Poniedziałek
ŚNIADANIE – Brzoskwiniowa owsianka
Płatki owsiane 50g, Zarodki pszenne 10g, Mleko 0,5% 150g, Brzoskwinie 40
II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie
Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g
OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus
Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Kasza kuskus 50g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim
Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g
KOLACJA –Gaspacho
Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g
Wtorek
ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec
Jogurt naturalny 2% 150g, Otręby pszenne 40g, Banan 100g, Mandarynki 100g
II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g
OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami
Mięso mielone z indyka 70g, Cebula 25g, Białko jaja 30g, Bułka grahamka 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa majeranek 3g, Marchew 50g, Pietruszka, korzeń 30g, Oliwa z oliwek 5g, Koper 6g, Przyprawa „Jarzynka” 5g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jogurt naturalny 50g, Ziemniaki 50g
PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym
Arbuz 160g, Ser Feta 20g, Mięta świeża 3g, Makaron ryżowy – drobne formy 20g
KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką
Roszponka 120g, Indyk, filet 70g, Pomidor 130g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Papryka żółta 130g, Ogórek 50g, Oliwki w puszce 30g
Środa
ŚNIADANIE – Gruszki pieczone z kaszą jaglaną
Mleko 0,5% 100g, Kasza jaglana 50g, Gruszka 100g, Stewia 2g
II ŚANIDANIE – Orientalna sałatka
Oliwa z oliwek 5g, Cukinia100g, Fasola mung, kiełki 30g Kapusta pekińska 50g, Marchew 100g, Sezam, nasiona 15g, Sos sojowy 6g
OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowym z zielonymi warzywami
Filet z kurczaka 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Śmietana 12% 10g, Szparagi 50g, Zielony groszek 50g, Pierz 2g, Sól ziołowa 3g
PODWIECZOREK – Papryka faszerowana pomidorowym twarożkiem z szynką
Szynka z indyka 30g, Papryka czerwona 130g, Pomidor 60g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Ser twarogowy chudy 60g, Otręby pszenne 10g
KOLACJA – Cebulaki
Ciasto francuskie 50g, Cebula 75g, Jajo 50g, Mąka pszenna 15g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz 4g
Czwartek
ŚNIADANIE – Jaglanka egzotyczna z mozzarellą
Sałata lodowa 60g, Mango 70g, Sok z cytryny 5g, Ananas 30g, Rzodkiewka 45g, Ser mozzarella, półtłusty 30g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 30g
II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami
Mleko 1,5% tłuszczu 200g, Banan 70g, Skrobia ziemniaczana 10g, Miód 5g, Maliny 24g
OBIAD – Szaszłyk z kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami po włosku
Filet z kurczaka 70g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Przyprawa oregano 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Kasza gryczana 20g, Warzywa wiosenne mrożone 200g, Przyprawa włoska 3g
PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy
Cebula biała 100g, Cebula czerwona 50g, Pieczarka surowa 75g, Pietruszka, korzeń 40g, Seler korzeniowy 30g, Por 25g, Czosnek 5g, Mleko 0,5% tłuszczu 110g, Oliwa z oliwek 5g, Pietruszka, liście 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g
KOLACJA – Nowalijkowa sałatka z jajkiem i chrzanem
Sałata lodowa 70g, Pomidor 130g, Rzodkiewka 75g, Ogórek 50g, Sok z cytryny 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Jajo 50g, Szczypiorek 6g, Kasza jaglana 20g, Jogurt naturalny 2% 30g, Chrzan 5g
Piątek
ŚNIADANIE – Owsianka korzenna z gruszką, żurawiną i orzechami
Mleko sojowe lub inne roślinne 100g, Płatki owsiane 20g, Gruszka 120g, Żurawina suszona 10g, Orzechy włoskie 15g, Imbir mielony 1g, Przyprawa cynamon 2g, Syrop klonowy 5g
II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej
Pieczywo tostowe pełnoziarniste 35g, Makrela wędzona 30g, Oliwa bazyliowa 5g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Pomidor 100g
OBIAD – Pieczony kurczak z jabłkiem w miodzie i chili podawane z pęczakiem
Filet z kurczaka 70g, Sól 2g, Jabłko 120g, Oliwa z oliwek 5g, Miód 5g, Przyprawa cynamon 2g, Przyprawa kardamon 2g, Przyprawa chili 1g, Kasza jęczmienna, pęczak 20g
PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą
Sałata lodowa 30g, Rudola 5g, Pieczarka surowa 90g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Ocet balsamiczny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Farfalle (makaron pełnoziarnisty) 20g
KOLACJA – Sajgonki ze szpinakiem
Świeży szpinak 100g, Pomidor w zalewie 40g, Czosnek 7g, Słodki sos chili 10g, Papier ryżowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Świeża kolendra 2g
Sobota
ŚNIADANIE – Szarlotka
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, proszek do pieczenia 2g, Margaryna niskotłuszczowa 10g, Cukier waniliowy 10g, Jajo 50g, Żółtko 20g, Śmietana 12% 10g, Jabłka 150g, Bułka tarta 10g
II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora
Polędwica wołowa 70g, Cebula 50g, Cukinia 200g, Przecier pomidorowy 5g, Przyprawa majeranek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 5g, Kasza gryczana 20g, Przyprawa rozmaryn 9g, Surówka z pomidorów i pora 120g
PODWIECZOREK – Parowany kurczak z mango i awokado
Kurczak, filet 50g, Przyprawa do drobiu 3g, Mieszanka sałat 25g, Awokado 20g, Sok z cytryny 5g, Mango 60g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z pomarańczy 10g, Sok z cytryny 10g, Musztarda francuska 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ryż brązowy 15g
KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem
Ciasto francuskie 50g, Szpinak świeży 50g, Feta 30g, Sezam 10g, Jajo 50g, Masło klarowane 10g
Niedziela
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką
Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Natka pietruszki 20g, Pieprz ziołowy 2g
II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym
Filet w kurczaka 100g, Sos słodko-kwaśny 30g, Pomidorki koktajlowe 50g, Szpinak 30g, Pieprz biały 2g
OBIAD – Kurczak z tofu i ryżem curry
filet z podudzia z kurczaka 100g, Fasolka szparagowa 50g, Marchew 70g, Kiełki sojowe 40g, Tofu 30g, Sezam 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sos sojowy 15g, Ryż biały 50g, Curry 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim
Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g
KOLACJA – Łosoś gotowany w sosie z bazylii
Łosoś 100g, Jogurt typ grecki 10g, Bazylia suszona 5g, Pieprz biały 2g