Poniedziałek

ŚNIADANIE – Jagodowy przekładaniec

Borówki amerykańskie , Herbatniki, Jajko, Cukier brązowy, Serek mascarpone

II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z pstrąga

Chleb tostowy, Pstrąg wędzony, Oliwa z oliwek, Pieprz ziołowy

OBIAD – Kurczak w sosie chilii z ryżem jaśminowym

Ryż jaśminowy, Filet z kurczaka, Kostka warzywna, Oliwa z oliwek, Czosnek, Pieprz cayenne, Kolendra ,Imbir mielony, Sok z limonki, Mleko 2%, Marchewka, Rodzynki

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz, Ser Feta, Mięta świeża, Makaron ryżowy – drobne formy

Kolacja: Warzywne curry
kalafior
marchewka
fasolka szparagowa
cebula
czosnek
bulion warzywny
olej kokosowy
curry, kurkuma, oregano, Sól morska, pieprz ziołowy po


Wtorek

Śniadanie : Omlet z pieczarkami , papryką i ricottą

Jajko 100g, papryka żółta, Pieczarki, Oliwa, ser ricotta, Przyprawy: sól ziołowa

II ŚNIADANIE – Twarożek ziołowy z chrupkim pieczywem

Pieczywo 7ziaren, Serek twarogowy, Jogurt naturalny, Szczypiorek, Koperek, Rzodkiewka, Sól ziołowa

OBIAD – Lasagne z indykiem

Makaron lasagne, Mielone drobiowe, Jogurt grecki, Curry, Sól, Pieprz, Oliwa, pomidory z puszki

PODWIECZOREK – Krem warzywny z pestkami dyni

Brokuł, Marchew, Seler naciowy, Czosnek, Cebula, Pietruszka, Ziele angielskie, Liście laurowe, Len mielony, Pestki dyni, Kardamon, Gałka muszkatołowa, Pieprz, Imbir, Kurkuma, Sól ziołowa

KOLACJA – Łódeczka z ogórka faszerowana jaglanym tuńczykiem

Ogórek, Tuńczyk, w wodzie, Jogurt naturalny, Kapary z puszki, Pieprz czarny mielony, Oliwa z oliwek, Kasza jaglana


Środa

ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado

Sałata lodowa, Tuńczyk w wodzie, Awokado, Sok z cytryny, Cebula czerwona, Jogurt naturalny 2%, Czosnek, Pieprz czarny mielony Sól, Kasza gryczana niepalona

II ŚNIADANIE – Makaron z Grillowanymi bakłażanami, ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Makaron wstążki pełnoziarnisty, Ser ricotta, Bakłażany, Pomidorki koktajlowe, Papryka ostra

OBIAD – Łosoś w białym winie

Dzwonko łososia, Masło klarowane, Pieczarki, Białe wino wytrawne, Ziemniaki młode, Sól ziołowa

PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą
Sałata lodowa, Rudola, Pieczarka surowa, Ser mozzarella, półtłusty, Czosnek, Olej rzepakowy uniwersalny, Ocet balsamiczny, Sól, Pieprz czarny mielony, Farfalle (makaron pełnoziarnisty)

KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami

Szpinak świeży, Buraki, Jabłka, Ocet balsamiczny, Olej winogronowy, Płatki migdałowe


Czwartek

ŚNIADANIE – Omlet bananowy z migdałami i brzoskwinią

Jajo, Banan, Mleko 1,5% tłuszczu, Mąka gryczana, Sól, Migdały tarte, Brzoskwinia, Jogurt naturalny 2%, Przyprawa cynamon

II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie

Tuńczyk w sosie własnym, Kasza jaglana, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu, Jogurt naturalny 2%, Papryka czerwona, Ogórek konserwowy, Cebula, Sałata lodowa, Papryka czerwona mielona, Pieprz czarny mielony, Sól

OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora

Ryż brązowy, Olej rzepakowy uniwersalny, Pieprz czarny mielony, Przyprawa rozmaryn, Przyprawa tymianek, Jogurt naturalny 2%, Bulion warzywny, Pieczarka surowa, Cebula, Parmezan tarty, Papryka czerwona, Pomidor, Cebula czerwona, Czosnek, Sól, Pieprz czarny mielony, Cukier, Sok z cytryny, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki

PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem

Bulion warzywny , Ziemniaki Dynia, Wanilia, Cebula, Masło, Pieprz biały, Sól, Ser kremowy bez tłuszczu, Sezam, nasiona

KOLACJA- Wykwintna sałatka z gruszka i parmezanem

Gruszka williams, Rukola, Parmezan, Orzechy włoskie, Ocet balsamiczny


Piątek

ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinią

Jajka, Oliwa, Cukinia, Papryka ostra

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony

OBIAD – Tuńczykowe spaghetti z pomidorkami koktajlowy

Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Tuńczyk w wodzie , Pomidorki koktajlowe , Cebula , Czosnek , Oliwa z oliwek , Natka pietruszki , Sól , Przyprawa pieprz czarny

PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta

Mix sałat, Ser feta, Papryka czerwona, Ogórek, Pomidor, Oliwki zielone nadziewane migdałami, Oliwa z oliwek, Ocet balsamiczny, Oregano, Sok z cytryny, Pieprz biały

KOLACJA – Faszerowany bakłażan

Bakłażan, Świeży szpinak, Pomidory suszone w oleju, Mozzarella, Quinoa, Sól, Pieprz, Czosnek


Sobota

ŚNIADANIE – Morelowe tiramisu

Morele, Miód, Herbatniki, Jajko, Cukier brązowy, Serek mascarpone

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy, Marchew, Ogórek, Melon gruszkowy, Sos sojowy, Sok z limonki Bazylia Mięta

OBIAD – Kurczak z tofu i ryżem curry

Kurczak filet, Fasolka szparagowa, Marchew, Kiełki sojowe, Tofu,, Oliwa z oliwek, Sos sojowy, Ryż biały, Curry

Podwieczorek: Miodowy twarożek z jabłkiem

ser twarogowy chudy
jogurt naturalny
miód akacjowy
jabłko
cynamon

KOLACJA – Drob nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z podudzia, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser chedaer, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Natka pietruszki


Niedziela

ŚNIADANIE – Brzoskwiniowo-morelowa owsianka

Płatki owsiane, Zarodki pszenne, Mleko 0,5%, Morele, Brzoskwinie

II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem

Pierś z kurczaka, Makaron wstążki pełnozianisty, Fasolka szparagowa zielona Oliwa, Ocet balsamiczny, Roszponka, Zioła prowansalskie, Sok z limonki

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur, Mięso mielone z indyka, Brokuł, Ser żółty w plasterkach, Curry, Natka pietruszki, Jogurt naturalny, Czosnek

PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem

Mix sałat, Olej z pestek winogron, Słonecznik, Pomidor, Ogórek, Papryka czerwona, Papryka żółta, Zioła prowansalskie, Pieprz biały

KOLACJA- Bigos warzywny

Kapusta włoska, Pieczarki, Marchewka, Seler, Cebula, Czosnek ,Pomidorki w zalewie, Olej rzepakowy, Kolendra, Kminek, Sól, Pieprz, Papryka słodka, Chilli