1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Truskawkowo-migdałowe mufinki
Mąka pszenna pełnoziarnista 25g, Stewia 1g, Proszek do pieczenia 3g, Soda oczyszczona 2g, Sól 1g, Jajo 50g, Olej rzepakowy 7g, Mleko 0,5% 20g, Migdały zmielone 10g, Masło odtłuszczone 5g, Truskawki 50g
II ŚNIADANIE – Krem z bobu na pieczywie chrupkim
Bób gotowany 50g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 10g, Sól ziołowa 2g, Pieczywo chrupkie 20g
OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem
Makaron wstążki 70g, Rokpol 20g, Śmietana 12% 10g, Pieprz zielony mielony 3g, Pomidorki koktajlowe 75g, Koperek 10g, Kurczak 70g
PODWIECZOREK – Koktajl krewetkowy
Krewetki 50g, Białe wino 100g, Jogurt grecki 10g, Śmietana 12% 10g, Sos pomidorowy 10g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g
KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem
Ciasto francuskie 30g, Szpinak świeży 50g, Feta 20g, Sezam 10g, Jajo 50g, Masło klarowane 5g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Koktajl jagodowy z ciasteczkiem kokosowym
Kefir naturalny 200g, Jagody 30g, Mąka pszenna 20g, Masło odtłuszczone 10g, Jajko 30g, Wiórki kokosowe 10g, Ekstrakt wanilii 1g, Soda oczyszczona 2g, Sól 1g, Cukier trzcinowy 10g
II ŚNIADANIE – Placuszek ziemniaczany z sosem czosnkowym
Ziemniaki 75g, Cebula 50g, Mąka żytnia pełnoziarnista 10g, Proszek do pieczenia 2g, Pieprz biały 3g, Masło klarowane 5g, Jajo 50g, Jogurt typ grecki 30g, Czosnek granulowany 3g
OBIAD – Potrawka z dorsza z kukurydzą i ryżem brązowym
Dorsz 100g, Pieczarki 15g, Kukurydza z puszki 30g, Śmietana 12% 20g, Marchewka 50g, Pietruszka 30g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy gotowany 35g, Pieprz 2g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Roladki z zielonej sałaty
Sałata lodowa 30g, Szczypiorek 10g, Szynka drobiowa, 50g, Korniszony 40g, Szalotka35g, Majonez light 20g, Koperek 10g
KOLACJA – Papryka faszerowana twarożkiem z marynowanymi pieczarkami i wędzonym kurczakiem
Papryka czerwona 120g, Ser twarogowy chudy 40g, Pieczarki marynowane 30g, Filet z kurczaka wędzony 70g, Sól ziołowa 2g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Koktajlowe kanapeczki
Pumpernikiel party 80g, Winogrona zielone 30g, Migdały 8g, Ser pleśniowy camembert 30g, Serek kanapkowy naturalny15g
II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem
Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur
Kasza bulgur 35g, Mięso mielone z indyka 150g, Brokuł 75g, Ser żółty w plasterkach 15g, Curry 5g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Czosnek 5g
PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem
Mix sałat 40g, Olej z pestek winogron 10g, Słonecznik 15g, Pomidor 70g, Ogórek 50g, Papryka czerwona 30g, Papryka żółta 30g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g
KOLACJA – Karaś w migdałach
Karaś dzwonko 70g, Płatki migdałowe 10g, Mąka pszenna 10g, Jajo 25g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Szarlotka
Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, proszek do pieczenia 2g, Margaryna niskotłuszczowa 10g, Cukier waniliowy 10g, Jajo 50g, Żółtko 20g, Śmietana 12% 10g, Jabłka 150g, Bułka tarta 10g
II ŚNIADANIE – Roladki z bakłażana z twarożkiem kozim
