1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pastą łososiową
Jaja 50g, Łosoś wędzony 30g, Awokado 30g, Pieczywo pumpernikiel 40g, Gęsty jogurt naturalny 20g, Pomidorki koktajlowe 30g, Cytryna 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Lubczyk 2g
II ŚNIADANIE – Szaszłyki z indyka
Filet z indyka 100g, Pomidorki koktajlowe 100g, Małe pieczarki 100g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 2g
OBIAD – Cukinie nadziewane mięsem cielęcym
Cebula 50g, Mięso mielone cielęce 150g, Cukinia 200g, Przecier pomidorowy 20g, Kukurydza z puszki 20g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g, Oregano 2g
PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim
Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g
KOLACJA – Krem z ciecierzycy
Ziarna ciecierzycy 30g, Ziemniak 45g, Sól ziołowa 2g, Pieprz ziołowy 2g, Chilii 2g, Soda oczyszczona 1g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Truskawkowa kasza jaglana
Kasza jaglana 40g, Truskawki 100g, Skrobia ziemniaczana 5g
II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym
Filet w kurczaka 100g, Sos słodko-kwaśny 30g, Pomidorki koktajlowe 50g, Szpinak 30g, Pieprz biały 2g
OBIAD – Filet z tuńczyka z kaszą kuskus
Fasolka szparagowa 50g, Oliwa z oliwek 10g, Filet świeży z tuńczyka 150g, Papryka czerwona 60g, Pomidorki cherry 50g, Oliwki czarne 10g, Ocet balsamiczny 10g, Kolendra 2g, Natka pietruszki 5g, Kuskus 15g
PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami
Groch 60g, Bulion drobiowy 200g, Bała część pora 40g, Brokuł 80g, Grzanki ziołowe 60g, Oregano 5g, Sól 2g
KOLACJA – Faszerowany bakłażan
Bakłażan 150g, Świeży szpinak 150g, Pomidory suszone w oleju 10g, Mozzarella 30g, Quinoa 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czosnek 2g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Omlet warzywny z gotowaną szynką
Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Szynka drobiowa gotowana 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g
II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem
Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 75g, Maliny 60g, Poziomki 50g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką
Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Roszponka 30g, Ogórek zielony 50g, Dziki ryż 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 2g
PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta
Mix sałat 50g, Ser feta 35g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g
KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką
Serek twarogowy ziarnisty 150g, Polędwica luksusowa 50g, Brokuły gotowane na parze 200g, Czosnek suszony 5g, Sól ziołowa 2g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Owsianka wiśniowa z kakao
Płatki owsiane 100g, Zarodki pszenne 20g, Mleko 0,5% 300g, Czereśnie 100g, Kakao rozpuszczane 10g
II ŚNIADANIE – Sałatka z owocowa z rabarbarem
Jabłko 120g, Gruszka 100g, Rabarbar 200g, Kandyzowana cytryna 10g, Jogurt naturalny 50g, Cukier trzcinowy 5g, Cynamon 3g
OBIAD – Makaron spaghetti z owocami morza
Makaron spaghetti pełnoziarnisty 50 g, Mieszanka owoców morza (krewetki, małże, kalmary) 60g, Pomidory z puszki 100g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oregano 2g, Bazylia 2g
PODWIECZOREK – Łódeczki z cykorii
Rodzynki 5g, Cykoria 40g, Kurczak 50g, Serek homogenizowany 60g, Ocet winny 5g, Pieprz kolorowy 3g
KOLACJA – Sałatka z jajkiem i warzywami
Majonez light 15g, Jaja kurze całe 75g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Jajecznica w papryce
Jajko 100g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka czerwona 120g, Kurczak gotowany 50g, Cebula 30g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g
II ŚNIADANIE – Deser morelowy
Morele 50g, Serek homogenizowany chudy 100g, Orzechy włoskie posiekane 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g
OBIAD – Lasagne z łososiem
Makaron lasagne 50g, Łosoś wędzony na gorąco 80g, Jogurt grecki 50g, Curry 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Oliwa 5g
PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem czosnkowo-ziołowym
Majonez light 10g, Jogurt naturalny 10g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 3g, Papryka żółta 50g, Papryka zielona 50g, Papryka czerwona 50g, Bakłażan 60g, Cukinia 60g, Cebula 40g, Pieczarki 45g, Pieprz biały 5g, Sok z cytryny 20g
KOLACJA – Kęski indyka z sosem czosnkowym
Jogurt naturalny typ grecki 50g, Mięso z piersi indyka bez skóry 120g, Oliwa z oliwek 5g, Płatki pszenne 30g, Czosnek 10g, Pieprz 6g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym
Płatki owsiane 30g, Wiórki kokosowe 10g , Nasiona słonecznika 10g, Orzechy laskowe 5g, Miód 5g, Cynamon 1g, Stopione masło 5g, Płatki migdałowe 5g, Jogurt naturalny gęsty 150g, Banan 80g, Maliny 80g
II ŚNIADANIE – Dip ze szczypiorku na grzance
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 35g, Polędwica drobiowa 25g, Chudy ser twarogowy 50g, Szczypiorek 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka żółta 10g, Papryka zielona 10g, Papryka czerwona 10g
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak 50g, Filet z indyka 100g, Pomidory suszone w oliwie 40g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g
PODWIECZOREK – Krem warzywny z pestkami dyni
Brokuł 100g, Marchew 120g, Seler naciowy 50g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Pietruszka 120g, Ziele angielskie 1g, Liście laurowe 1g, Len mielony 20g, Pestki dyni 20g, Kardamon 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Pieprz 3g, Imbir 3g, Kurkuma 3g, Sól ziołowa 3g
KOLACJA – Cielęcina na szparagach
Zielone szparagi 250g, Polędwiczka cielęca 50g, Ser cheddar 20g, Oliwa 5g, Rzodkiewka 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Kefir gesty 20g, Sól ziołowa 2g, Pierz 2g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Ciasteczka owsiane z twarożkiem poziomkowym
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 30g, Mąka żytnia 10g, Płatki owsiane 30g, Zarodki pszenne20g, Poziomki 100g, Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt naturalny 10g, Proszek do pieczenia 2g, Mięta 2g
II ŚNIADANIE – Łosoś gotowany na liściach roszponki z sosem koperkowym
Roszponka 100g, Łosoś filet 70g, Śmietana 12% 5g, Jogurt naturalny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz ziołowy 3g
OBIAD – Truskawkowe knedle
Ziemniaki 120g, Jajko 50g, Skrobia ziemniaczana 10g, Mąka ryżowa 15g, Sól 1g, Truskawki 100g
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem
Mix sałat 50g, Pierś z kurczaka 30g, Serek camembert 10g, Orzechy włoskie 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Ocet winny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka 3g, Czosnek 3g, Zioła prowansalskie 3g
KOLACJA – Chłodnik z kalarepy
Kalarepa 150g, Zielony ogórek 75g, Koperek 50g, Maślanka 250g, Sól 2g, Pieprz 2g, Cukier 2g