Poniedziałek
ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek
Brzoskwinia , Ser twarogowy chudy , Jogurt naturalny gęsty , Płatki owsiane , Sok pomarańczowy
II ŚNIADANIE – Krem brokułowo – cukiniowy
Brokuł , Ziemniak , Cukinia , Bulion warzywny , Tymianek , Biały pieprz
OBIAD – Tuńczyk na sposób nicejski
Fasolka szparagowa , Oliwa z oliwek , Filet świeży z tuńczyka , Papryka czerwona , Pomidorki cherry , Oliwki czarne , Ocet balsamiczny , Kolendra , Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Galaretka z czerwonych owoców
Mieszanka kompotowa , Herbatniki , Żelatyna ,Cukier brązowy
KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko
Ananas świeży , Kurczak , Pieczarki , Słodka papryka
Wtorek
ŚNIADANIE – Jabłkowa fantazja z musli
Serek homogenizowany , Musli owocowe , Jabłko , Mięta
II ŚNIADANIE – Krewetki w sosie majonezowo-jogurtowym na sałacie lodowej
Sałata lodowa , Sok z cytryny , Jogurt typ grecki , Majonez light , Krewetki koktajlowe , Papryka czerwona
OBIAD – Teryna z pora z sosem buraczanym
Por , Masło klarowane , Fenkuł , Jajko , Bułka , Śmietana 12% , Burak , Serek homogenizowany , Oliwa z oliwek , Szczypiorek
PODWIECZOREK – Cukinie faszerowane kozim serem
Cukinia , Twarożek kozi chudy , Papryka w proszku , Sól
KOLACJA – Sałatka z wołowiną
Makaron ryżowy , Czerwona papryka , Imbir korzeń , Bazylia , Rumsztyk wołowy , Cukinia , Ocet ryżowy , Sos sojowy , Biały pierz , Kolendra
Środa
ŚNIADANIE – Tarta warzywna
Zielona papryka , Czerwona papryka , Czosnek, Marchew , Cukinia , Szczypiorek , Natka pietruszka , Polędwica drobiowa , Kruche ciasto , Oliwa z oliwek , Jajko , Mleko , Czerwona papryka , Sól , Pieprz
II ŚNIADANIE – Koktajl kokosowo-pomarańczowy
Pomarańcza , Mleko kokosowe , Imbir
OBIAD – Ryba grillowana z liczi i miodem
Filet z białej ryby , Olej sezamowy , Miód , Liczi , Sos sojowy , Kolendra , Sól , Pieprz , Ryż brązowy
PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem paprykowym
Łosoś wędzony , Roszponka , Papryka marynowana , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny
KOLACJA –Gaspacho
Pomidory , Ogórek , Cebula czerwona , Papryka czerwona , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Bulion drobiowy
Czwartek
ŚNIADANIE – Truskawkowa kasza jaglana
Kasza jaglana , Truskawki , Skrobia ziemniaczana
II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym
Filet w kurczaka , Sos słodko-kwaśny , Pomidorki koktajlowe , Szpinak , Pieprz biały
OBIAD – Makaron spaghetti z owocami morza
Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Mieszanka owoców morza (krewetki, małże, kalmary) , Pomidory z puszki , Cebula , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Oregano , Bazylia
PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami
Groch , Bulion drobiowy , Bała część pora , Brokuł , Grzanki ziołowe , Oregano , Sól
KOLACJA – Faszerowany bakłażan
Bakłażan , Świeży szpinak , Pomidory suszone w oleju ,Mozzarella , Quinoa , Sól, Pieprz , Czosnek
Piątek
ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem sojowym w wiśniami
Ryż krótko ziarnisty , Mleko sojowe , Stewia sproszkowana , Konfitura wiśniowa , Wanilia , Cynamon
II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie
Papier ryżowy , Marchew , Ogórek , Melon gruszkowy , Sos sojowy , Sok z limonki , Bazylia , Mięta
OBIAD – Filet z soli z pieczarkami
Filet z soli , Pieczarki , Kasza pęczak , Oliwa z oliwek , Siekany szczypiorek , Koperek , Kolendra , Majeranek , Sól
PODWIECZOREK – Serek tofu z ogórkiem i czosnkiem
Ser tofu , Ogórek , Czosnek , Oliwa z oliwek
KOLACJA – Zupa szpinakowa
Szpinak liście , Ziemniak , Bulion drobiowy , Śmietana 18% , Sól , Pieprz
Sobota
ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym
Płatki owsiane , Wiórki kokosowe , Nasiona słonecznika , Orzechy laskowe , Miód , Cynamon , Stopione masło , Płatki migdałowe , Jogurt naturalny gęsty , Banan , Maliny
II ŚNIADANIE – Dip ze szczypiorku na grzance
Pieczywo tostowe pełnoziarniste , Polędwica drobiowa , Chudy ser twarogowy , Szczypiorek , Sól , Pieprz , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona
OBIAD – Truskawkowe knedle
Ziemniaki , Jajko , Skrobia ziemniaczana , Mąka ryżowa , Sól , Truskawki
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem
Mix sałat , Pierś z kurczaka , Serek camembert , Orzechy włoskie , Miód , Musztarda , Ocet winny , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Papryka , Czosnek , Zioła prowansalskie
KOLACJA- Sardynki zapiekane z serem ricotta
Pomidor , Cukinia , Bakłażan , Czosnek , Szczypiorek , Olej rzepakowy , Sardynki filet
Niedziela
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy
Jajka , Mleko 2%tł , Pieczarki , Olej rzepakowy , Otręby pszenne ,Papryka czerwona , Papryka zielona , Papryka żółta , Pieprz ziołowy
II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z pstrąga
Chleb tostowy , Pstrąg wędzony , Oliwa z oliwek , Pieprz ziołowy
OBIAD – Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą
Mąka pszenna pełnoziarnista , Jajko , Sól , Gęsty chudy jogurt naturalny , Proszek do pieczenia , Oliwa , Świeży szpinak , Ser feta , Kurczak filet , Czosnek , Sól , Pieprz
PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem
Mieszanka sałat , Pomidor , Ogórek , Papryka (czerwona, żółta, zielona) , Tuńczyk w wodzie , Jogurt naturalny , Zioła prowansalskie , Pieprz biały
KOLACJA – Kurczak nadziewany
Filet z kurczaka , Szpinak , Papryka żółta , Papryka zielona , Papryka czerwona , Cebula , Ser cheddar , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Natka pietruszki