Poniedziałek
ŚNIADANIE – Wiosenna jajecznica
Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Płatki owsiane 25g, Cukinia 200g, Pomidor 50g, Szczypiorek 10g, Jaja 100g, Sól ziołowa 2g, pieprz ziołowy 2g
II ŚNIADANIE – Cytrusy z imbirową nutką
Grejpfrut 70g, Pomarańcz 50g, Pomelo 50g, Mandarynka 60g, Skórka z limonki 15g, Imbir 2g, Sok z cytryny 5g, Stewia 2g, Mięta 2g
OBIAD – Dorada z cebulka i ziemniaczkami
Dorada filet 100g, Ziemniak 100g, Cebula czerwona 100g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 25g, Koperek świeży 20g, Pieprz biały 2g
PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki
Kurczak filet 50g, Olej rzepakowy 5g, Otręby owsiane 30g, Kiełki rzodkiewki 50g, Papryka czerwona sproszkowana 5g, Sól 2g, Tymianek 5g
KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim
Ciasto francuskie 50g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 50g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 5g
Wtorek
ŚNIADANIE – Gruszki pieczone z kaszą jaglaną
Mleko 0,5% 100g, Kasza jaglana 50g, Gruszka 100g, Stewia 2g
II ŚNIADANIE – Orientalna sałatka
Oliwa z oliwek 5g, Cukinia100g, Fasola mung, kiełki 30g Kapusta pekińska 50g, Marchew 100g, Sezam, nasiona 15g, Sos sojowy 6g
OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowym z zielonymi warzywami
Filet z kurczaka 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Śmietana 12% 10g, Szparagi 50g, Zielony groszek 50g, Pierz 2g, Sól ziołowa 3g
PODWIECZOREK – Owoce leśne w sosie jogurtowo-migdałowym
Mrożone owoce leśne 500g, Sproszkowane migdały 5g, Jogurt typ grecki 10g
KOLACJA – Falafele
Ciecierzyca z puszki 80g, Olej rzepakowy 5g, Otręby owiane 5g, Czosnek 10g, Jajo 50g, Sól ziołowa 2g
Środa
ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec
Jogurt naturalny 2% 150g, Otręby pszenne 40g, Banan 100g, Mandarynki 100g
II ŚNIADANIE – Kurczak na liściach roszponki
Filet z kurczaka 60g, Grejpfrut 150g, Roszponka 100g, Fasolka szparagowa zielona 50g, Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g
OBIAD – Słodko-kwaśny dorsz
Dorsz, filet 100g, Papryka czerwona 60g, Cebula 80g, Marchew 60g, Ananas 150g, Sos sojowy 20g, Olej rzepakowy 10g, Ryż brązowy 30g
PODWIECZOREK – Pomidor nadziewany twarożkiem z kiełkami brokułu
Pomidor 200g, Ser twarogowy chudy 100g, Kiełki brokuł 20g, Pierz biały 2g, Sól 2g
KOLACJA – Sałatka z kurkami i orzeszkami pini
Roszponka 100g, Orzechy pini 10g, Kurki 50g, Szynka drobiowa 20g, Olej rzepakowy 6g, Miód 3g, Musztarda delikatesowa 5g, Sok z cytryny 4g
Czwartek
ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej
Mąka orkiszowa 40g, Drożdże 5g, Sól 2g, Margaryna niskotłuszczowa 5g, Soda oczyszczona 7g, Woda 50g, Makrela wędzona 30g, Szczypiorek 10g
II ŚNIADANIE – Deser serowy z mango
Mango 20g, Serek homogenizowany chudy 100g, Zarodki pszenne 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g
OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem
Filet drobiowy 100g, Szpinak świeży 40g, Natka pietruszka 10g, Gałka muszkatołowa 2g, Serek macarpone 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 30g
PODWIECZOREK – Krem brokułowy
Brokuły 250g, Bulion warzywny 300g, Śmietana 12% 10g, Pierz ziołowy 5g, Sól 2g
KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi
Mozarella mini 70g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g
Piątek
ŚNIADANIE – Tościki rybne
Chleb żytni razowy 60g, Ser twarogowy chudy 20g, Jogurt naturalny 10g, Łosoś wędzony 60g, Koperek świeży 15g, Pieprz 2g
OBIAD – Kotlety z brokułów z fetą
Brokuł 300g, Ser feta, 40g, Olej rzepakowy 10g, Otręby gryczane 20g, Białko jaja 30g, Sól 2g, Pierz ziołowy 2g
PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello
Ser twarogowy półtłusty 30g, Jogurt naturalny 10g, Wiórki kokosowe 10g, Zarodki pszenne 10g
KOLACJA – Łosoś gotowany w sosie z bazylii
Łosoś 100g, Jogurt typ grecki 10g, Bazylia suszona 5 g, Pieprz biały 2g
Sobota
ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami
Jajo 60g, Cukinia 60g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 30g, Pomidor 60g, Ogórek 50g, Cebula 15g, Mąka ryżowa 20g, Kurczak, filet 60g
II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy
Banan 140g, Truskawki 60g, Otręby pszenne 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 50g
OBIAD – Potrawka z indyka i kaszy kuskus
Filet z indyka 100g, Kasza kuskus 50g, Bukiet jarzyn 150g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 6g
PODWIECZOREK – Galaretka z granatów
Granat 150g, Stawia 2g, Żelatyna 5g, Sok malinowy 10g, Woda 200g
KOLACJA- Jajka faszerowane pastą z pstrąga
Jajo 100g, Pstrąg wędzony 30g, Szczypiorek 10g, Papryka czerwona 3g, Pieprz biały 2g, Serek twarogowy 10g
Niedziela
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką
Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Natka pietruszki 20g, Pieprz ziołowy 2g
II ŚNIADANIE – Suszone jabłka z dipem jogurtowo- bananowym i zarodkami pszennymi
OBIAD – Szaszłyk z kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami po włosku
Filet z kurczaka 70g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Przyprawa oregano 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Kasza gryczana 20g, Warzywa wiosenne mrożone 200g, Przyprawa włoska 3g
PODWIECZOREK – Pipette rigate z wędzonym łososiem i pomidorami w sosie cytrynowym
Sałata lodowa 40g, Łosoś, wędzony 30g, Pomidorki koktajlowe 140g, Ogórek zielony 80g, Sok z cytryny 5g, Miód 2g, Musztarda 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate 20g
KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym
Sałata lodowa 20g, Papryka czerwona 20g, Filet z kurczaka 60g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jogurt 20g, Miód 10g, Gorczyca 2g