Poniedziałek
ŚNIADANIE – Jagodowy przekładaniec
Borówki amerykańskie , Herbatniki, Jajko, Cukier brązowy, Serek mascarpone
II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z pstrąga
Chleb tostowy, Pstrąg wędzony, Oliwa z oliwek, Pieprz ziołowy
OBIAD – Kurczak w sosie chilii z ryżem jaśminowym
Ryż jaśminowy, Filet z kurczaka, Kostka warzywna, Oliwa z oliwek, Czosnek, Pieprz cayenne, Kolendra ,Imbir mielony, Sok z limonki, Mleko 2%, Marchewka, Rodzynki
PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym
Arbuz, Ser Feta, Mięta świeża, Makaron ryżowy – drobne formy
Kolacja: Warzywne curry
kalafior
marchewka
fasolka szparagowa
cebula
czosnek
bulion warzywny
olej kokosowy
curry, kurkuma, oregano, Sól morska, pieprz ziołowy po
Wtorek
Śniadanie : Omlet z pieczarkami , papryką i ricottą
Jajko 100g, papryka żółta, Pieczarki, Oliwa, ser ricotta, Przyprawy: sól ziołowa
II ŚNIADANIE – Twarożek ziołowy z chrupkim pieczywem
Pieczywo 7ziaren, Serek twarogowy, Jogurt naturalny, Szczypiorek, Koperek, Rzodkiewka, Sól ziołowa
OBIAD – Lasagne z indykiem
Makaron lasagne, Mielone drobiowe, Jogurt grecki, Curry, Sól, Pieprz, Oliwa, pomidory z puszki
PODWIECZOREK – Krem warzywny z pestkami dyni
Brokuł, Marchew, Seler naciowy, Czosnek, Cebula, Pietruszka, Ziele angielskie, Liście laurowe, Len mielony, Pestki dyni, Kardamon, Gałka muszkatołowa, Pieprz, Imbir, Kurkuma, Sól ziołowa
KOLACJA – Łódeczka z ogórka faszerowana jaglanym tuńczykiem
Ogórek, Tuńczyk, w wodzie, Jogurt naturalny, Kapary z puszki, Pieprz czarny mielony, Oliwa z oliwek, Kasza jaglana
Środa
ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado
Sałata lodowa, Tuńczyk w wodzie, Awokado, Sok z cytryny, Cebula czerwona, Jogurt naturalny 2%, Czosnek, Pieprz czarny mielony Sól, Kasza gryczana niepalona
II ŚNIADANIE – Makaron z Grillowanymi bakłażanami, ricottą i pomidorkami koktajlowymi
Makaron wstążki pełnoziarnisty, Ser ricotta, Bakłażany, Pomidorki koktajlowe, Papryka ostra
OBIAD – Łosoś w białym winie
Dzwonko łososia, Masło klarowane, Pieczarki, Białe wino wytrawne, Ziemniaki młode, Sól ziołowa
PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą
Sałata lodowa, Rudola, Pieczarka surowa, Ser mozzarella, półtłusty, Czosnek, Olej rzepakowy uniwersalny, Ocet balsamiczny, Sól, Pieprz czarny mielony, Farfalle (makaron pełnoziarnisty)
KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami
Szpinak świeży, Buraki, Jabłka, Ocet balsamiczny, Olej winogronowy, Płatki migdałowe
Czwartek
ŚNIADANIE – Omlet bananowy z migdałami i brzoskwinią
Jajo, Banan, Mleko 1,5% tłuszczu, Mąka gryczana, Sól, Migdały tarte, Brzoskwinia, Jogurt naturalny 2%, Przyprawa cynamon
II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie
Tuńczyk w sosie własnym, Kasza jaglana, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu, Jogurt naturalny 2%, Papryka czerwona, Ogórek konserwowy, Cebula, Sałata lodowa, Papryka czerwona mielona, Pieprz czarny mielony, Sól
OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora
Ryż brązowy, Olej rzepakowy uniwersalny, Pieprz czarny mielony, Przyprawa rozmaryn, Przyprawa tymianek, Jogurt naturalny 2%, Bulion warzywny, Pieczarka surowa, Cebula, Parmezan tarty, Papryka czerwona, Pomidor, Cebula czerwona, Czosnek, Sól, Pieprz czarny mielony, Cukier, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki
PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem
Bulion warzywny , Ziemniaki Dynia, Wanilia, Cebula, Masło, Pieprz biały, Sól, Ser kremowy bez tłuszczu, Sezam, nasiona
KOLACJA- Wykwintna sałatka z gruszka i parmezanem
Gruszka williams, Rukola, Parmezan, Orzechy włoskie, Ocet balsamiczny
Piątek
ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinią
Jajka, Oliwa, Cukinia, Papryka ostra
II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta
Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony
OBIAD – Tuńczykowe spaghetti z pomidorkami koktajlowy
Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Tuńczyk w wodzie , Pomidorki koktajlowe , Cebula , Czosnek , Oliwa z oliwek , Natka pietruszki , Sól , Przyprawa pieprz czarny
PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta
Mix sałat, Ser feta, Papryka czerwona, Ogórek, Pomidor, Oliwki zielone nadziewane migdałami, Oliwa z oliwek, Ocet balsamiczny, Oregano, Sok z cytryny, Pieprz biały
KOLACJA – Faszerowany bakłażan
Bakłażan, Świeży szpinak, Pomidory suszone w oleju, Mozzarella, Quinoa, Sól, Pieprz, Czosnek
Sobota
ŚNIADANIE – Morelowe tiramisu
Morele, Miód, Herbatniki, Jajko, Cukier brązowy, Serek mascarpone
II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie
Papier ryżowy, Marchew, Ogórek, Melon gruszkowy, Sos sojowy, Sok z limonki Bazylia Mięta
OBIAD – Kurczak z tofu i ryżem curry
Kurczak filet, Fasolka szparagowa, Marchew, Kiełki sojowe, Tofu,, Oliwa z oliwek, Sos sojowy, Ryż biały, Curry
Podwieczorek: Miodowy twarożek z jabłkiem
ser twarogowy chudy
jogurt naturalny
miód akacjowy
jabłko
cynamon
KOLACJA – Drob nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku
Filet z podudzia, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser chedaer, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Natka pietruszki
Niedziela
ŚNIADANIE – Brzoskwiniowo-morelowa owsianka
Płatki owsiane, Zarodki pszenne, Mleko 0,5%, Morele, Brzoskwinie
II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem
Pierś z kurczaka, Makaron wstążki pełnozianisty, Fasolka szparagowa zielona Oliwa, Ocet balsamiczny, Roszponka, Zioła prowansalskie, Sok z limonki
OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur
Kasza bulgur, Mięso mielone z indyka, Brokuł, Ser żółty w plasterkach, Curry, Natka pietruszki, Jogurt naturalny, Czosnek
PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem
Mix sałat, Olej z pestek winogron, Słonecznik, Pomidor, Ogórek, Papryka czerwona, Papryka żółta, Zioła prowansalskie, Pieprz biały
KOLACJA- Bigos warzywny
Kapusta włoska, Pieczarki, Marchewka, Seler, Cebula, Czosnek ,Pomidorki w zalewie, Olej rzepakowy, Kolendra, Kminek, Sól, Pieprz, Papryka słodka, Chilli