1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Amerykańskie naleśniki z sosem jagodowo-twarożkowym

Mąka pszenna 120g, Jajo 50g, Mleko 70g, Masło light 25g, Proszek do pieczenia 5g, Stewia 2g, Sól 1g, Jagody 100g, Serek homogenizowany chudy 30g

II ŚNIADANIE – Figowa surówka

Grejpfrut 50g, Pomarańcz  130g, Mango 100g, Figi 70g, Ananas 20g, Sok z limonki 10g, Suszone czarne porzeczki 10g

OBIAD – Szaszłyki rybne z rozmarynem i opiekanymi ziemniaczkami z sosem koperkowym

Krewetki 200g, Filet z miętusa 100g, Wędzony boczek 40g, Oliwa 10g, Sok z limonki 20g, Pieprz biały 3g, Sól ziołowa 3g, Rozmaryn 15g, Jogurt typ grecki 60g, Koperek 20g, Papryka słodka 5g, Ziemniaki 140g

PODWIECZOREK – Mus z brokułowo-grochowy z wędzonym kurczakiem

Groch 60g, Bulion drobiowy 200g, Bała część pora 40g, Brokuł 100g, Kurczak wędzony 60g, Oregano 5g, Sól 2g

KOLACJAPikantna soczewica z ananasem

Cebula 50g, Olej rzepakowy 10g, Żółta soczewica 70g, Ananas 20g, Kardamon 3g, Pieprz cayjeński 1g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Omlet warzywny

Jajko 100g, Mleko 0,5% 20g, Ser edam 25g, Cebula 60g, Marchew 60g, Pieczarki 60g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g

II ŚNIADANIE – Czerwone pomarańcze z jogurtem i rababrbarem

Pomarańcz czerwony 160g, Rabarbar 230g, Kandyzowana cytryna 10g, Jogurt naturalny 70g, Cukier trzcinowy 5g, Woda 80g, Cynamon 3g

OBIAD – Kurczak z tofu i ryżem curry

Kurczak filet 170g, Fasolka szparagowa 100g, Marchew 140g, Kiełki sojowe 80g, Tofu 60g, Sezam 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sos sojowy 30g, Ryż biały 70g, Curry 5g

PODWIECZOREK – Panierowany kalafior

Kalafior gotowany 250g, Jajo 50g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka żytnia pełnoziarnista 20g, Sól ziołowa 2g

KOLACJA –  Ziołowe grzyby z mozarellą

Pieczarki 100g, Oliwa z oliwek 10g, Migdały 5g, Mozarella 40g, Natka pietruszki 10g, Koperek 10g, Pieprz ziołowy 5g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem kokosowym i morelami

Mleko 0,5%tł 100g, Odtłuszczone mleko kokosowe 100g, Wanilia ekstrakt 2g, Stewia 1g, Morele świeże 300g, Ryż krótkoziarnisty 60g

II ŚNIADANIE – Sałatka truskawkowa z pistacjami

Truskawki 160g, Pistacje niesolone 15g, Sok z cytryny 10g, Mięta 5g, Miód wielokwiatowy 5g

OBIAD – Penne z jagnięciną i parmezanem

Makaron penne 150g, Jagnięcina mielona 100g, Masło klarowane 10g, Seler naciowy 140g, Cebula 100g, Marchew 120g, Mleko 0,5% 100g, Parmezan 20g, Sól ziołowa 2g, Pieprz biały 2g

PODWIECZOREK – Puree jabłkowo-selerowe

Jabłka 140g, Seler 220g, Kostka wywaru warzywnego 5g, Pieprz 3g, Oliwa z oliwek 5g

KOLACJA – Sardynki zapiekane z serem ricotta

Pomidor  150g, Cukinia 100g, Bakłażan 100g, Czosnek 5g, Szczypiorek 10g, Olej rzepakowy 10g, Sardynki filet 150g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pasta tuńczykową

Pumpernikiel 100g, Tuńczyk w sosie własnym 100g, Czerwona cebula 50g, Ogórki konserwowe 20g, Majonez light 10g, Musztarda chrzanowa 5g, Pieprz 3g, Sałata zielona 10g

