1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Pumpernikiel z pastą łososiową

Jaja 100g, Łosoś wędzony 60g, Awokado 60g, Pieczywo pumpernikiel 80g, Gęsty jogurt naturalny 40g, Pomidorki koktajlowe 60g, Cytryna 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Lubczyk 3g

II ŚNIADANIE – Szaszłyki  z indyka

Filet z indyka 200g, Pomidorki koktajlowe 200g, Małe pieczarki 200g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 2g

OBIAD – Cukinie nadziewane mięsem cielęcym

Cebula 100g, Mięso mielone cielęce 300g, Cukinia 400g, Przecier pomidorowy 40g, Kukurydza z puszki 40g, Oliwa z oliwek 20g, Pieprz ziołowy 3g, Oregano 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński 100g, Kiełki soi 100g, Sos sojowy 20g, Wędlina wędzona z indyka 60g

KOLACJAKrem z ciecierzycy

Ziarna ciecierzycy 60g, Ziemniak 90g, Sól ziołowa 3g, Pieprz ziołowy 3g, Chilii 3g, Soda oczyszczona 1g


2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Truskawkowa kasza jaglana

Kasza jaglana 80g, Truskawki 200g, Skrobia ziemniaczana 10g

II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym

Filet w kurczaka 200g, Sos słodko-kwaśny  60g, Pomidorki koktajlowe 100g, Szpinak 60g, Pieprz biały 3g

OBIAD – Filet z tuńczyka z kaszą kuskus

Fasolka szparagowa 100g, Oliwa z oliwek 20g, Filet świeży z tuńczyka 300g, Papryka czerwona 120g, Pomidorki cherry 100g, Oliwki czarne 20g, Ocet balsamiczny 10g, Kolendra 2g, Natka pietruszki 5g, Kuskus 30g

PODWIECZOREK – Krem z brokułów  i grochu z grzankami

Groch 120g, Bulion drobiowy 400g, Bała część pora 80g, Brokuł 160g, Grzanki ziołowe 120g, Oregano 10g, Sól 2g

KOLACJA –  Faszerowany bakłażan

Bakłażan 300g, Świeży szpinak  300g, Pomidory suszone w oleju 20g, Mozzarella 60g, Quinoa 80g, Sól 3g, Pieprz 3g, Czosnek 3g


3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Omlet warzywny z gotowaną szynką

Jajko 100g, Mleko 0,5% 40g, Szynka drobiowa gotowana 30g, Cebula 100g, Marchew 100g, Pieczarki 100g, Oliwa 20g, Szczypiorek 20g, Pierz biały 5g

II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem

Serek twarogowy chudy 60g, Jogurt gęsty naturalny 15g, Truskawki 150g, Maliny 120g, Poziomki 100g, Zarodki pszenne 10g

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka 200g, Szpinak 120g, Papryka żółta 80g, Papryka zielona 80g, Papryka czerwona 80g, Cebula 50g, Ser cheddar 50g, Oliwa z oliwek 20g, Roszponka 60g, Ogórek zielony 100g, Dziki ryż 30g, Sól 3g, Pieprz 3g, Natka pietruszki 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta

Mix sałat 100g, Ser feta  70g, Papryka czerwona 200g, Ogórek 160g, Pomidor 240g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 60g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet balsamiczny 20g, Oregano 10g, Sok z cytryny 10g, Pieprz biały 2g

KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką

Serek twarogowy ziarnisty 300g, Polędwica luksusowa 100g, Brokuły gotowane na parze 400g, Czosnek suszony 10g, Sól ziołowa 3g


4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Owsianka wiśniowa z kakao

Płatki owsiane 200g, Zarodki pszenne 40g, Mleko 0,5% 450g, Czereśnie 150g, Kakao rozpuszczane 10g

II ŚNIADANIE – Sałatka z owocowa z rabarbarem

Jabłko 240g, Gruszka 200g, Rabarbar 300g, Kandyzowana cytryna 20g, Jogurt naturalny 100g, Cukier trzcinowy 10g, Cynamon 3g

OBIAD – Makaron spaghetti z owocami morza

Makaron spaghetti pełnoziarnisty 100g, Mieszanka owoców morza (krewetki, małże, kalmary) 120g, Pomidory z puszki 200g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 3g, Pieprz 3g, Oregano 3g, Bazylia 3g

