Poniedziałek
ŚNIADANIE – Orkiszowe naleśniki ze szparagami
Mąka orkiszowa , Jajko , Woda , Sól , Serek twarogowy chudy , Szczypiorek , Szparagi , Sól , Pieprz , Czosnek granulowany
II ŚNIADANIE – Deser orzechowy z mango
Mango , Serek homogenizowany chudy , Orzechy włoskie posiekane , Ekstrakt z laski wanilii
OBIAD – Filet z drobiu panierowany w sezamie z kaszą jaglaną
Pierś z kurczaka , Kostka warzywna , Sos sojowy , Oliwa z oliwek , Sezam , Por , Kasza jaglana gotowana , Bazylia , Oregano , Ogórek , Czosnek granulowany , Jogurt naturalny
PODWIECZOREK – Grecka sałatka
Sałata rzymska , Koper włoski , Seler naciowy ,Pomidorki koktajlowe , Czarne oliwki , Ser feta light , Oliwa z oliwek , Miód , Musztarda ,Woda
KOLACJA – Potrawka warzywna
Kapusta włoska , Pieczarki , Marchewka , Seler , Cebula , Czosnek , Pomidory w zalewie , Olej rzepakowy , Kolendra , Kminek , Sól , Pieprz , Papryka Słodka , Chili
Wtorek
ŚNIADANIE – Omlet warzywny
Jajko , Mleko 0,5% kSer edam , Cebula ,Marchew , Pieczarki , Oliwa , Szczypiorek , Pierz biały
II ŚNIADANIE – Owoce z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy , Jogurt gęsty naturalny , Truskawki , Brzoskwinie , Banan , Zarodki pszenne
OBIAD – Ziemniaczki z szynka parmeńską i pomidorkami koktajlowymi
Ziemniak , Bułka tarta , Masło , Szynka parmeńska , Sól kPieprz , Pomidorki koktajlowe , Sos winegret
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem
Mix sałat , Pierś z kurczaka , Serek camembert , Orzechy włoskie , Miód , Musztarda , Ocet winny , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz ,Papryka , Czosnek , Zioła prowansalskie
KOLACJA- Curry z bakłażana
Bakłażan ,Pasta curry ,Pomidory z puszki , Olej kokosowy , Mleko kokosowe light ,Sól ,Pieprz , Chilli
Środa
ŚNIADANIE – Malinowa kasza jaglana
Kasza jaglana , Maliny ,Skrobia ziemniaczana
II ŚNIADANIE – Faszerowane jajka podawane na kiełkach
Jajko , Otręby owsiane , Szczypiorek posiekany , Rzeżucha , Sól ziołowa , Pieprz , Mieszane kiełki
OBIAD – Pulpeciki mięsne z kaszą gryczana niepaloną
Kasza gryczana , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry , Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek , Młoda kapusta , Marchewka , Cebula , Posiekanego koperek , Ocet winny
PODWIECZOREK – Krem z ciecierzycy
Ziarna ciecierzycy , Ziemniak , Sól ziołowa , Pieprz ziołowy , Chilii , Soda oczyszczona
KOLACJA – Sardynki zapiekane z serem mozarella
Pomidor , Cukinia , Bakłażan , Czosnek , Szczypiorek , Olej rzepakowy ,Sardynki filet , Mozarella
Czwartek
ŚNIADANIE – Omlet z rodzynkami
Jaja , Mąka pełnoziarnista , Ekstrakt wanilii , Masło klarowane , Rodzynki , Cukier trzcinowy
II ŚNIADANIE – Mus owocowy
Jabłko , Truskawki , Banan , Mięta
OBIAD – Indyk w sosie chrzanowym z kaszą gryczana niepaloną
Kasza gryczana niepalona , Filet z indyka , Kukurydza , Sałata lodowa , Pomidory , Jogurt naturalny , Chrzan tarty , Oliwa z oliwek
PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem
Sałata lodowa , Tuńczyk z wody , Oliwki nadziewane migdałami ,Pomidorki koktajlowe , Sos winegret
KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką
Marchew , Pietruszka , Seler , Cebula , Natka pietruszki , Bulion drobiowy , Pieczarki ,Masło ,Majeranek , Śmietana 18% , Sól , Pieprz , Szynka drobiowa
Piątek
ŚNIADANIE – Truskawkowa kasza jaglana
Kasza jaglana , Truskawki , Skrobia ziemniaczana
II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej
Pieczywo tostowe pełnoziarniste , Makrela wędzona , Oliwa bazyliowa ,Szczypiorek , Koperek , Pomidor
OBIAD – Sandacz z warzywami i kaszą gryczaną niepaloną
Filet z sandacza , Rukola , Brokuł , Olej rzepakowy , Czosnek , Sok z cytryny , Kasza gryczana , Sól , Pieprz
PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem
Rukola , Ser twarogowy wędzony , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Pieprz
KOLACJA – Paluszki rybne
Cebula dymka , Dorsz , Pasta curry , Kolendra ,Sok z limonki , Białko z jaja , Pieprz ziołowy
Sobota
ŚNIADANIE – Naleśniki z jagodami i białym serkiem
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu , Ser twarogowy chudy , Olej rzepakowy tłoczony na zimno , Mąka pełnoziarnista , Borówki amerykańskie , Jajka , Sól
II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto
Mielone mięso z kurczaka , Cebula ,Ząbek czosnku , Pesto bazyliowe , Otręby owsiane , Ciasto francuskie , Olej rzepakowy , Sezam , Pieprz , Kolendra , Sól ziołowa
OBIAD – Sandacz z warzywami i kaszą gryczaną niepaloną
Filet z sandacza , Rukola , Brokuł , Olej rzepakowy , Czosnek , Sok z cytryny , Kasza gryczana , Sól , Pieprz
PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem
Rukola , Ser twarogowy wędzony , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Pieprz
KOLACJA – Sajgonki z krewetkami
Świeży szpinak , Gotowane krewetki , Czosnek , Słodki sos chili , Papier ryżowy , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Świeża kolendra
Niedziela
ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i malinami
Biszkopty , Maliny , Ricotta , Sok pomarańczowy
II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej
Pieczywo tostowe pełnoziarniste , Makrela wędzona , Oliwa bazyliowa , Szczypiorek , Koperek , Pomidor
OBIAD – Kuskus z indykiem
Filet z indyka , Kasza kuskus , Bukiet jarzyn , Oliwa z oliwek , Curry , Sos sojowy
PODWIECZOREK – Krem z porów
Pory , Ziemniaki , Bulion warzywny , Jogurt naturalny , Kurkuma , Pieprz , Natka pietruszki
KOLACJA – Sałatka włoska
Mozarella mini , Oliwa z oliwek , Pomidorki koktajlowe , Oliwki zielone , Ocet balsamiczny , Bazylia świeża , Pieprz ziołowy