musem malinowym
Mleko 0,5% 30g, Mąka żytnia 10g, Płatki owsiane 30g Zarodki pszenne 20g, Maliny, 50g, Miód 5g, Proszek do pieczenia 2g, Mięta 2g
II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi
Ser ricotta 60g, Bakłażan 200g, Pomidorki koktajlowe 100g, Papryka ostra 2g
OBIAD – Dorada z cebulka i ziemniaczkami
Dorada filet 100g, Ziemniak 100g, Cebula czerwona 100g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 25g, Koperek świeży 20g, Pieprz biały 2g
PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki
Kurczak filet 50g, Olej rzepakowy 5g, Otręby owsiane 30g, Kiełki rzodkiewki 50g, Papryka czerwona sproszkowana 5g, Sól 2g, Tymianek 5g
KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim
Ciasto francuskie 50g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 50g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 5g
Wtorek
ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana
Mleko 2% 150g, Kasza jaglana 40g, Gruszka 100g, Cynamon 2g
II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g
OBIAD – Drobiowy szaszłyk z grilla z pieczarkami i papryką
Filet z kurczaka 100g, Papryka żółta 120g, Pieczarki 100g,Pieczywo żytnie pełnoziarniste 20g, Mix zielonych sałat 50g, Jogurt naturalny 20g, Ocet balsamiczny 10g
PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello
Ser twarogowy półtłusty 30g, Jogurt naturalny 10g, Wiórki kokosowe 10g, Zarodki pszenne 10g
KOLACJA – Wiosenno-zielony makaron
kolorowy makaron wstążki 40g, Marchew 50g, Kalarepa 150g, Pesto bazyliowe 30g
Środa
ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami
Jajo 60g, Cukinia 60g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 30g, Pomidor 60g, Ogórek 50g, Cebula 15g, Mąka ryżowa 20g, Kurczak, filet 60g
II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy
Banan 140g, Truskawki 60g, Otręby pszenne 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 50g
OBIAD – Tymiankowy indyk w porze z jaśminowym ryżem i surówką
Indyk, filet 70g, Por 50g, Przyprawa tymianek 3g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Przyprawa do drobiu 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Ryż jaśminowy 20g, Ogórek kiszony 100g, Jabłko 120g, Cebula 15g, Pieprz czarny mielony 2g
PODWIECZOREK – Pipette rigate z wędzonym łososiem i pomidorami w sosie cytrynowym
Sałata lodowa 40g, Łosoś, wędzony 30g, Pomidorki koktajlowe 140g, Ogórek zielony 80g, Sok z cytryny 5g, Miód 2g, Musztarda 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate 20g
KOLACJA – Jabłkowa sałatka z fasolą, cukinią i awokado
Cukinia zielona 150g, Fasola konserwowa czerwona 40g, Awokado 20g, Ogórek 100g, Jogurt naturalny 40g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jabłko 100g
Czwartek
ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado
Sałata lodowa 30g, Tuńczyk w wodzie 75g, Awokado 30g, Sok z cytryny 5g, Cebula czerwona 10g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 5g, Pieprz czarny mielony 1g, Sól 1g, Kasza gryczana niepalona 30g
II ŚNIADANIE – Włoski twarożek z miętą na bagietce pełnoziarnistej
Ser twarogowy chudy 100g, Jogurt naturalny 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Pomidor 60g, Oliwki czarne 15g, Mięta świeża 2g, Bagietka pełnoziarnista 20g
OBIAD – Pieczony kurczak z jabłkiem w miodzie i chili podawane z pęczakiem
Filet z kurczaka 70g, Sól 2g, Jabłko 120g, Oliwa z oliwek 5g, Miód 5g, Przyprawa cynamon 2g, Przyprawa kardamon 2g, Przyprawa chili 1g, Kasza jęczmienna, pęczak 20g
PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą
Sałata lodowa 30g, Rudola 5g, Pieczarka surowa 90g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Ocet balsamiczny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Farfalle (makaron pełnoziarnisty) 20g