PODWIECZOREK – Łódeczki z cykorii

Rodzynki 10g, Cykoria 80g, Kurczak 100g, Serek homogenizowany 120g, Ocet winny 10g, Pieprz kolorowy 5g

KOLACJA – Sałatka z  jajkiem i warzywami

Majonez light 30g, Jaja kurze całe 150g, Groszek zielony 60g, Mix sałat zielonych 100g, Kukurydza z puszki 60g, Ogórek 70g, Papryka czerwona 80g


5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Jajecznica w papryce

Jajko 200g, Oliwa z oliwek 10g, Papryka czerwona  240g, Kurczak gotowany 100g, Cebula 50g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIEDeser morelowy

Morele 100g, Serek homogenizowany chudy 200g, Orzechy włoskie posiekane 10g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

OBIAD – Lasagne z łososiem

Makaron lasagne 100g, Łosoś wędzony na gorąco 160g, Jogurt grecki 100g, Curry 5g, Sól 5g, Pieprz 5g, Oliwa 10g

PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem czosnkowo-ziołowym

Majonez light 15g, Jogurt naturalny 20g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 3g, Papryka żółta 100g, Papryka zielona 100g, Papryka czerwona 100g, Bakłażan 120g, Cukinia 120g, Cebula 80g, Pieczarki 90g, Pieprz biały 5g, Sok z cytryny 20g

KOLACJA – Kęski indyka z sosem czosnkowym

Jogurt naturalny  typ grecki 100g, Mięso z piersi indyka bez skóry 240g, Oliwa z oliwek 10g, Płatki pszenne 60g, Czosnek 10g, Pieprz 6g


6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym

Płatki owsiane 60g, Wiórki kokosowe 20g , Nasiona słonecznika 20g, Orzechy laskowe 10g, Miód 10g, Cynamon 2g, Stopione masło 10g, Płatki migdałowe 10g, Jogurt naturalny gęsty 300g, Banan 160g, Maliny 160g

II ŚNIADANIEDip ze szczypiorku na grzance

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 70g, Polędwica drobiowa 50g, Chudy ser twarogowy 100g, Szczypiorek 70g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka żółta 20g, Papryka zielona 20g, Papryka czerwona 20g

OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak

Kasza pęczak 100g, Filet z indyka 200g, Pomidory suszone w oliwie 80g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g

PODWIECZOREK – Krem warzywny z pestkami dyni

Brokuł 200g, Marchew 240g, Seler naciowy 100g, Czosnek 10g, Cebula 100g, Pietruszka 240g, Ziele angielskie 2g, Liście laurowe 2g, Len mielony 40g, Pestki dyni 40g, Kardamon 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Pieprz 3g, Imbir 3g, Kurkuma 3g, Sól ziołowa 3g

KOLACJA – Cielęcina na szparagach

Zielone szparagi 450g, Polędwiczka cielęca 100g, Ser cheddar 40g, Oliwa 10g, Rzodkiewka 100g, Koperek 20g, Szczypiorek 20g, Kefir gesty 40g, Sól ziołowa 4g, Pierz 3g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Ciasteczka owsiane z twarożkiem poziomkowym

Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 60g, Mąka żytnia 20g, Płatki owsiane 60g, Zarodki pszenne 40g, Poziomki 200g, Serek twarogowy chudy 60g, Jogurt naturalny 20g, Proszek do pieczenia 3g, Mięta 2g

II ŚNIADANIEŁosoś gotowany na liściach roszponki z sosem koperkowym

Roszponka 200g, Łosoś filet 140g, Śmietana 12% 10g, Jogurt naturalny 20g, Koperek świeży 20g, Pieprz ziołowy 5g

OBIADTruskawkowe knedle

Ziemniaki 240g, Jajko 100g, Skrobia ziemniaczana 20g, Mąka ryżowa 30g, Sól 1g, Truskawki 200g

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem

Mix sałat 100g, Pierś z kurczaka 60g, Serek camembert 20g, Orzechy włoskie 10g, Miód 10g, Musztarda 10g, Ocet winny 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka 3g, Czosnek 3g, Zioła prowansalskie 3g

KOLACJA – Chłodnik z kalarepy

Kalarepa 300g, Zielony ogórek 150g, Koperek 100g, Maślanka 450g, Sól 3g, Pieprz 3g, Cukier 3g