Poniedziałek
Śniadanie : Omlet z pieczarkami , papryką i ricottą
Jajko
papryka żółta
Pieczarki
Oliwa,
ser ricotta
Przyprawy: sól ziołowa
II śniadanie: Sałatka z owoców sezonowych z jagodami goji
jabłko
gruszka
śliwki węgierki
miód
jagody akacjowy goji
jogurt naturalny
Obiad: Zapiekanka z dynią, grzybami i kurczakiem
dynia
grzyby świeże mix
cebula
czosnek
pierś kurczaka
przyprawy: sól i pieprz, kurkuma, mielona kolendra, mielony kminu rzymski, gałka muszkatołowa po
bulion drobiowy
ryż brązowy np. długoziarnistego)
masło klarowane
Podwieczorek: Krem pomidorowy z grzankami
pomidory z puszki
oliwa
cebula
2 liście świeżej bazylii
sól, pieprz,
grzanki
Kolacja: Tarta z dynią i serem feta
Mąka pełnoziarnista
Płatki owsiane
Oliwa z oliwek
Siemię lniane
Przyprawy po: tymianek, czosnek, czarnuszka
Masa:
dynia
feta
Jogurt naturalny
Wtorek
ŚNIADANIE – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem
Jajo, Pieczarka surowa, Pomidor, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz czarny mielony, Mąka ryżowa, Przyprawa oregano
II ŚNIADANIE – Mus owocowy
Jabłko, Truskawki, Banan, Mięta
OBIAD – Klopsiki ze szpinakiem podane z dzikim ryżem
Mięso mielone z piersi kurczaka, Żółtko jaja, Szpinak, liście, Czosnek, Cebula, Seler korzeniowy, Marchew, Mąka pszenna, Jogurt naturalny 2%, Przyprawa kurkuma, Przyprawa majeranek, Pieprz czarny mielony, Sól, Oliwa z oliwek, Woda, Ryż jaśminowy
PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym
Makaron pełnoziarnisty świderki, Tuńczyk, w wodzie, Cytryna, Przyprawa chili, Sól, Oliwa z oliwek, Groszek cukrowy, Mango
KOLACJA – Sałatka norweska z wędzonym łososiem z grzankami
Mieszanka sałat, Łosoś, wędzony, Jogurt naturalny 2%, Pieprz czarny mielony, Sok z cytryny, Kapary z puszki, Szczypiorek, Cebula czerwona, Papryka czerwona, Ogórek, Pomidorki koktajlowe, Słonecznik, nasiona, Chleb żytni razowy
Środa
ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana
Mleko 2%, Kasza jaglana, Gruszka, Cynamon
II ŚNIADANIE – Pomidorowa sałatka z sosem serowym
Pomidor , Cebula czerwona , Feta , Jogurt naturalny , Oliwa z oliwek , Ocet winny, Bazylia świeża , Pieprz , Sól , Pieczywo pumpernikiel
OBIAD – Risotto z mango i indyka
brązowy ryż
pierś z kurczaka
bulion warzywny
mango
oliwa
świeżo zmielony pieprz
PODWIECZOREK – Pipette rigate w słatce z brokuła i orzechów w sosie czosnkowym
Pomidor, Brokuły, Ser twarogowy chudy, Orzechy włoskie bez łupinek, Jogurt naturalny 2%, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu, Czosnek, Sól, Pieprz czarny mielony, Makaron pełnoziarnisty Pipette rigate
KOLACJA – Tarta warzywna na cieście francuskim
Zielona papryka , Czerwona papryka , Czosnek , Marchew , Cukinia , Szczypiorek, Natka pietruszka , Polędwica drobiowa , Francuskie ciasto , Oliwa z oliwek , Jajo, Mleko, Czerwona papryka , Sól , Pieprz
Czwartek
ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami
Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet
II śniadanie: Gruszka pieczona z bakaliami
dojrzała gruszka
mieszanka bakaliowa
miód akacjowy
Obiad: Spaghetti pełnoziarniste z bobem
mrożony bób
rodzynki
płatki migdałowe
oliwa z oliwek
sól, pieprz
pełnoziarniste spaghetti
Podwieczorek: Pasta twarogowo-ziołowa z waflami ryżowymi i wędliną z kurczaka
ser twarogowy chudy
jogurt naturalny
zioła prowansalskie
szynka gotowana z kurczaka
wafle ryżowe
pomidorki koktajlowe
Kolacja: Sałatka z tortellini z grzybami
Tortelini z grzybami
Brokuły
Pomidory
Ogórek
Majonez light
Koperek
Pieprz biały
Piątek
ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek
Brzoskwinia, Ser twarogowy chudy, Jogurt naturalny gęsty, Płatki owsiane, Sok pomarańczowy
II śniadanie: Pieczarki nadziewane masą szpinakowo-drobiową
pieczarki duże kapelusze
kurczak gotowany
szpinak
śmietana 12%
sproszkowany czosnek
OBIAD – Kuskus z indykiem
Filet z indyka, Kasza kuskus, Bukiet jarzyn, Oliwa z oliwek, Curry, Sos sojowy
Podwieczorek: Sałatka z kurczakiem i camembertem
mix sałat
pierś z kurczaka
ser camembert
orzechy włoskie
dressing: miodu, musztardy, octu winnego, oliwy z oliwek
przyprawy do kurczaka: sól, pieprz, papryka, czosnek, zioła prowansalskie
KOLACJA –Gaspacho
Pomidory, Ogórek, Cebula czerwona, Papryka czerwona, Czosnek, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Bulion drobiowy
Sobota
ŚNIADANIE – Jabłkowa fantazja z musli
Serek homogenizowany, Musli owocowe, Jabłko, Mięta
II ŚNIADANIE – Krewetki w sosie majonezowo-jogurtowym na sałacie lodowej
Sałata lodowa, Sok z cytryny, Jogurt typ grecki, Majonez light, Krewetki koktajlowe, Papryka czerwona
Obiad: Gulasz z kurczaka z brokułami
pierś z kurczaka
pieczarki
por
brokuł
bulion warzywny
przyprawa do potraw chińskich, sól, pieprz, czosnek po
kasza gryczana ugotowana
Podwieczorek: Dorsz wędzony z ryżem jaśminowym ogórkiem
ryż jaśminowy gotowany
dorsz wędzony
ogórek kiszony
majonez light
Kolacja: Warzywne curry
kalafior
marchewka
fasolka szparagowa
cebula
czosnek
bulion warzywny
olej kokosowy
curry, kurkuma, oregano, Sól morska, pieprz ziołowy
Niedziela
ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek
Pomarańcza, Serek twarogowy półtłusty Mango, Otręby pszenne Wiórki koksowe
II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy
Banan, Truskawki, Otręby pszenne, Ser kremowy bez tłuszczu
OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora
Schab, Cebula, Cukinia, Przecier pomidorowy, Przyprawa majeranek, Sól, Pieprz czarny mielony, Oliwa z oliwek, Kasza gryczana, Przyprawa rozmaryn, Surówka z pomidorów i pora
PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy
Cebula biała, Cebula czerwona, Pieczarka surowa, Pietruszka, korzeń, Seler korzeniowy, Por, Czosnek, Mleko 0,5% tłuszczu, Oliwa z oliwek, Pietruszka, liście, Pieprz czarny mielony, Sól
KOLACJA – Dziki Tatar z łososia
Łosoś, wędzony, Cebula, Ogórek konserwowy, Kapary z puszki, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny mielony, Ryż dziki