Poniedziałek

ŚNIADANIE – Orkiszowe naleśniki ze szparagami

Mąka orkiszowa , Jajko , Woda , Sól , Serek twarogowy chudy , Szczypiorek , Szparagi , Sól , Pieprz , Czosnek granulowany

II ŚNIADANIE – Deser orzechowy z mango

Mango , Serek homogenizowany chudy , Orzechy włoskie posiekane , Ekstrakt z laski wanilii

OBIAD – Filet z drobiu panierowany w sezamie z kaszą jaglaną

Pierś z kurczaka , Kostka warzywna , Sos sojowy , Oliwa z oliwek , Sezam , Por , Kasza jaglana gotowana , Bazylia , Oregano , Ogórek , Czosnek granulowany , Jogurt naturalny

PODWIECZOREK – Grecka sałatka

Sałata rzymska , Koper włoski , Seler naciowy ,Pomidorki koktajlowe , Czarne oliwki , Ser feta light , Oliwa z oliwek , Miód , Musztarda ,Woda

KOLACJA – Potrawka warzywna

Kapusta włoska , Pieczarki , Marchewka , Seler , Cebula , Czosnek , Pomidory w zalewie , Olej rzepakowy , Kolendra , Kminek , Sól , Pieprz , Papryka Słodka , Chili


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Omlet warzywny

Jajko , Mleko 0,5% kSer edam , Cebula ,Marchew , Pieczarki , Oliwa , Szczypiorek , Pierz biały

II ŚNIADANIE – Owoce z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy , Jogurt gęsty naturalny , Truskawki , Brzoskwinie , Banan , Zarodki pszenne

OBIAD – Ziemniaczki z szynka parmeńską i pomidorkami koktajlowymi

Ziemniak , Bułka tarta , Masło , Szynka parmeńska , Sól kPieprz , Pomidorki koktajlowe , Sos winegret

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem

Mix sałat , Pierś z kurczaka , Serek camembert , Orzechy włoskie , Miód , Musztarda , Ocet winny , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz ,Papryka , Czosnek , Zioła prowansalskie

KOLACJA- Curry z bakłażana

Bakłażan ,Pasta curry ,Pomidory z puszki , Olej kokosowy , Mleko kokosowe light ,Sól ,Pieprz , Chilli


 

Środa

ŚNIADANIE – Malinowa kasza jaglana

Kasza jaglana , Maliny ,Skrobia ziemniaczana

II ŚNIADANIE – Faszerowane jajka podawane na kiełkach

Jajko , Otręby owsiane , Szczypiorek posiekany , Rzeżucha , Sól ziołowa , Pieprz , Mieszane kiełki

OBIAD – Pulpeciki mięsne z kaszą gryczana niepaloną

Kasza gryczana , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry , Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek , Młoda kapusta , Marchewka , Cebula , Posiekanego koperek , Ocet winny

PODWIECZOREK – Krem z ciecierzycy

Ziarna ciecierzycy , Ziemniak , Sól ziołowa , Pieprz ziołowy , Chilii , Soda oczyszczona

KOLACJA – Sardynki zapiekane z serem mozarella

Pomidor , Cukinia , Bakłażan , Czosnek , Szczypiorek , Olej rzepakowy ,Sardynki filet , Mozarella


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Omlet z rodzynkami

Jaja , Mąka pełnoziarnista , Ekstrakt wanilii , Masło klarowane , Rodzynki , Cukier trzcinowy

II ŚNIADANIE – Mus owocowy

Jabłko , Truskawki , Banan , Mięta

OBIAD – Indyk w sosie chrzanowym z kaszą gryczana niepaloną

Kasza gryczana niepalona , Filet z indyka , Kukurydza , Sałata lodowa , Pomidory , Jogurt naturalny , Chrzan tarty , Oliwa z oliwek

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Sałata lodowa , Tuńczyk z wody , Oliwki nadziewane migdałami ,Pomidorki koktajlowe , Sos winegret

KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką

Marchew , Pietruszka , Seler , Cebula , Natka pietruszki , Bulion drobiowy , Pieczarki ,Masło ,Majeranek , Śmietana 18% , Sól , Pieprz , Szynka drobiowa


 

Piątek

ŚNIADANIE – Truskawkowa kasza jaglana

Kasza jaglana , Truskawki , Skrobia ziemniaczana

II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej

Pieczywo tostowe pełnoziarniste , Makrela wędzona , Oliwa bazyliowa ,Szczypiorek , Koperek , Pomidor

OBIAD – Sandacz z warzywami i kaszą gryczaną niepaloną

Filet z sandacza , Rukola , Brokuł , Olej rzepakowy , Czosnek , Sok z cytryny , Kasza gryczana , Sól , Pieprz

PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem

Rukola , Ser twarogowy wędzony , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Pieprz

KOLACJA – Paluszki rybne

Cebula dymka , Dorsz , Pasta curry , Kolendra ,Sok z limonki , Białko z jaja , Pieprz ziołowy


 

Sobota

ŚNIADANIE – Naleśniki z jagodami i białym serkiem

Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu , Ser twarogowy chudy , Olej rzepakowy tłoczony na zimno , Mąka pełnoziarnista , Borówki amerykańskie , Jajka , Sól

II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka , Cebula ,Ząbek czosnku , Pesto bazyliowe , Otręby owsiane , Ciasto francuskie , Olej rzepakowy , Sezam , Pieprz , Kolendra , Sól ziołowa

OBIAD – Sandacz z warzywami i kaszą gryczaną niepaloną

Filet z sandacza , Rukola , Brokuł , Olej rzepakowy , Czosnek , Sok z cytryny , Kasza gryczana , Sól , Pieprz

PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem

Rukola , Ser twarogowy wędzony , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Pieprz

KOLACJA – Sajgonki z krewetkami

Świeży szpinak , Gotowane krewetki , Czosnek , Słodki sos chili , Papier ryżowy , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Świeża kolendra


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i malinami

Biszkopty , Maliny , Ricotta , Sok pomarańczowy

II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej

Pieczywo tostowe pełnoziarniste , Makrela wędzona , Oliwa bazyliowa , Szczypiorek , Koperek , Pomidor

OBIAD – Kuskus z indykiem

Filet z indyka , Kasza kuskus , Bukiet jarzyn , Oliwa z oliwek , Curry , Sos sojowy

PODWIECZOREK – Krem z porów

Pory , Ziemniaki , Bulion warzywny , Jogurt naturalny , Kurkuma , Pieprz , Natka pietruszki

KOLACJA – Sałatka włoska

Mozarella mini , Oliwa z oliwek , Pomidorki koktajlowe , Oliwki zielone , Ocet balsamiczny , Bazylia świeża , Pieprz ziołowy