<h3 style=”text-align: center;”>1 DZIEŃ (poniedziałek)</h3>
<p><b>ŚNIADANIE – Granola z jogurtem i owocami </b></p>
<p>Płatki owsiane 60g, Wiórki kokosowe 20g , Nasiona słonecznika 20g, Orzechy laskowe 10g, Miód 10g, Cynamon 1g, Stopione masło 10g, Płatki migdałowe 10g, Jogurt naturalny gęsty 300g, Brzoskwinia 160g, Kiwi 160g</p>
<p><b>II ŚNIADANIE – Pomidorowa sałatka z sosem serowym</b></p>
<p>Pomidor 500g, Cebula czerwona 100g, Feta 30g, Jogurt naturalny 20g, Oliwa z oliwek 12g, Ocet winny 8g, Bazylia świeża 10g, Pieprz 2g, Sól 2g, Pieczywo pumpernikiel 60g</p>
<p><b>OBIAD – Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem</b></p>
<p>Filet drobiowy 200g, Szpinak świeży 80g, Natka pietruszka 20g, Gałka muszkatołowa 2g, Serek macarpone 10g, Oliwa z oliwek 10g, Ryż brązowy 60g, Curry 10g, Marchew 100g, Kapusta biała 150g, Olej z pestek winogron 10g, Sól 2g</p>
<p><b>PODWIECZOREK – Jajka zapiekane</b></p>
<p>Jajo 200g, Szczypiorek 20g, Natka pietruszka 20g, Koperek20g, Jogurt naturalny 20g, Bułka tarta 12g, Olej ryżowy 10g</p>
<p><strong>KOLACJA – </strong><b>Paluszki rybne</b><b></b></p>
<p>Cebula dymka 140g, Dorsz 400g, Pasta curry 30g, Kolendra 5g, Sok z limonki 10g, Białko z jaja 60g, Pieprz ziołowy 5g<strong></strong></p>
<hr />
<p> </p>
<h3 style=”text-align: center;”>2 DZIEŃ (wtorek)</h3>
<p><b>ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z twarożkiem i bananami</b></p>
<p>Jajko 100g, Proszek do pieczenia 3g, Jogurt naturalny gęsty 90g, Cukier trzcinowy 10g, Sól 2g, Ser biały chudy 90g, Miód akacjowy 10g, Cynamon 1g, Banan 200g</p>
<p><b>II ŚNIADANIE</b> – <b>Kurczak z makaronem</b></p>
<p>Pierś z kurczaka 60g, Makaron wstążki pełnozianisty 40g, Fasolka szparagowa zielona 100g Oliwa 10g, Ocet balsamiczny 10g, Roszponka 60g, Zioła prowansalskie 5g, Sok z limonki 10g</p>
<p><b>OBIAD – Pełnoziarniste spaghetii ze szpinakiem i fetą</b></p>
<p>Szpinak 300g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 200g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 15g, Feta light 100g, Oliwa z oliwek 10g, Siemię lniane nasiona 10g, Imbir 3g, Pieprz biały 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Sól 2g</p>
<p><b>PODWIECZOREK –</b> <b>Chłodnik z buraczków z jajkami</b></p>
<p>Jajo 100g, Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami 300g, Ogórek 100g, Koperek 20g, Szczypiorek 20g, Czosnek 10g, Kefir naturalny 400g, Śmietana light 40g, Rzodkiewka 50g</p>
<p><strong>KOLACJA- </strong><b>Wykwintna sałatka z gruszka i parmezanem</b><b></b></p>
<p>Gruszka williams 240g, Rukola 120g, Parmezan 40g, Orzechy włoskie 10g, Ocet balsamiczny 20g</p>
<hr />
<p> </p>
<h3 style=”text-align: center;”>3 DZIEŃ (Środa)</h3>
<p><strong>ŚNIADANIE – </strong><b>Pomidorowa jajecznica w bułce pełnoziarnistej</b></p>