Bakłażan 120g, Ser kozi 60g, Szczypiorek 10g, Pomidor120g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g
OBIAD – Makaron z wołowiną w sosie grzybowym
Grzyby leśne 120g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Wołowina 150g, Oliwa z oliwek 5g, Makaron razowy 50g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g
PODWIECZOREK – Krem z porów z grzankami ziołowymi
Pory 100g, Cebula 50g, Bulion drobiowy 150g, Czosnek 10g, Sól czosnkowa 2g, jogurt naturalny 20g, Grzanki ziołowe 20g
KOLACJA – Łódeczki ziemniaczane
Ziemniaki 120g, Ser kanapkowy śmietankowy 40g, Tymianek 5g, Oregano 5g, Papryka 30g, Ogórek 50g, Por 25g, Oliwki 25g, Pomidory suszone w zalewie 20g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Brzoskwiniowo-morelowa owsianka
Płatki owsiane 50g, Zarodki pszenne 10g, Mleko 0,5% 150g, Morele 40g, Brzoskwinie 40g
II ŚNIADANIE – Seler naciowy z dipem rakowym
Jogurt naturalny 100g, Czosnek 10g, Biały pierz 2g, Sok z cytryny 5g, Seler naciowy łodygi 200g, Szyjki rakowe 50g
OBIAD – Kurczak w sezamie z kaszą gryczana
Pierś z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sezam 15g, Por 50g, Kasza gryczana 30g, Bazylia 3g, Oregano 3g
PODWIECZOREK – Łosoś na parze z sosem granulowanym
Filet z łososia 70g, Serek wiejski light 20g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g, Sałata roszponka 20g
KOLACJA – Cebulaki
Ciasto francuskie 30g, Cebula 50g, Jajo 50g, Mąka pszenna 15g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz 4g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Drobiowa jajecznica ze szczypiorkiem
Jajka 100g, Kurczak gotowany na parze 70g, Szczypiorek 20g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz ziołowy 3g
II ŚANIADANIE – Sałatka z arbuza i winogron z pistacjami
Arbuz 150g, Winogrona ciemne 60g, Pistacje 10g
OBIAD – Łosoś w białym winie
Dzwonko łososia 70g, Masło klarowane 5g, Pieczarki 50g, Białe wino wytrawne 30h, Ziemniaki młode 130g, Sól ziołowa 3g
PODWIECZOREK – Chłodnik ziołowy
Natka pietruszki 20g, Kostka warzywna 5g, Koperek 20g, Oliwki zielone 25g, Szczypiorek 20g, Jogurt naturalny 200g, Groszek ptysiowy 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szałwia 2g, Melisa 2g, Estragon 2g
KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym
Sałata rzymska zielona 30g, Ogórek 50g, Pomidor 100g, Papryka czerwona 60g, Ser żółty gouda 20g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny grecki 30g, Majonez light 10g, Bazylia suszona 5g, Czosnek suszony 2g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Omlet z kaszy manny z musem z owoców leśnych
Jajko 50g, Masło klarowane 5g, Kasza manna 15g, Maliny 50g, Jagody 50g, Olej rzepakowy 5g
II ŚNIADANIE – Ziołowe kuleczki mięsne
Wątróbka drobiowa 20g, Cebula 50g, Jajo gotowane 50g, Masło klarowane 2g, Natka pietruszka 20g, Sól 2g, Pieprz 2g
OBIAD – Indyk w sosie chilii z ryżem jaśminowym
Ryż jaśminowy 35g, Filet z indyka 150g, Kostka warzywna 5g, Oliwa z oliwek 5g, Czosnek 10g, Pieprz cayenne 1g, Kolendra 3g, Imbir mielony 2g, Sok z limonki 10g, Mleko 2% 200g
PODWIECZOREK – Zielony omlet
Jaja 70g, Mleko 0,5% 20g, Ogórek 50g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszki 10g, Tymianek 10g, Oliwa z oliwek 3g
KOLACJA – Zupa sojowa
Soja 70g, Kostka warzywna 5g, Ziemniak 70g, Cebula 50g, Oliwa 5g, Majeranek 2g, Curry 2g, Pieprz 2g