1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Jabłkowa fantazja z musli
Serek homogenizowany 70g, Musli owocowe 60g, Jabłko 200g, Mięta 5g
II ŚNIADANIE – Krewetki w sosie majonezowo-jogurtowym na sałacie lodowej
Sałata lodowa 40g, Sok z cytryny 10g, Jogurt typ grecki 40g, Majonez light 20g, Krewetki koktajlowe 70g, Papryka czerwona 4g
OBIAD – Teryna z pora z sosem buraczanym
Por 300g, Masło klarowane 10g, Fenkuł 100g, Jajko 100g, Bułka 40g, Śmietana 12% 20g, Burak 150g, Serek homogenizowany 50g, Oliwa z oliwek 10g, Szczypiorek 10g
PODWIECZOREK – Cukinie faszerowane kozim serem
Cukinia 300g, Twarożek kozi chudy 100g, Papryka w proszku 3g, Sól 1g
KOLACJA – Sałatka krabowa
Cukinia 150g, Marchew 120g, Mięso z kraba 60g, Imbir 5g, Sos sojowy 20g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Tarta warzywna
Zielona papryka 50g, Czerwona papryka 50g, Czosnek 10g, Marchew 60g, Cukinia 90g, Szczypiorek 15g, Natka pietruszka 15g, Polędwica drobiowa 50g, Kruche ciasto 70g, Oliwa z oliwek 10g, Jajko 100g, Mleko 40g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g
II ŚNIADANIE – Koktajl kokosowo-pomarańczowy
Pomarańcza 300g, Mleko kokosowe 150g, Imbir 4g
OBIAD – Ryba grillowana z liczi i miodem
Filet z białej ryby 250g, Olej sezamowy 15g, Miód 30g, Liczi 80g, Sos sojowy 20g, Kolendra 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 50g
PODWIECZOREK – Flan z borowików
Borowiki 90g, Czosnek 10g, Natka pietruszka 20g, Olej rzepakowy 5g, Jajko 100g, Mleko 20g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Omlet z gotowaną szynką
Jajo 100g, Mleko 40g, Cebula 60g, Gotowana szynka z kurczaka 50g, Oliwa z oliwek 15g, Estragon 5g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami
Biszkopty 30g, Maliny 100g, Jagody 100g, Ricotta 300g, Sok pomarańczowy 100g
II ŚANIDANIE – Łódeczki z cykorii
Rodzynki 10g, Cykoria 40g, Kurczak 60g, Serek homogenizowany 60g, Ocet winny 5g, Pieprz kolorowy 3g
OBIAD – Filety z kurczaka na szparagach z młodymi ziemniaczkami
Filet z kurczaka 200g, Oliwa z oliwek 10g, Zielony groszek 100g, Szparagi zielone 60g, Fasolka szparagowa 40g, Śmietana 12% 100g, Ziemniaki młode 250g
PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem paprykowym
Łosoś wędzony 70g, Roszponka 30g, Papryka marynowana 30g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g
KOLACJA –Gaspacho
Pomidory 400g, Ogórek 100g, Cebula czerwona 50g, Papryka czerwona 120g, Czosnek 20g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 30g, Bulion drobiowy 300g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach
Pomidor 500g, Jajko 300g, Sól ziołowa 6g, Bazylia 6g
II ŚNIADANIE – Grzanki z wędzonym pstrągiem
Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 50g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g
OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus
Papryka 240g, Mięso mielone cielęce 150g, Kasza kuskus 80g, Pieczarki 120g, Pomidorki czereśniowe 100g, Pieprz kajeński 5g, Oliwa z oliwek 10g
PODWIECZOREK – Chłodnik pomidorowo-truskawkowy
Truskawki 150g, Pomidory 150g, Sól 2g, Pieprz 2g, Wafel ryżowy z solą morską 30g
KOLACJA – Mus z drobiowych wątróbek
Wątróbki kurze 90g, Wątróbki kacze 90g, Cebula 25g, Szalotka 40g, Masło klarowane 10g, Śmietana 12% 200g, Liść laurowy 1g, Tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem sojowym w wiśniami
Ryż krótko ziarnisty 70g, Mleko sojowe 300g, Stewia sproszkowana 10g, Konfitura wiśniowa 30g, Wanilia 2g, Cynamon 2g
II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie
Papier ryżowy 50g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g
OBIAD – Filet z soli z pieczarkami
Filet z soli 250g, Pieczarki 250g, Kasza pęczak 60g, Oliwa z oliwek 10g, Siekany szczypiorek 3g, Koperek 4g, Kolendra 2g, Majeranek 2g, Sól 4g
PODWIECZOREK – Serek tofu z ogórkiem i czosnkiem
Ser tofu 130g, Ogórek 70g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g
KOLACJA – Zupa szpinakowa
Szpinak liście 400g, Ziemniak 120g, Bulion drobiowy 350g, Śmietana 18% 20g, Sól 2g , Pieprz 2g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Morelowe tiramisu
Morele 200g, Miód 5g, Herbatniki 40g, Jajko 100g, Cukier brązowy 10g, Serek mascarpone 40g
II ŚANIADANIE – Sałatka z anchois
Bób mrożony 60g, Karczochy z puszki 40g, Czarne oliwki 10g, Rzodkiewka 50g, Ogórek 30g, Roszponka 35g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet balsamiczny 5g, Pieprz ziołowy 3g
OBIAD – Indyk w sezamie w gotowaną marchewka i kalafiorem
Filet z indyka 250g, Sezam 30g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g
PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem
Gruszka williams 160g, Rukola 120g, Parmezan 20g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 10g
KOLACJA – Soczewica po hindusku
Cebula 40g, Olej rzepakowy 10g, Soczewica żółta 65g, Kardamon 2g, Cynamon 2g, Curry 2g, Pieprz 2g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem
Kasza bulgur 70g, Papryka czerwona 120g, Kurczak filet 60g, Pomidor 150g, Cebula 60g, Natka pietruszka 20g, Keczup pikantny 40g
II ŚNIADANIE – Sałatka z suszonych owoców
Suszone banany 25g, Suszone jabłka 25g, Suszone truskawki 30g, Zarodki pszenne 35g, Jogurt typ grecki 25g
OBIAD – Makaron z kurczakiem curry, pomidorami suszonymi i brokułami
Makaron kokardki 100g, Kurczak filet 100g, Suszone pomidory 60g, Brokuł 300g, Oliwa z oliwek 20g, Curry 10g, Pieprz 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim
Makaron chiński 70g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g
KOLACJA – Tagiatelle z cukinii z orzeszkami pini
Cukinia 300g, Oliwa z oliwek 10g, Orzeszki pini 40g, Ocet balsamiczny 20g, Tymianek 6g, Sól 1g