<p>Jajo 200g, Oliwa z oliwek 10g, Bułka żytnia kajzerka 160g, Pomidor 100g, Cebula 60g, Bazylia 5g, Sól ziołowa 5g</p>
<p><strong>II ŚNIADANIE – </strong><b>Sałatka owocowa z paluszkami krabowymi</b></p>
<p>Owocowa mieszanka koktajlowa 230g, Paluszki krabowe 100g, Koperek 20g, Sok z limonki 40g, Jogurt naturalny 40g, Pieprz 3g, Sól 3g</p>
<p><strong>OBIAD – </strong><b>Makaron penne z zielonym pesto i wędzonym kurczakiem</b></p>
<p>Filet z kurczaka wędzony 240g, Pesto bazyliowe 40g, Makaron penne pełnoziarnisty 100g</p>
<p><strong>PODWIECZOREK – </strong><b>Koktajl witaminowy</b></p>
<p>Banan 200g, Natka pietruszka 50g, Cytryna 100g, Miód 10g, Truskawki 100g, Woda mineralna 350g</p>
<p><b>KOLACJA</b><b> – Gotowane brokuły i kalafiory z sosem koperkowym</b></p>
<p>Jajo 100g, Brokuł 400g, Kalafior 400g, Śmietana 12% 40g, Jogurt naturalny 40g, Koperek 30g, Sól ziołowa 4g</p>
<hr />
<p> </p>
<h3 style=”text-align: center;”>4 DZIEŃ (Czwartek)</h3>
<p><strong>ŚNIADANIE – </strong><b>Omlet z rodzynkami</b></p>
<p>Jaja 200g, Mąka pełnoziarnista 20g, Ekstrakt wanilii 2g, Masło klarowane 20g, Rodzynki 40g, Cukier trzcinowy 20g</p>
<p><b>II ŚNIADANIE – Mus owocowy</b></p>
<p>Jabłko 200g, Truskawki 200g, Banan 120g, Mięta 2g</p>
<p><strong>OBIAD – </strong><b>Indyk w sosie chrzanowym z kaszą gryczana niepaloną</b></p>
<p>Kasza gryczana niepalona 60g, Filet z indyka 200g, Kukurydza 20g, Sałata lodowa 20g, Pomidory 200g, Jogurt naturalny 40g, Chrzan tarty 20g, Oliwa z oliwek 10g</p>
<p><strong>PODWIECZOREK – </strong><b>Sałatka z tuńczykiem</b></p>
<p>Sałata lodowa 60g, Tuńczyk z wody 80g, Oliwki nadziewane migdałami 30g, Pomidorki koktajlowe 100g, Sos winegret 20g</p>
<p><strong>KOLACJA – </strong><b>Krem z pieczarek z szynką</b></p>
<p>Marchew 140g, Pietruszka 140g, Seler 100g, Cebula 100g, Natka pietruszki 20g, Bulion drobiowy 350g, Pieczarki 350g, Masło 20g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 30g, Sól 3g, Pieprz 3g, Szynka drobiowa 90g</p>
<hr />
<p> </p>
<h3 style=”text-align: center;”>5 DZIEŃ (piątek)</h3>
<p><strong>ŚNIADANIE – </strong><b>Naleśniki z jagodami i białym serkiem</b></p>
<p>Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 100g, Ser twarogowy chudy 100g, Olej rzepakowy tłoczony na zimno 10g, Mąka pełnoziarnista 100g, Borówki amerykańskie 120g, Jajka 100g, Sól 3g</p>
<p><strong>II ŚNIADANIE – </strong><b>Trójkąciki z kurczakiem i pesto</b><b></b></p>
<p>Mielone mięso z kurczaka 50g, Cebula 20g, Ząbek czosnku 10g, Pesto bazyliowe 10g, Otręby owsiane 10g, Ciasto francuskie 60g, Olej rzepakowy 10g, Sezam 10g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g</p>
<p><strong>OBIAD – </strong><b>Sandacz z warzywami i kaszą gryczaną niepaloną</b></p>
