Poniedziałek

ŚNIADANIE – Müsli domowe pod pierzynka z jogurtu

Płatki owsiane , Płatki kukurydziane , Rodzynki sułtańskie , Żurawina , Morele suszone , Banany suszone , Ananas suszony , Jogurt naturalny gęsty , Nasiona sezamu

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy , Marchew , Ogórek , Melon gruszkowy , Sos sojowy , Sok z limonki ,Bazylia , Mięta

OBIAD – Sandacz z zielonymi warzywami

Filet z sandacza ,Rukola ,Brokuł ,Olej rzepakowy , Czosnek ,Sok z cytryny ,Ziemniaki , Sól , Pieprz,

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach sałaty lodowej

Filet z kurczaka , Sałata lodowa , Pomidory , Papryka czerwona , Bazylia

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie , Brokuł , Papryka czerwona , Kukurydza , Jajo , Szczypiorek , Koperek , Śmietana 12%


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Pieczywo z zielona pastą

Awokado , Chleb żytni ze słonecznikiem , Sok z cytryny , Rzeżucha , Oliwa z oliwekl, Sól, Pieprz ziołowy , Rzodkiewka

II ŚNIADANIE – Krem brokułowo – cukiniowy

Brokuł , Ziemniak , Cukinia , Bulion warzywny , Tymianek , Biały pieprz

OBIAD – Potrawka z kurczaka

Filet z kurczaka , Czosnek , Pomidory , Sos sojowy , Jajo , Otręby owsiane , Oliwa z oliwek

PODWIECZOREK – Twarożek z szynka, rzodkiewką i szczypiorkiem

Ser twarogowy chudy , Szczypiorek , Rzodkiewka , Kurczak filet , Jogurt naturalny , Pieprz ziołowy

KOLACJA – Kurczak z zielonym groszkiem i mandarynkami

Kurczak, Zielony groszek , Mandarynka ,Pomidorki koktajlowe , Olej lniany ,Pestki dyni , Tymianek , Sól, Pieprz


 

Środa

ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach

Pomidor , Jajko , Sól ziołowa , Bazylia

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan , Truskawki , Otręby pszenne mSer kremowy bez tłuszczu

OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak

Kasza pęczak , Filet z indyka , Pomidory suszone w oliwie , Zioła prowansalskie , Sok z cytryny

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek ,Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek ,Ocet balsamiczny Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały

KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z kurczaka , Szpinak , Papryka żółta ,Papryka zielona , Papryka czerwona , Cebula , Ser chedaer , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz , Natka pietruszki


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Jajka nadziewane porem

Jajo , Por , 1Ogórek , Olej rzepakowy , Wafle ryżowe z siemieniem lnianym ,Sól ziołowa

II ŚNIADANIE – Wiosenna sałatka łososiowa

Łosoś 30g, Jajko , Ryż biały , Ogórek zielony , Jogurt naturalny , Świeży koperek ,Pieprz

OBIAD – Makaron z kurczakiem curry, pomidorami suszonymi i brokułami

Makaron kokardki , Kurczak filet , Suszone pomidory ,Brokuł , Oliwa z oliwek , Curry , Pieprz

PODWIECZOREK – Galaretka z czerwonych owoców

Mieszanka kompotowa , Herbatniki , Żelatyna ,Cukier brązowy

KOLACJA- Papryka nadziewana warzywami z serkiem fetą

Papryka , Cebula ,Pomidor , Ser feta ,Oliwki zielone , Oliwki czarne


 

Piątek

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami

Biszkopty , Maliny , Jagody , Ricotta , Sok pomarańczowy

II ŚNIADANIE – Pomidorowa sałatka z sosem serowym

Pomidor , Cebula czerwona 50g, Feta , Jogurt naturalny , Oliwa z oliwek ,Ocet winny ,Bazylia świeża , Pieprz , Sól, Pieczywo pumpernikiel

OBIAD – Ryba grillowana z liczi i miodem

Filet z białej ryby , Olej sezamowy , Miód , Liczi , Sos sojowy , Kolendra , Sól , Pieprz , Ryż brązowy

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony na liściach roszponki z sosem koperkowym

Roszponka ,Łosoś wędzony , Śmietana 12% , Jogurt naturalny ,Koperek świeży ,Pieprz ziołowy

KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko

Ananas świeży ,Kurczak ,Pieczarki , Słodka papryka


Sobota

ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem

Kasza bulgur ,Papryka czerwona ,Kurczak filet ,Pomidor , Cebula ,Natka pietruszka ,Keczup pikantny

II ŚNIADANIE – Koktail bananowo-malinowy

Maślanka naturalna g, Banan , Maliny

OBIAD – Filet z soli z pieczarkami

Filet z soli , Pieczarki , Kasza pęczak , Oliwa z oliwek Siekany szczypiorek ,Koperek , Kolendra , Majeranek , Sól

PODWIECZOREK – Serek tofu z ogórkiem i czosnkiem

Ser tofu , Ogórek , Czosnek , Oliwa z oliwek

KOLACJA – Zupa szpinakowa

Szpinak liście ,Ziemniak , Bulion drobiowy , Śmietana 18% ,Sól ,Pieprz


Niedziela

ŚNIADANIE – Pełnoziarniste placuszki gruszkowe

Mąka pszenna 55g, Proszek do pieczenia , Sól, Masło , Cukier trzcinowy, Gruszki , Mleko 2% 35g

II ŚNIADANIE – Paprykowo- twarożkowe łódeczki

Papryka czerwona , Ser twarogowy chudy , Kiełki brokułu , Sól ziołowa

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka , Szpinak , Papryka żółta ,Papryka zielona ,Papryka czerwona , Cebula, Ser cheddar ,Oliwa z oliwek ,Roszponka ,Ogórek zielony ,Dziki ryż ,Sól ,Pieprz ,Natka pietruszki

PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami

Groch , Bulion drobiowy , Bała część pora ,Brokuł , Grzanki ziołowe , Oregano , Sól

KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem

Ciasto francuskie , Szpinak świeży , Feta 30g, Sezam , Jajo , Masło klarowane