Poniedziałek
ŚNIADANIE – Müsli domowe pod pierzynka z jogurtu
Płatki owsiane , Płatki kukurydziane , Rodzynki sułtańskie , Żurawina , Morele suszone , Banany suszone , Ananas suszony , Jogurt naturalny gęsty , Nasiona sezamu
II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie
Papier ryżowy , Marchew , Ogórek , Melon gruszkowy , Sos sojowy , Sok z limonki ,Bazylia , Mięta
OBIAD – Sandacz z zielonymi warzywami
Filet z sandacza ,Rukola ,Brokuł ,Olej rzepakowy , Czosnek ,Sok z cytryny ,Ziemniaki , Sól , Pieprz,
PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach sałaty lodowej
Filet z kurczaka , Sałata lodowa , Pomidory , Papryka czerwona , Bazylia
KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim
Ciasto francuskie , Brokuł , Papryka czerwona , Kukurydza , Jajo , Szczypiorek , Koperek , Śmietana 12%
Wtorek
ŚNIADANIE – Pieczywo z zielona pastą
Awokado , Chleb żytni ze słonecznikiem , Sok z cytryny , Rzeżucha , Oliwa z oliwekl, Sól, Pieprz ziołowy , Rzodkiewka
II ŚNIADANIE – Krem brokułowo – cukiniowy
Brokuł , Ziemniak , Cukinia , Bulion warzywny , Tymianek , Biały pieprz
OBIAD – Potrawka z kurczaka
Filet z kurczaka , Czosnek , Pomidory , Sos sojowy , Jajo , Otręby owsiane , Oliwa z oliwek
PODWIECZOREK – Twarożek z szynka, rzodkiewką i szczypiorkiem
Ser twarogowy chudy , Szczypiorek , Rzodkiewka , Kurczak filet , Jogurt naturalny , Pieprz ziołowy
KOLACJA – Kurczak z zielonym groszkiem i mandarynkami
Kurczak, Zielony groszek , Mandarynka ,Pomidorki koktajlowe , Olej lniany ,Pestki dyni , Tymianek , Sól, Pieprz
Środa
ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach
Pomidor , Jajko , Sól ziołowa , Bazylia
II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy
Banan , Truskawki , Otręby pszenne mSer kremowy bez tłuszczu
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak , Filet z indyka , Pomidory suszone w oliwie , Zioła prowansalskie , Sok z cytryny
PODWIECZOREK – Sałatka grecka
Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek ,Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek ,Ocet balsamiczny Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały
KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku
Filet z kurczaka , Szpinak , Papryka żółta ,Papryka zielona , Papryka czerwona , Cebula , Ser chedaer , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Natka pietruszki
Czwartek
ŚNIADANIE – Jajka nadziewane porem
Jajo , Por , 1Ogórek , Olej rzepakowy , Wafle ryżowe z siemieniem lnianym ,Sól ziołowa
II ŚNIADANIE – Wiosenna sałatka łososiowa
Łosoś 30g, Jajko , Ryż biały , Ogórek zielony , Jogurt naturalny , Świeży koperek ,Pieprz
OBIAD – Makaron z kurczakiem curry, pomidorami suszonymi i brokułami
Makaron kokardki , Kurczak filet , Suszone pomidory ,Brokuł , Oliwa z oliwek , Curry , Pieprz
PODWIECZOREK – Galaretka z czerwonych owoców
Mieszanka kompotowa , Herbatniki , Żelatyna ,Cukier brązowy
KOLACJA- Papryka nadziewana warzywami z serkiem fetą
Papryka , Cebula ,Pomidor , Ser feta ,Oliwki zielone , Oliwki czarne
Piątek
ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami
Biszkopty , Maliny , Jagody , Ricotta , Sok pomarańczowy
II ŚNIADANIE – Pomidorowa sałatka z sosem serowym
Pomidor , Cebula czerwona 50g, Feta , Jogurt naturalny , Oliwa z oliwek ,Ocet winny ,Bazylia świeża , Pieprz , Sól, Pieczywo pumpernikiel
OBIAD – Ryba grillowana z liczi i miodem
Filet z białej ryby , Olej sezamowy , Miód , Liczi , Sos sojowy , Kolendra , Sól , Pieprz , Ryż brązowy
PODWIECZOREK – Łosoś wędzony na liściach roszponki z sosem koperkowym
Roszponka ,Łosoś wędzony , Śmietana 12% , Jogurt naturalny ,Koperek świeży ,Pieprz ziołowy
KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko
Ananas świeży ,Kurczak ,Pieczarki , Słodka papryka
Sobota
ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem
Kasza bulgur ,Papryka czerwona ,Kurczak filet ,Pomidor , Cebula ,Natka pietruszka ,Keczup pikantny
II ŚNIADANIE – Koktail bananowo-malinowy
Maślanka naturalna g, Banan , Maliny
OBIAD – Filet z soli z pieczarkami
Filet z soli , Pieczarki , Kasza pęczak , Oliwa z oliwek Siekany szczypiorek ,Koperek , Kolendra , Majeranek , Sól
PODWIECZOREK – Serek tofu z ogórkiem i czosnkiem
Ser tofu , Ogórek , Czosnek , Oliwa z oliwek
KOLACJA – Zupa szpinakowa
Szpinak liście ,Ziemniak , Bulion drobiowy , Śmietana 18% ,Sól ,Pieprz
Niedziela
ŚNIADANIE – Pełnoziarniste placuszki gruszkowe
Mąka pszenna 55g, Proszek do pieczenia , Sól, Masło , Cukier trzcinowy, Gruszki , Mleko 2% 35g
II ŚNIADANIE – Paprykowo- twarożkowe łódeczki
Papryka czerwona , Ser twarogowy chudy , Kiełki brokułu , Sól ziołowa
OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką
Filet z kurczaka , Szpinak , Papryka żółta ,Papryka zielona ,Papryka czerwona , Cebula, Ser cheddar ,Oliwa z oliwek ,Roszponka ,Ogórek zielony ,Dziki ryż ,Sól ,Pieprz ,Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami
Groch , Bulion drobiowy , Bała część pora ,Brokuł , Grzanki ziołowe , Oregano , Sól
KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem
Ciasto francuskie , Szpinak świeży , Feta 30g, Sezam , Jajo , Masło klarowane