KOLACJA – Owoce lądu i morza
Sałata lodowa 50g, Krewetki tygrysie 80g, Cytryna 40g, Pomidorki koktajlowe 100g, Szczypiorek 6g, Czosnek 5g, Pomarańcza 150g, Kiwi 60g, Oliwa z oliwek 3g
Piątek
ŚNIADANIE – Naleśniki z maki kokosowej z czereśniami
Mleko ryżowe lub migdałowe (niesłodzone) 100g, Jajko 50g, Mąka kokosowa 30g, Mąka ryżowa pełnoziarnista 20g, Proszek do pieczenia 5g, Olej kokosowy 5g, Czereśnie bez pestek 50g
II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa
Jabłko 100g, Gruszka 100g, Żurawina 20g, Miód 5g, Jogurt naturalny 50g
OBIAD – Kurczak w szparagach
Filet z kurczaka 100g, Szparagi zielone 70g, Szynka parmeńska 20g, Oliwa z oliwek 5g, Białe wino wytrawne 20g, Kasza jaglana 15g, Ogórek 50g, Rzodkiewka 30g, Jogurt naturalny 20g, Koperek siekany 10g
PODWIECZOREK – Chłodnik z buraczków
Botwinka 75g, Ogórek 100g, Rzodkiewka 50g, Koperek 20g, Maślanka 250g, Gęsty jogurt naturalny 100g, Cytryna 50g, Sól 2g, Pieprz świeżo mielony 2g, Cukier trzcinowy 2g
KOLACJA- Sałatka z tofu
Mix sałat 100g, Biała fasola z puszki 30g, Suszone pomidorki z oliwy 15g, Komosa ryżowa 20g, Wędzonego tofu 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Sok z cytryny 10g, oliwa ze słoiczka z suszonymi pomidorami 5g
Sobota
ŚNIADANIE – Pieczona owsianka z jagodami i orzechami pistacjowymi
Płatki owsiane 30g, Jagody 80g, Przyprawa cynamon 2g, Proszek do pieczenia 1g, Mleko 1,5% tłuszczu 150g, Miód 5g, Orzechy pistacjowe 12g
II ŚNIADANIE – Koktajl melonowy z pietruszką
Melon 250g, Jogurt naturalny 2% 150g, Przyprawa cynamon 2g, Natka pietruszki 15g, Kasza gryczana niepalona 10g
OBIAD – Ziołowa polędwiczka na ziemniaczano-marchewkowym puree z surówką z cykorii
Polędwica wołowa 70g, Marchew 100g, Ziemniaki 100g, Masło 5g, Sól 2g, Przyprawa tymianek 3g, Koper 6g, Natka pietruszki 6g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Jabłko 120g, Cykoria 75g, Cytryna 5g, Pietruszka, liście 5g
PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym
Makaron pełnoziarnisty świderki 20g, Tuńczyk, w wodzie 40g, Cytryna 10g, Przyprawa chili 1g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Groszek cukrowy 80g, Mango 40g
KOLACJA –Krewetki w dzikim szpinaku
Ryż dziki 30g, Krewetki tygrysie 60g, Szpinak 50g, Czosnek 2g, Orzechy laskowe bez łupinek 6g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g
Niedziela
ŚNIADANIE – Migdałowa kasza gryczana
Kasza gryczana 30g, Gruszka 70g, Jabłko 70g, Sezam, nasiona 3g, Migdały 5g, Przyprawa cynamon 3g, Wiórki kokosowe 5g, Sok z cytryny 10g
II ŚNIADANIE – Brownie z cukinii
Jajo 25g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Otręby żytnie 5g, Mąka orkiszowa 20g, Kakao w proszku odtłuszczone 10g, Stewia lub ksylitol 5g, Oliwa z oliwek 3g, Cukinia 150g
OBIAD – Pieczony filet z kurczaka pieczony z gruszką podany z kaszą jęczmienną i sałatą
Kurczak, filet 80g, Gruszka 100g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Kasza jęczmienna 20g, Sałata 30g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 5g, Cukier 2g
PODWIECZOREK – Pasztecik soczewicowo-ryżowy
Soczewica brązowa, nasiona 30g, Ryż brązowy 10g, Marchew 50g, Cebula 30g, Oliwa z oliwek 3g, Przecier pomidorowy 3g, Musztarda 2g, Przyprawa: majeranek, kminek, kurkuma, sól, pieprz 1g
KOLACJA –Sałatka z komosą ryżową, kurkami i wędzonym pstrągiem
Sałata lodowa 40g, Kurki 30g, Pomidorki koktajlowe 60g, Papryka czerwona 40g, Czosnek 3g, Olej sezamowy 5g, Sos sojowy 5g, Miód 3g, Sok z cytryny 5g, Przyprawa chili 1g, Przyprawa kolendra2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Komosa ryżowa 20g, Pstrąg wędzony 70g