II ŚNIADANIE – Limonkowy mus

Jajo 50g, Mąka kukurydziana 15g, Limonka 150g, Masło 5g, Stewia 1g

OBIAD – Sola ze szpinakiem i kaszą pęczak

Kasza pęczak 60g, Filet z soli 200g, Cytryny 180g, Masło klarowane 10g, Szpinak liście 200g, Ostra papryka w proszku 4g, Sól morska 2g, Woda 140g

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach sałaty lodowej

Filet z kurczaka 150g, Sałata lodowa 30g, Pomidory  60g, Papryka czerwona 60g, Bazylia 10g

KOLACJA – Warzywa po azjatycku z panierowana soją

Pędy bambusa 70g, Brokuł 100g, Sezam 20g, Sos sojowy 20g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 80g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 5g, Soja nasiona  50g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Zapiekanka keksowa

Keks 250g, Mleko 0,5% 50g, Śmietana odtłuszczona 50g, Cukier brązowy 5g, Jajo 100g, Rodzynki 10g, Sok pomarańczowy 20g

II ŚNIADANIEMigdałowa panna cotta

Mleko migdałowe 150g, Skórka z pomarańczy 15g, Stewia 2g, Żelatyna  10g, Brzoskwinie 90g, Migdały 5g, Miód 5g

OBIAD – Indyk marynowany w jogurcie z młodymi ziemniaczkami

Ziemniaki 200g, Filet z indyka 170g, Oliwa z oliwek 10g, Jogurt naturalny 100g, Czosnek 20g, Sok z cytryny 10g, Tymianek 5g, Liście roszponki 100g

PODWIECZOREK – Chłodnik litewski z jajkiem

Jajo 100g, Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami 150g, Ogórek 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Czosnek 5g, Kefir naturalny 200g, Śmietana light 20g, Rzodkiewka 25g

KOLACJA – Sałatka z wołowiną

Makaron ryżowy 25g, Czerwona papryka 50g, Imbir korzeń 10g, Bazylia 10g, Rumsztyk wołowy 120g, Cukinia 50g, Ocet ryżowy 5g, Sos sojowy 5g, Biały pierz 2g, Kolendra 2g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z białym serem

Jajo 100g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 70g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 55g, Miód akacjowy 10g, Cynamon 1g

II ŚNIADANIEKoktail bananowo-malinowy

Maślanka naturalna 250g, Banan 180g, Maliny 50g

OBIAD – Warzywne mufinki z szynka parmeńską

Mąka pszenna pełnoziarnista 70g,Margaryna light 20g, Papryka 100g, Cukinia 100g, Pomidor 160g, Ser żółty 20g, Mleko 100g, Jajko 100g, Sól 2g, Proszek do pieczenia 3g, Natka pietruszki 20g, Szynka parmeńska 50g

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata 50g, Ser feta  50g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g

KOLACJA- Krem z pieczarek

Pieczarki 250g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Bulion warzywny 150g, Mleko 30g, Śmietana 18% 50g, Natka 10g, Groszek ptysiowy 50g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Pełnoziarniste placuszki gruszkowe

Mąka pszenna 85g, Proszek do pieczenia 2g, Sól 1g, Masło 10g, Cukier trzcinowy 5g, Gruszki 150g, Mleko 2%  35g

II ŚNIADANIEMus porzeczkowy

Czerwone porzeczki 60g, Białe porzeczki 60g, Cukier puder 10g, Zarodki pszenne 20g, Sok z pomarańczy czerwonych 10g

OBIADSashimi

Filet z łososia 120g, Rzodkiewka 100g, Ogórek 100g, Rzodkiew japońska 130g, Czarna rzodkiew 80g, Pasta wasabi 5g, Sos sojowy 20g, Ryż jaśminowy 80g

PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem

Rukola 60g, Pomidorki koktajlowe 120g, Ser biały półtłusty 60g, Jogurt naturalny 40g, Krem z gorczycy 10g

KOLACJA – Polędwiczki szparagowe

Zielone szparagi 250g, Polędwiczka wieprzowa 100g, Ser  cheddar 20g, Oliwa z oliwek 10g, Rzodkiewka 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Kefir gesty 10g, Sól ziołowa 2g, Pierz 2g