Poniedziałek
Płatki owsiane górskie 100g, 400kcal
Mleko sojowe 500ml, 165kcal
jabłko 150g, 87kcal
gruszka 150g, 85kcal
cynamon 3g,
II Śniadanie: Sałatka z czarnego ryżu
ugotowany czarny ryż 50g, 150kcal
buraki pieczone w piekarniku 70g, 40kcal
papryka konserwowa 50g, 45kcal
brokuł 50g, 14kcal
cukinia 50g, 11kcal
ocet balsamiczny 10ml
sól, pieprz po 2g
Obiad: Kurczak w potrawce dyniowej
ziemniaki 200g, 230kcal
czosnek 3g, obrany i rozgnieciony
kmin rzymski, rozmaryn, czarny pieprz po 3g
bulion z kurczaka 300ml, 140kcal
dynia pokrojona w kostkę i obrana (bez nasion bez pestek) 100 g, 30kcal
pierś z kurczaka 250g, 250kcal
biała fasolka z puszki 50g, 160kcal
zielone oliwki bez pestek 10g, 18kcal
PODWIECZOREK – Budyń czekoladowy z bakaliami
Mleko 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Rodzynki 10g, Migdały 10g, Morele suszone 10g
KOLACJA – Gulasz na ostro
Wieprzowina 180g, Cebula 100g, Czerwona fasola z puszki 50g, Kukurydza z puszki 35g, Koncentrat pomidorowy 25g, Papryka słodka mielona 10g, Strąk papryczki chili 15g, Pieprz 1g, Sól 1g
Wtorek
ŚNIADANIE – Makaron razowy z twarogiem i owocami
Makaron razowy 100g, Ser twarogowy półtłusty 80g, Jogurt naturalny 75g, Miód 5g, Maliny 72g, Jagody 160g, Borówki 70g, Olej lniany 7g
II ŚNIADANIE – Pierś z indyka grillowana z czerwonymi warzywami
Pierś z indyka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól2g, Pieprz 2g
OBIAD – Pulpety z indyka z makaronem i sałatką z pomidorów
Indyk, filet mielony180g, Cebula 50g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Białko jaja 30g, Makaron razowy 100g, Pomidor 250g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 10g
PODWIECZOREK – Tuńczykowa sałatka z dzikim ryżem i pomidorem
Ryż dziki 75g, Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidor 130g, Czosnek 5g, Olej lniany 10g, Zioła prowansalskie 3g, Masło 10g, Cukier waniliowy 5g, Mąka 5g, Morela 80g, Poziomki 90g
KOLACJA – Spaghetti z pieczarkami i kurczakiem
Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Pieczarki 100g, Cebula, 50g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 20g, Sos sojowy 10g, Kurczak filet 90g, sosem pomidorowym 50g , bazylia 2g
Środa
ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą rybną
Bułka pełnoziarnista 150g, Tuńczyk w wodzie 100g, Ser biały półtłusty 60g, Majonez 10g, Pomidor 30g, Ogórek 35g, Sałata 20g, Rzodkiewka 20g
II ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec
Jogurt naturalny 2% 200g, Borówki amerykańskie 150g, Truskawki 100g, Kiwi 60g, Płatki owsiane 30g, Orzechy nerkowca 20g
OBIAD – Kasza jęczmienna z suszonymi pomidorami podawana z burgerami z indyka i sałatką
Kasza jęczmienna 100g, Pomidory, suszone 28g, Czosnek 5g, Bazylia świeża 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Udziec z indyka mielony 150g, Białko jaja 30g, Przyprawa do drobiu 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Musztarda 4g, Sałata 30g, Olej lniany 7g, Pomidor 130g
PODWIECZOREK – Kęski indyka z sosem tzatziki
Jogurt naturalny typ grecki 50g, Filet z indyka 120g, Oliwa z oliwek 5g, Płatki pszenne 30g, Czosnek 10g, Ogórek 100g, Pieprz 6g
KOLACJA – Łosoś z pęczakiem i wiosenną surówką
Łosoś surowy filet 150g, Przyprawa do ryb 3g, Sok z cytryny 5g, Kasza jęczmienna, pęczak 100g, Sałata lodowa 70g, Pomidor 130g, Ogórek 70g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Koper 3g
Czwartek
ŚNIADANIE – Kokosowa jaglanka z jabłkiem i migdałami
Jabłko 160g, Jogurt naturalny 2% 150g, Kasza jaglana 100g, Migdały w płatkach 12g, Miód 5g, Wiórki kokosowe 10g, Woda 110g, Ser twarogowy chudy 100g
II ŚNIADANIE – Sałatka Horiatiki z ryżem
Papryka czerwona 130g, Ser Feta light 50g, Pomidor 220g, Pieprz czarny mielony 2g, Ogórek 100g, Ser twarogowy półtłusty 80g, Kapary z puszki 20g, Przyprawa oregano, sól, pieprz 3g, Oliwki w puszce 15g, Cebula 50g, Ryż biały 30g
OBIAD –Sakiewka z kurczaka w cytrynowej marynacie z kaszą jęczmienną i bukietem warzyw z olejem lnianym
Kasza jęczmienna 100g, Kurczak, filet 180g, Olej lniany 7g, Bukiet warzyw 200g, Pomidory, suszone 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sok z cytryny 6g, Sól 2g, Zioła prowansalskie 3g
PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach rukoli
Filet z kurczaka 200g, Rukola 60g, Pomidory 120g, Papryka czerwona 120g, Bazylia 10g
KOLACJA – Tortilla z krewetkami w sosie czosnkowym
Tortilla razowa 120g, Krewetka, surowa koktajlowa 120g, Cebula 50g, Pomidor 200g, Ogórek konserwowy 50g, Oliwki 15g, Sałata lodowa 40g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa chili 1g, Jogurt naturalny 2% 50g, Musztarda 4g, Czosnek 2g, Sól 2g
Piątek
ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami i salami
Jaja 200g, Oliwa z oliwek 10g, Salami 60g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g
II ŚNIADANIE – Galaretka z kurczaka
Pieczony kurczak 100g, Bulion drobiowy 200g, Oliwki zielne 30g, Mieszanka koktajlowa owoców 50g, Żelatyna 10g
OBIAD – Żeberka w sosie jabłkowym
Olej rzepakowy 20g, Żeberko wieprzowe 150g, Cebula 50g, Czerwona kapusta 120g, Jabłko 120g, Bulion warzywny 170g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 70g
PODWIECZOREK – Naleśniki z jagodami i białym serkiem
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 50g, Ser twarogowy chudy 70g, Olej rzepakowy tłoczony na zimno 5g, Mąka pełnoziarnista 75g, Borówki amerykańskie 100g, Jajka 50g, Sól 2g
KOLACJA – Wędzony kurczak z winogronem sosie pomarańczowym
Sałata lodowa 60g, Kurczak, filet wędzony 150g, Winogrona ciemne 40g, Płatki migdałowe 10g, Jogurt naturalny 2% 75g, Pomarańcza 80g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż basmati 60g