1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami

Kasza jaglana 160g,  Mleko 2% 400g, Sok pomarańczowy 60g, Prażone migdały  20g , Cynamon 2g, Kardamon 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Goździki 2g

II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym

Pomidor 500g, Ser wiejski 160g, Jogurt naturalny typ grecki 20g, Świeża bazylia 20g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Paszteciki z marchwi i soczewicy z jajkiem

Marchew 200g, Soczewica czerwona 60g, Jajo 100g, Mąką pełnoziarnista 20g, Jogurt naturalny 100g, Olej rzepakowy 12g, Bulion warzywny 450g, Kasza gryczana niepalona 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Kminek 2g

PODWIECZOREK – Chipsy z cukinii z dipem pietruszkowym

Cukinia 400g, Natka pietruszka 80g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Jogurt naturalny gęsty 100g, Sól 3g, Pieprz 3g, Curry 3g, Imbir 3g

KOLACJAKurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z kurczaka 200g, Szpinak 120g, Papryka żółta 80g, Papryka zielona 80g, Papryka czerwona 80g, Cebula 60g, Ser chedaer 30g, Oliwa z oliwek 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Pieczywo z zielona pastą

Awokado 100g, Chleb żytni ze słonecznikiem 210g, Sok z cytryny 10g, Rzeżucha 40g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz ziołowy 2g, Rzodkiewka 40g

II ŚNIADANIE – Morelowy koktajl twarożkowy

Ser biały chudy 200g, Mleko 2%, 200g, Morele 100g

OBIAD – Spaghetii ze szpinakiem i mozarella

Szpinak 300g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 200g, Sok z cytryny 30g, Czosnek 20g, Mozarella light 100g, Oliwa z oliwek 10g, Siemię lniane nasiona 10g, Imbir 3g, Pieprz biały 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Mus jeżynowy z chrupkami

Ser twarogowy chudy 40g, Jogurt naturalny 60g, Jeżyny mrożone 200g, Sezam nasiona 10g, Słonecznik nasiona 10g, Miód wielokwiatowy 20g, Cynamon 2g

KOLACJA –  Sałatka zielona z tofu i lnianym olejem lnianym

Mix sałat zielonych 100g, Seler naciowy 40g, Olej lniany 10g, Tofu 140g, Miód 10g, Sezam nasiona 15g, Sos sojowy 10g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Jajka nadziewane porem

Jajo 200g, Por 100g, 1Ogórek 70g, Olej rzepakowy 6g, Wafle ryżowe z siemieniem lnianym 40g, Sól ziołowa 2g

II ŚANIDANIE – Wiosenna sałatka łososiowa

Łosoś 60g, Jajko 50g, Ryż biały 20g, Ogórek zielony 100g, Jogurt naturalny 20g, Świeży koperek 5g, Pieprz 2g

OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak

Kasza pęczak 150g, Filet z indyka 200g, Pomidory suszone w oliwie 80g, Zioła prowansalskie 30g, Sok z cytryny 20g

PODWIECZOREK – Sałatka z rukoli z wędzonym serem

Rukola 200g, Ser twarogowy wędzony 90g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 40g, Oliwa z oliwek 4g, Pieprz 2g

KOLACJA – Sałatka z kiełków słonecznika z porem i czerwoną fasolką

Por 200g, Jabłko 360g, Kiełki słonecznika 100g, Czerwona fasola z puszki 120g, Sok z cytryny 40g, Ocet jabłkowy 10g, Sól 2g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Müsli domowe pod pierzynka z jogurtu

Płatki owsiane 20g, Płatki kukurydziane 20g, Rodzynki sułtańskie 10g, Żurawina 10g, Morele suszone 10g, Banany suszone 10g, Ananas suszony 10g, Jogurt naturalny gęsty 200g, Nasiona sezamu 10g

II ŚNIADANIE – Pomidorowy fenkuł

Fenkuł 400g, Pomidor 100g, Sok z cytryny 20g, Przecier pomidorowy 10g, Mąka żytnia 14g, Oliwa z oliwek 6g, Kolendra 2g, Majeranek 2g, Bazylia 2g

