1 DZIEŃ (poniedziałek)
ŚNIADANIE – Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami
Kasza jaglana 160g, Mleko 2% 400g, Sok pomarańczowy 60g, Prażone migdały 20g , Cynamon 2g, Kardamon 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Goździki 2g
II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym
Pomidor 500g, Ser wiejski 160g, Jogurt naturalny typ grecki 20g, Świeża bazylia 20g, Pieprz ziołowy 2g
OBIAD – Paszteciki z marchwi i soczewicy z jajkiem
Marchew 200g, Soczewica czerwona 60g, Jajo 100g, Mąką pełnoziarnista 20g, Jogurt naturalny 100g, Olej rzepakowy 12g, Bulion warzywny 450g, Kasza gryczana niepalona 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Kminek 2g
PODWIECZOREK – Chipsy z cukinii z dipem pietruszkowym
Cukinia 400g, Natka pietruszka 80g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Jogurt naturalny gęsty 100g, Sól 3g, Pieprz 3g, Curry 3g, Imbir 3g
KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku
Filet z kurczaka 200g, Szpinak 120g, Papryka żółta 80g, Papryka zielona 80g, Papryka czerwona 80g, Cebula 60g, Ser chedaer 30g, Oliwa z oliwek 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g
2 DZIEŃ (wtorek)
ŚNIADANIE – Pieczywo z zielona pastą
Awokado 100g, Chleb żytni ze słonecznikiem 210g, Sok z cytryny 10g, Rzeżucha 40g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz ziołowy 2g, Rzodkiewka 40g
II ŚNIADANIE – Morelowy koktajl twarożkowy
Ser biały chudy 200g, Mleko 2%, 200g, Morele 100g
OBIAD – Spaghetii ze szpinakiem i mozarella
Szpinak 300g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 200g, Sok z cytryny 30g, Czosnek 20g, Mozarella light 100g, Oliwa z oliwek 10g, Siemię lniane nasiona 10g, Imbir 3g, Pieprz biały 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Mus jeżynowy z chrupkami
Ser twarogowy chudy 40g, Jogurt naturalny 60g, Jeżyny mrożone 200g, Sezam nasiona 10g, Słonecznik nasiona 10g, Miód wielokwiatowy 20g, Cynamon 2g
KOLACJA – Sałatka zielona z tofu i lnianym olejem lnianym
Mix sałat zielonych 100g, Seler naciowy 40g, Olej lniany 10g, Tofu 140g, Miód 10g, Sezam nasiona 15g, Sos sojowy 10g
3 DZIEŃ (Środa)
ŚNIADANIE – Jajka nadziewane porem
Jajo 200g, Por 100g, 1Ogórek 70g, Olej rzepakowy 6g, Wafle ryżowe z siemieniem lnianym 40g, Sól ziołowa 2g
II ŚANIDANIE – Wiosenna sałatka łososiowa
Łosoś 60g, Jajko 50g, Ryż biały 20g, Ogórek zielony 100g, Jogurt naturalny 20g, Świeży koperek 5g, Pieprz 2g
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak 150g, Filet z indyka 200g, Pomidory suszone w oliwie 80g, Zioła prowansalskie 30g, Sok z cytryny 20g
PODWIECZOREK – Sałatka z rukoli z wędzonym serem
Rukola 200g, Ser twarogowy wędzony 90g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 40g, Oliwa z oliwek 4g, Pieprz 2g
KOLACJA – Sałatka z kiełków słonecznika z porem i czerwoną fasolką
Por 200g, Jabłko 360g, Kiełki słonecznika 100g, Czerwona fasola z puszki 120g, Sok z cytryny 40g, Ocet jabłkowy 10g, Sól 2g
4 DZIEŃ (Czwartek)
ŚNIADANIE – Müsli domowe pod pierzynka z jogurtu
Płatki owsiane 20g, Płatki kukurydziane 20g, Rodzynki sułtańskie 10g, Żurawina 10g, Morele suszone 10g, Banany suszone 10g, Ananas suszony 10g, Jogurt naturalny gęsty 200g, Nasiona sezamu 10g
II ŚNIADANIE – Pomidorowy fenkuł