<p>Filet z sandacza 200g, Rukola 100g, Brokuł 120g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Kasza gryczana 50g, Sól 5g, Pieprz 5g</p>
<p><strong>PODWIECZOREK – </strong><b>Sałatka z wędzonym serem</b></p>
<p>Rukola 200g, Ser twarogowy wędzony 60g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 40g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz 2g</p>
<p><b>KOLACJA</b><b> – Krem pieczarkowy</b></p>
<p>Pieczarki 400g, Cebula 100g, Oliwa z oliwek 20g, Bulion warzywny 320g, Mleko 60g, Śmietana 18% 100g, Natka pietruszki 10g, Groszek ptysiowy 60g</p>
<hr />
<h3 style=”text-align: center;”>6 DZIEŃ (sobota)</h3>
<p><strong>ŚNIADANIE – </strong><b>Owocowy jogurt z granolą</b></p>
<p>Truskawki 100g, Poziomki 100g, Skrobia ziemniaczana 10g, Gęsty jogurt naturalny 350g, Stewia 1g, Granola 50g</p>
<p><strong>II ŚNIADANIE – </strong><b>Pomidor faszerowany twarożkiem i kurczakiem</b><b></b></p>
<p>Pomidor 300g, Chudy twaróg 100g, Polędwica z kurczaka 50g, Kapary 30g, Szczypiorek 30g, Jogurt naturalny 40g, Sól 3g, Pieprz 3g</p>
<p><strong>OBIAD – </strong><b>Burgery z łososia na rukoli</b><b></b></p>
<p>Świeży filet z łososia bez skóry 350g, Czerwona cebula 100g, Jajko 100g, Łagodna musztarda 20g, Sól 3g, Pieprz ziołowy 3g, Rukola 100g</p>
<p><strong>PODWIECZOREK –</strong><b>Zupa z cukinii </b><b></b></p>
<p>Cukinia 500g, Oliwa 10g, Cebula 100g, Bazylia 5g, Sól 3g, Pieprz 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Woda 400g</p>
<p><b>KOLACJA</b><b> – Sajgonki z krewetkami</b></p>
<p>Świeży szpinak 200g, Gotowane krewetki 80g, Czosnek 15g, Słodki sos chili 20g, Papier ryżowy 40g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 3g, Pieprz 3g, Świeża kolendra 3g</p>
<hr />
<p> </p>
<h3 style=”text-align: center;”>7 DZIEŃ (niedziela)<b> </b></h3>
<p><strong>ŚNIADANIE – </strong><b>Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i malinami</b></p>
<p>Biszkopty 50g, Maliny 300g, Ricotta 100g, Sok pomarańczowy 100g</p>
<p><b>II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej</b></p>
<p>Pieczywo tostowe pełnoziarniste 70g, Makrela wędzona 60g, Oliwa bazyliowa 10g, Szczypiorek 20g, Koperek 20g, Pomidor 200g</p>
<p><strong>OBIAD – </strong><b>Kuskus z indykiem</b></p>
<p>Filet z indyka 200g, Kasza kuskus 100g, Bukiet jarzyn 300g, Oliwa z oliwek 10g, Curry 6g, Sos sojowy 30g</p>
<p><strong>PODWIECZOREK – </strong><b>Krem z porów</b></p>
<p>Pory 200g, Ziemniaki 80g, Bulion warzywny 300g, Jogurt naturalny 15g, Kurkuma 3g, Pieprz 3g, Natka pietruszki 10g</p>
<p><strong>KOLACJA – </strong><b>Sałatka włoska</b></p>
<p>Mozarella mini 140g, Oliwa z oliwek 10g, Pomidorki koktajlowe 100g, Oliwki zielone 30g, Ocet balsamiczny 5g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g</p>