OBIAD – Krewetkowe curry

Krewetki królewskie 350g, Papryczki chili 120g, Mleko kokosowe 40g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 20g, Sól 2g, Curry 3g, Ryż brązowy 60g

PODWIECZOREK – Twarożek z szynka, rzodkiewką i szczypiorkiem

Ser twarogowy chudy 80g, Szczypiorek 40g, Rzodkiewka 100g, Kurczak filet 120g, Jogurt naturalny 60g, Pieprz ziołowy 2g

KOLACJA – Jajka zapiekane w skorupkach

Jajko 200g, Szczypiorek 20g, Natka pietruszka 20g, Koperek20g,  Jogurt naturalny 20g, Bułka tarta 12g, Olej ryżowy 10g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Bułka grahamka z jajkiem sadzonym i pasta z pieczonej papryki

Bułka graham okrągła 140g, Jajko 100g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Olej rzepakowy 10g, Pieprz ziołowy2g, Sól 2g

II ŚNIADANIETruskawki panierowane otrębami gryczanymi

Miód 20g, Otręby gryczane 60g, Truskawki  300g, Woda 15g

OBIAD – Cielęcina mielona w bakłażanach

Cebula 100g, Mięso mielone cielęce 300g, Bakłażan 400g, Przecier pomidorowy 40g, Kukurydza z puszki 40g, Oliwa z oliwek 20g, Pieprz ziołowy 2g, Oregano 2g

PODWIECZOREK – Szaszłyki z owoców w zarodkach pszennych

Zarodki pszenne 20g, Ananas 60g, Banan 80g, Grejpfrut czerwony 40g, Gruszka 60g, Jabłko 100g, Kiwi 120g

KOLACJA – Kurczak z zielonym groszkiem i mandarynkami

Kurczak140g, Zielony groszek 120g, Mandarynka 130g, Pomidorki koktajlowe 110g, Olej lniany 10g, Pestki dyni 10g, Tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Sałatka z kosmą ryżową i wędzonym kurczakiem

Kosma ryżowa gotowana 100g, Oliwki czarne 20g, Sałata zielona karbowana 100g, Pomidorki koktajlowe 80g, Rzodkiewka 60g, Kurczak wędzony 90g, Musztarda dijon 20g, Jogurt naturalny 20g, Kurkuma 2g

II ŚANIADANIEMizeria orientalna

Ogórek 100g, Marchewka 100g, Imbir świeży  20g, Czosnek 10g, Olej sezamowy 10g, Ocet ryżowy 40g, Sos sojowy 10g, Pieprz biały 2g, Papryka chili 2g, Sok z cytryny 3g, Pieczywo chrupkie 60g

OBIAD – Babeczka ryżowo-jabłkowa

Ryż jaśminowy 150g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony na liściach roszponki z sosem koperkowym

Roszponka 200g, Łosoś wędzony 100g, Śmietana 12% 10g, Jogurt naturalny 20g, Koperek świeży 20g, Pieprz ziołowy 3g

KOLACJA- Papryka nadziewana warzywami z serkiem fetą

Papryka 240g, Cebula 100g, Pomidor 90g, Ser feta 120g, Oliwki zielone 20g, Oliwki czarne 20g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek

Brzoskwinia 190g, Ser twarogowy chudy 100g, Jogurt naturalny gęsty 40g, Płatki owsiane 60g, Sok pomarańczowy 60g

II ŚNIADANIEKrem brokułowo – cukiniowy

Brokuł 400g, Ziemniak 160g, Cukinia 240g, Bulion warzywny 450g, Tymianek 2g, Biały pieprz 2g

OBIADTuńczyk na sposób nicejski

Fasolka szparagowa 100g, Oliwa z oliwek 20g, Filet świeży z tuńczyka 300g, Papryka czerwona 120g, Pomidorki cherry 100g, Oliwki czarne 20g, Ocet balsamiczny 10g, Kolendra 2g, Natka pietruszki 5g

PODWIECZOREK – Galaretka z czerwonych owoców

Mieszanka kompotowa 300g,  Herbatniki 24g, Żelatyna 10g, Cukier brązowy 10g

KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko

Ananas  świeży 320g, Kurczak 200g, Pieczarki 100g, Słodka papryka 10g