Poniedziałek
ŚNIADANIE – Wiosenna jajecznica
Olej rzepakowy uniwersalny ,Płatki owsiane ,Cukinia ,Pomidor , Szczypiorek ,Jaja 100g, Sól ziołowa , pieprz ziołowy
II ŚNIADANIE – Cytrusy z imbirową nutką
Grejpfrut ,Pomarańcz , Pomelo , Mandarynka , Skórka z limonki , Imbir , Sok z cytryny , Stewia , Mięta
OBIAD – Dorada z cebulka i ziemniaczkami
Dorada filet , Ziemniak ,Cebula czerwona , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Koperek świeży , Pieprz biały
PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki
Kurczak filet mOlej rzepakowy , Otręby owsiane ,Kiełki rzodkiewki ,Papryka czerwona sproszkowana , Sól , Tymianek
KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim
Ciasto francuskie , Brokuł , Papryka czerwona , Kukurydza , Jajo , Szczypiorek , Koperek , Śmietana 12%
Wtorek
ŚNIADANIE – Gruszki pieczone z kaszą jaglaną
Mleko 0,5% , Kasza jaglana , Gruszka , Stewia
II ŚNIADANIE – Orientalna sałatka
Oliwa z oliwek , Cukinia, Fasola mung, kiełki ,Kapusta pekińska , Marchew , Sezam, nasiona , Sos sojowy
OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowym z zielonymi warzywami
Filet z kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Śmietana 12% , Szparagi , Zielony groszek , Pierz , Sól ziołowa
PODWIECZOREK – Owoce leśne w sosie jogurtowo-migdałowym
Mrożone owoce leśne , Sproszkowane migdały ,Jogurt typ grecki
KOLACJA – Falafele
Ciecierzyca z puszki , Olej rzepakowy ,Otręby owiane , Czosnek , Jajo , Sól ziołowa
Środa
ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec
Jogurt naturalny 2% , Otręby pszenne , Banan , Mandarynki
II ŚNIADANIE – Kurczak na liściach roszponki
Filet z kurczaka , Grejpfrut , Roszponka , Fasolka szparagowa zielona , Oliwa , Ocet balsamiczny
OBIAD – Słodko-kwaśny dorsz
Dorsz, filet , Papryka czerwona , Cebula , Marchew , Ananas , Sos sojowy , Olej rzepakowy , Ryż brązowy
PODWIECZOREK – Pomidor nadziewany twarożkiem z kiełkami brokułu
Pomidor ,Ser twarogowy chudy , Kiełki brokuł ,Pierz biały ,Sól
KOLACJA – Sałatka z kurkami i orzeszkami pini
Roszponka ,Orzechy pini , Kurki ,Szynka drobiowa ,Olej rzepakowy ,Miód , Musztarda delikatesowa ,Sok z cytryny
Czwartek
ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej
Mąka orkiszowa , Drożdże , Sól , Margaryna niskotłuszczowa ,Soda oczyszczona , Woda , Makrela wędzona , Szczypiorek
II ŚNIADANIE – Deser serowy z mango
Mango , Serek homogenizowany chudy ,Zarodki pszenne ,Ekstrakt z laski wanilii
OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem
Filet drobiowy m Szpinak świeży , Natka pietruszka ,Gałka muszkatołowa , Serek macarpone Oliwa z oliwek , Ryż brązowy
PODWIECZOREK – Krem brokułowy
Brokuły ,Bulion warzywny , Śmietana 12% mPierz ziołowy , Sól
KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi
Mozarella mini ,Oliwa z oliwek , Pomidorki koktajlowe , Oliwki zielone , Ocet balsamiczny , Bazylia świeża , Pieprz ziołowy
Piątek
ŚNIADANIE – Tościki rybne
Chleb żytni razowy , Ser twarogowy chudy , Jogurt naturalny , Łosoś wędzony , Koperek świeży , Pieprz
OBIAD – Kotlety z brokułów z fetą
Brokuł , Ser feta, , Olej rzepakowy ,Otręby gryczane , Białko jaja , Sól , Pierz ziołowy
PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello
Ser twarogowy półtłusty , Jogurt naturalny , Wiórki kokosowe , Zarodki pszenne
KOLACJA – Łosoś gotowany w sosie z bazylii
Łosoś ,Jogurt typ grecki ,Bazylia suszona ,Pieprz biały
Sobota
ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami
Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól ,Pieprz czarny mielony ,Sałata lodowa , Pomidor ,Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet
II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy
Banan , Truskawki , Otręby pszenne , Ser kremowy bez tłuszczu
OBIAD – Potrawka z indyka i kaszy kuskus
Filet z indyka , Kasza kuskus , Bukiet jarzyn mOliwa z oliwek , Curry , Sos sojowy
PODWIECZOREK – Galaretka z granatów
Granat , Stawia ,Żelatyna m Sok malinowy ,Woda
KOLACJA- Jajka faszerowane pastą z pstrąga
Jajo , Pstrąg wędzony , Szczypiorek , Papryka czerwona , Pieprz biały , Serek twarogowy
Niedziela
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką
Jajka , Mleko 2%tł , Pieczarki , Olej rzepakowy , Otręby pszenne , Natka pietruszki ,Pieprz ziołowy
II ŚNIADANIE – Suszone jabłka z dipem jogurtowo- bananowym i zarodkami pszennymi
OBIAD – Szaszłyk z kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami po włosku
Filet z kurczaka ,Oliwa z oliwek mSok z cytryny ,Przyprawa oregano , Sól ,Pieprz czarny mielony , Kasza gryczana ,Warzywa wiosenne mrożone ,Przyprawa włoska
PODWIECZOREK – Pipette rigate z wędzonym łososiem i pomidorami w sosie cytrynowym
Sałata lodowa , Łosoś, wędzony , Pomidorki koktajlowe , Ogórek zielony , Sok z cytryny , Miód , Musztarda ,Sól , Pieprz czarny mielony , Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate
KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym
Sałata lodowa , Papryka czerwona ,Filet z kurczaka , Pomidor ,Ogórek ,Jogurt , Miód , Gorczyca