Poniedziałek

ŚNIADANIE – Wiosenna jajecznica

Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Płatki owsiane 25g, Cukinia 200g, Pomidor 50g, Szczypiorek 10g, Jaja 100g, Sól ziołowa 2g, pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami

Mleko 1,5% tłuszczu 200g, Banan 70g, Skrobia ziemniaczana 10g, Miód 5g, Maliny 24g

OBIAD – Kasza bulgur z warzywami w sałatce

Kasza bulgur 40g, Cebula 50g, Ogórek 30g, Pomidor 30g, Sok cytryny 5g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Mięta 2g

PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą

Sałata lodowa 30g, Rudola 5g, Pieczarka surowa 90g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Ocet balsamiczny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Farfalle (makaron pełnoziarnisty) 20g

KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami

Szpinak świeży 50g, Buraki 100g, Jabłka 100g, Ocet balsamiczny 10g, Olej winogronowy 10g, Płatki migdałowe 10g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado

Sałata lodowa 30g, Tuńczyk w wodzie 75g, Awokado 30g, Sok z cytryny 5g, Cebula czerwona 10g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 5g, Pieprz czarny mielony 1g, Sól 1g, Kasza gryczana niepalona 30g

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan 140g, Truskawki 60g, Otręby pszenne 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 50g

OBIAD – pomidory zapiekane z mozzarellą

Pomidory 150g, Sera mozarella 70g, Oliwa z oliwek 10g, Kapary 10g, Ryż jaśminowy 30g, Curry 3g

PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello

Ser twarogowy półtłusty 30g, Jogurt naturalny 10g, Wiórki kokosowe 10g, Zarodki pszenne 10g

KOLACJA – Jabłkowa sałatka z fasolą, cukinią i awokado

Cukinia zielona 150g, Fasola konserwowa czerwona 40g, Awokado 20g, Ogórek 100g, Jogurt naturalny 40g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jabłko 100g


 

Środa

ŚNIADANIE – Rukola z twarogiem, truskawkami i słonecznikiem z razowymi tostami

Sałata rudola 30g, Truskawki 80g, Słonecznik, nasiona 10g, Ser twarogowy chudy 100g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 5g, Chleb żytni pełnoziarnisty30g

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska 100g, Pomarańcza 80g, Winogrona białe 20g, Winogrona ciemne 20g, Ser Feta 30g, Orzechy włoskie bez skorupki 8g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z cytryny 5g, Pieprz czarny mielony 2g

OBIAD – Szaszłyk z kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami po włosku

Filet z kurczaka 70g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Przyprawa oregano 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Kasza gryczana 20g, Warzywa wiosenne mrożone 200g, Przyprawa włoska 3g

PODWIECZOREK –Krem z selera naciowego

Seler naciowy 200g, Ziemniaki 100g, Cebula 25g, Czosnek 5g, Natka pietruszki 2g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu 10g, Chleb chrupki żytni 10g

KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką

Roszponka 120g, Indyk, filet 70g, Pomidor 130g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Papryka żółta 130g, Ogórek 50g, Oliwki w puszce 30g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Jaglanka egzotyczna z mozzarellą

Sałata lodowa 60g, Mango 70g, Sok z cytryny 5g, Ananas 30g, Rzodkiewka 45g, Ser mozzarella, półtłusty 30g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 30g

II ŚNIADANIE – Figowa surówka

Grejpfrut 45g, Pomarańcz 120g, Mango 80g, Figi 70g, Ananas 20g, Sok z limonki 10g, Suszone czarne porzeczki 10g

OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami

Mięso mielone z indyka 70g, Cebula 25g, Białko jaja 30g, Bułka grahamka 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa majeranek 3g, Marchew 50g, Pietruszka, korzeń 30g, Oliwa z oliwek 5g, Koper 6g, Przyprawa „Jarzynka” 5g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jogurt naturalny 50g, Ziemniaki 50g

PODWIECZOREK – Papryka faszerowana pomidorowym twarożkiem z szynką

Szynka z indyka 30g, Papryka czerwona 130g, Pomidor 60g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Ser twarogowy chudy 60g, Otręby pszenne 10g

KOLACJA – Ziołowe grzyby z mozarellą

Pieczarki 100g, Oliwa z oliwek 5g, Migdały 5g, Mozarella 20g, Natka pietruszki 10g, Koperek 10g, Pieprz ziołowy 5g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Omlet warzywny

Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Ser edam 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Tortilla pełna warzyw

Zielona papryka 120g, Cebula 80g, Pomidor 100g, Ziemniaki 40g, Oliwa z oliwek 10g, Jajka 100g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem

Rukola 60g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jogurt naturalny 25g, Krem z gorczycy 10g

KOLACJA – Warzywa po azjatycku z panierowana soją

Pędy bambusa 50g, Brokuł 60g, Sezam 10g, Sos sojowy 20g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 80g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 5g, Soja nasiona 30g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Granola z jogurtem i owocami

Płatki owsiane 30g, Wiórki kokosowe 10g , Nasiona słonecznika 10g, Orzechy laskowe 5g, Miód 5g, Cynamon 1g, Stopione masło 5g, Płatki migdałowe 5g, Jogurt naturalny gęsty 150g, Brzoskwinia 80g, Kiwi 80g

II ŚNIADANIE – Sałatka z brokułami

Jajko 50g, Rzodkiewka 60g, Brokuł 150g, Jogurt naturalny typ grecki 25g, Sól 2g, Pieprz 2g, Koperek 10g, Czosnek mielony 2g, Pieczywo pumpernikiel 30g

OBIAD – Łosoś w białym winie

Dzwonko łososia 70g, Masło klarowane 5g, Pieczarki 50g, Białe wino wytrawne 30h, Ziemniaki młode 130g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Sałatka twarożkowa

Seler naciowy 100g, Pomidor 100g, Półtłusty twarożek 50g, Jogurt naturalny 30g, Ocet winny 10g, Pieprz ziołowy 2g

KOLACJA – Karaś w migdałach

Karaś dzwonko 70g, Płatki migdałowe 10g, Mąka pszenna 10g, Jajo 25g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i malinami

Biszkopty 25g, Maliny 150g, Ricotta 50g, Sok pomarańczowy 50g

II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym

Pomidor 300g, Ser wiejski 80g, Jogurt naturalny typ grecki 10g, Świeża bazylia 15g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Kuskus z indykiem

Filet z indyka 100g, Kasza kuskus 50g, Bukiet jarzyn 150g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 15g

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem musztardowym

Łosoś wędzony 50g, Sałata lodowa 30g, Musztarda francuska 10g, Jogurt naturalny 15g

KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym

Sałata rzymska zielona 30g, Ogórek 50g, Pomidor 100g, Papryka czerwona 60g, Ser żółty gouda 20g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny grecki 30g, Majonez light 10g, Bazylia suszona 5g, Czosnek suszony 2g