Fenkuł 400g, Pomidor 100g, Sok z cytryny 20g, Przecier pomidorowy 10g, Mąka żytnia 14g, Oliwa z oliwek 6g, Kolendra 2g, Majeranek 2g, Bazylia 2g
OBIAD – Krewetkowe curry
Krewetki królewskie 350g, Papryczki chili 120g, Mleko kokosowe 40g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 20g, Sól 2g, Curry 3g, Ryż brązowy 60g
PODWIECZOREK – Twarożek z szynka, rzodkiewką i szczypiorkiem
Ser twarogowy chudy 80g, Szczypiorek 40g, Rzodkiewka 100g, Kurczak filet 120g, Jogurt naturalny 60g, Pieprz ziołowy 2g
KOLACJA – Jajka zapiekane w skorupkach
Jajko 200g, Szczypiorek 20g, Natka pietruszka 20g, Koperek20g, Jogurt naturalny 20g, Bułka tarta 12g, Olej ryżowy 10g
5 DZIEŃ (piątek)
ŚNIADANIE – Bułka grahamka z jajkiem sadzonym i pasta z pieczonej papryki
Bułka graham okrągła 140g, Jajko 100g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Olej rzepakowy 10g, Pieprz ziołowy2g, Sól 2g
II ŚNIADANIE – Truskawki panierowane otrębami gryczanymi
Miód 20g, Otręby gryczane 60g, Truskawki 300g, Woda 15g
OBIAD – Cielęcina mielona w bakłażanach
Cebula 100g, Mięso mielone cielęce 300g, Bakłażan 400g, Przecier pomidorowy 40g, Kukurydza z puszki 40g, Oliwa z oliwek 20g, Pieprz ziołowy 2g, Oregano 2g
PODWIECZOREK – Szaszłyki z owoców w zarodkach pszennych
Zarodki pszenne 20g, Ananas 60g, Banan 80g, Grejpfrut czerwony 40g, Gruszka 60g, Jabłko 100g, Kiwi 120g
KOLACJA – Kurczak z zielonym groszkiem i mandarynkami
Kurczak140g, Zielony groszek 120g, Mandarynka 130g, Pomidorki koktajlowe 110g, Olej lniany 10g, Pestki dyni 10g, Tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g
6 DZIEŃ (sobota)
ŚNIADANIE – Sałatka z kosmą ryżową i wędzonym kurczakiem
Kosma ryżowa gotowana 100g, Oliwki czarne 20g, Sałata zielona karbowana 100g, Pomidorki koktajlowe 80g, Rzodkiewka 60g, Kurczak wędzony 90g, Musztarda dijon 20g, Jogurt naturalny 20g, Kurkuma 2g
II ŚANIADANIE – Mizeria orientalna
Ogórek 100g, Marchewka 100g, Imbir świeży 20g, Czosnek 10g, Olej sezamowy 10g, Ocet ryżowy 40g, Sos sojowy 10g, Pieprz biały 2g, Papryka chili 2g, Sok z cytryny 3g, Pieczywo chrupkie 60g
OBIAD – Babeczka ryżowo-jabłkowa
Ryż jaśminowy 150g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g
PODWIECZOREK – Łosoś wędzony na liściach roszponki z sosem koperkowym
Roszponka 200g, Łosoś wędzony 100g, Śmietana 12% 10g, Jogurt naturalny 20g, Koperek świeży 20g, Pieprz ziołowy 3g
KOLACJA- Papryka nadziewana warzywami z serkiem fetą
Papryka 240g, Cebula 100g, Pomidor 90g, Ser feta 120g, Oliwki zielone 20g, Oliwki czarne 20g
7 DZIEŃ (niedziela)
ŚNIADANIE – Słoneczny twarożek
Brzoskwinia 190g, Ser twarogowy chudy 100g, Jogurt naturalny gęsty 40g, Płatki owsiane 60g, Sok pomarańczowy 60g
II ŚNIADANIE – Krem brokułowo – cukiniowy
Brokuł 400g, Ziemniak 160g, Cukinia 240g, Bulion warzywny 450g, Tymianek 2g, Biały pieprz 2g
OBIAD – Tuńczyk na sposób nicejski
Fasolka szparagowa 100g, Oliwa z oliwek 20g, Filet świeży z tuńczyka 300g, Papryka czerwona 120g, Pomidorki cherry 100g, Oliwki czarne 20g, Ocet balsamiczny 10g, Kolendra 2g, Natka pietruszki 5g
PODWIECZOREK – Galaretka z czerwonych owoców
Mieszanka kompotowa 300g, Herbatniki 24g, Żelatyna 10g, Cukier brązowy 10g
KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko
Ananas świeży 320g, Kurczak 200g, Pieczarki 100g, Słodka papryka 10g