1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek
Pomarańcza 300g, Serek twarogowy półtłusty 60g, Mango 140g, Otręby pszenne 40g, Wiórki koksowe 3g
II ŚANIADANIE – Paprykowo- twarożkowe łódeczki
Papryka czerwona 120g, Ser twarogowy chudy 70 g, Kiełki brokułu 10g, Sól ziołowa 2g
OBIAD – Sandacz z zielonymi warzywami
Filet z sandacza 200g, Rukola 100g, Brokuł 120g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Ziemniaki 120g, Sól 5g, Pieprz 5g,
PODWIECZOREK – Mus jabłkowy z zarodkami
Jabłka 200g, Zarodki pszenne 20g, Cynamon 2g, Sok pomarańczowy 10g
KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami
Jajo 100g, Białko z jaja 30g, Szynka z indyka 20g, Mleko 2% 30g, Brokuł 60g, Oliwa z oliwek 5g, Sól ziołowa 2g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami
Kasza jaglana 60g, Mleko 2% 200g, Sok pomarańczowy 50g, Prażone migdały 15g , Cynamon 1g, Kardamon 1g, Gałka muszkatołowa 1g, Goździki 1g
II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym
Pomidor 300g, Ser wiejski 80g, Jogurt naturalny typ grecki 20g, Świeża bazylia 15g, Pieprz ziołowy 2g
OBIAD – Paszteciki z marchwi i soczewicy z jajkiem
Marchew 150g, Soczewica czerwona 40g, Jajo 100g, Mąką pełnoziarnista 15g, Jogurt naturalny 100g, Olej rzepakowy 12g, Bulion warzywny 350g, Kasza gryczana niepalona 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Kminek 2g
PODWIECZOREK – Chipsy z cukinii z dipem pietruszkowym
Cukinia 250g, Natka pietruszka 40g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g, Jogurt naturalny gęsty 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Curry 2g, Imbir 2g
KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku
Filet z kurczaka 150g, Szpinak 80g, Papryka żółta 60g, Papryka zielona 60g, Papryka czerwona 60g, Cebula 30g, Ser chedaer 30g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Morelowe tiramisu
Morele 200g, Miód 5g, Herbatniki 40g, Jajko 100g, Cukier brązowy 10g, Serek mascarpone 40g
II ŚANIADANIE – Sałatka z anchois
Bób mrożony 60g, Karczochy z puszki 40g, Czarne oliwki 10g, Rzodkiewka 50g, Ogórek 30g, Roszponka 35g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet balsamiczny 5g, Pieprz ziołowy 3g
OBIAD – Indyk w sezamie w gotowaną marchewka i kalafiorem
Filet z indyka 250g, Sezam 30g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g
PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem
Gruszka williams 160g, Rukola 120g, Parmezan 20g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 10g
KOLACJA- Soczewica po hindusku
Cebula 40g, Olej rzepakowy 10g, Soczewica żółta 65g, Kardamon 2g, Cynamon 2g, Curry 2g, Pieprz 2g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z białym serem
Jajo 100g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 70g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 55g, Miód akacjowy 10g, Cynamon 1g
II ŚANIADANIE – Koktail bananowo-malinowy
Maślanka naturalna 250g, Banan 180g, Maliny 50g
OBIAD – Warzywne mufinki z szynka parmeńską
Mąka pszenna pełnoziarnista 70g,Margaryna light 20g, Papryka 100g, Cukinia 100g, Pomidor 160g, Ser żółty 20g, Mleko 100g, Jajko 100g, Sól 2g, Proszek do pieczenia 3g, Natka pietruszki 20g, Szynka parmeńska 50g
PODWIECZOREK – Sałatka grecka
Mix sałata 50g, Ser feta 50g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g
KOLACJA- Krem z pieczarek
Pieczarki 250g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Bulion warzywny 150g, Mleko 30g, Śmietana 18% 50g, Natka 10g, Groszek ptysiowy 50g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Drobiowa jajecznica ze szczypiorkiem
Jajka 100g, Kurczak gotowany na parze 70g, Szczypiorek 20g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz ziołowy 3g
II ŚANIADANIE – Sałatka z arbuza i winogron z pistacjami
Arbuz 150g, Winogrona ciemne 60g, Pistacje 10g
OBIAD – Łosoś w białym winie
Dzwonko łososia 70g, Masło klarowane 5g, Pieczarki 50g, Białe wino wytrawne 30g, Ziemniaki młode 130g, Sól ziołowa 3g
PODWIECZOREK – Chłodnik ziołowy
Natka pietruszki 20g, Kostka warzywna 5g, Koperek 20g, Oliwki zielone 25g, Szczypiorek 20g, Jogurt naturalny 270g, Groszek ptysiowy 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szałwia 2g, Melisa 2g, Estragon 2g
KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym
Sałata rzymska zielona 50g, Ogórek 70g, Pomidor 120g, Papryka czerwona 60g, Ser żółty gouda 30g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny grecki 40g, Majonez light 15g, Bazylia suszona 5g, Czosnek suszony 2g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach
Pomidor 500g, Jajko 300g, Sól ziołowa 6g, Bazylia 6g
II ŚNIADANIE – Grzanki z wędzonym pstrągiem
Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 50g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g
OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus
Papryka 240g, Mięso mielone cielęce 150g, Kasza kuskus 80g, Pieczarki 120g, Pomidorki czereśniowe 100g, Pieprz kajeński 5g, Oliwa z oliwek 10g
PODWIECZOREK – Chłodnik pomidorowo-truskawkowy
Truskawki 150g, Pomidory 150g, Sól 2g, Pieprz 2g, Wafel ryżowy z solą morską 30g
KOLACJA – Mus z drobiowych wątróbek
Wątróbki kurze 90g, Wątróbki kacze 90g, Cebula 25g, Szalotka 40g, Masło klarowane 10g, Śmietana 12% 200g, Liść laurowy 1g, Tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Koktajlowe kanapeczki
Pumpernikiel party 80g, Winogrona zielone 30g, Migdały 8g, Ser pleśniowy camembert 30g, Serek kanapkowy naturalny15g
II ŚANIDANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur
Kasza bulgur 35g, Mięso mielone z indyka 150g, Brokuł 75g, Ser żółty w plasterkach 15g, Curry 5g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Czosnek 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem
Mix sałat 60g, Olej z pestek winogron 10g, Słonecznik 15g, Pomidor 100g, Ogórek 60g, Papryka czerwona 50g, Papryka żółta 50g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g
KOLACJA – Karaś w migdałach
Karaś dzwonko 100g, Płatki migdałowe 10g, Mąka pszenna 15g, Jajo 50g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g