Poniedziałek
Śniadanie: Kasza jaglana z bakaliami i prażonym jabłkiem
kasza jaglana 50g,170kcal
jabłko 200g, 220kcal
posiekane orzechy włoskie 10g, 90kcal
migdały (płatki) 10g, 76kcal
pestki słonecznika 5g, 44kcal
suszona żurawina 5g, 36kcal
cynamon, imbir, kardamon po 3g
II śniadanie – Warzywa pieczone z soją
Pędy bambusa 100g, Brokuł gotowany 120g, Sezam 20g, Sos sojowy 40g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 160g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 10g, Soja nasiona 50g
Obiad: Kurczak w potrawce dyniowej
ziemniaki 200g, 230kcal
czosnek 3g, obrany i rozgnieciony
kmin rzymski, rozmaryn, czarny pieprz po 3g
bulion z kurczaka 300ml, 140kcal
dynia pokrojona w kostkę i obrana (bez nasion bez pestek) 100 g, 30kcal
pierś z kurczaka 250g, 250kcal
biała fasolka z puszki 50g, 160kcal
zielone oliwki bez pestek 10g, 18kcal
Podwieczorek: Jajka ze szpinakiem, pieczywo chrupkie
jajko 100g, 140kcal
szpinak mrożony 50g, 30kcal
jogurt naturalny 20g, 15kcal
oliwa z oliwek 5ml, 40kcal
czosnek 3g
pieczywo żytnie chrupkie 20g, 40kcal
przyprawy: sól ziołowa, pieprz ziołowy po 3g
Kolacja: Makaronowa sałatka z wędzonym łososiem
makaronu szpinakowy wstążki 100g po ugotowaniu 300kcal
szparagowa fasola 60g, 15kcal
pomidorki koktajlowe 80g, 20kcal
czarne oliwki 10g, 50kcal
pomidory suszone w oliwie 10g, 40kcal
ser ricotta 30g, 60kcal
wędzony łosoś 70g, 100kcal
sól, pieprz, po 3g
Wtorek
ŚNIADANIE – Koktajlowa sałatka z kaszy jaglanej
Kasza jaglana 100g, Łosoś, wędzony 120g, Pomidorki koktajlowe 200g, Cebula15g, Natka pietruszki 6g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Awokado 40g
II ŚNIADANIE – Sałatka Horiatiki z ryżem
Papryka czerwona 130g, Ser Feta light 50g, Pomidor 220g, Pieprz czarny mielony 2g, Ogórek 100g, Ser twarogowy półtłusty 80g, Kapary z puszki 20g, Przyprawa oregano, sól, pieprz 3g, Oliwki w puszce 15g, Cebula 50g, Ryż biały 30g
OBIAD – Parowane burgery drobiowe, ryż z brokułami
Mielony filet z indyka 150g, Jajo 50g, Pieprz czarny mielony 4g, Przyprawa oregano 3g, Przyprawa majeranek 3g, Przyprawa chili 1g, Sól 2g, Ryż brązowy 100g, Brokuły 140g, Oliwa z oliwek 10g, Lubczyk 3g, Jabłko 220g
PODWIECZOREK – Warzywa z soczewicą
Soczewica nasiona 75g, Marchew 50g, Cukinia 100g, Bakłażan 100g, Papryka czerwona 65g, Pomidor 130g, Cebula 25g, Przyprawa papryka mielona 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa oregano 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g
KOLACJA – Wędzony kurczak z winogronem sosie pomarańczowym
Sałata lodowa 60g, Kurczak, filet wędzony 150g, Winogrona ciemne 40g, Płatki migdałowe 10g, Jogurt naturalny 2% 75g, Pomarańcza 80g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż basmati 60g
Środa
ŚNIADANIE – Omlet z białą fasolą i zieloną cebulką
Fasola biała w puszce 130g, Papryka czerwona 80g, Zielona cebulka 25g, Natka pietruszki 6g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Jajo 150g, Mąka owsiana 20g
II Śniadanie: Sałatka z czarnego ryżu
ugotowany czarny ryż 50g, 150kcal
buraki pieczone w piekarniku 70g, 40kcal
papryka konserwowa 50g, 45kcal
brokuł 50g, 14kcal
cukinia 50g, 11kcal
ocet balsamiczny 10ml
sól, pieprz po 2g
OBIAD – Łosoś miodowo-cytrynowy na sałatce makaronowo-kukurydzianej
Łosoś surowy 180g, Miód 10g, Cytryna 30g, Sól, pieprz 1g, Kukurydza konserwowa 90g, Pomidorki koktajlowe 100g, Cebula czerwona 50g, Ogórek 50g, Rzodkiewka 60g, Makaron pełnoziarnisty 80g
PODWIECZOREK – Fusilli rigati z soczewicą i brokułowym pesto
Makaron fusilli rigati 40g, Soczewica nasiona 50g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Brokuły 100g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Przyprawa bazylia, sól, pieprz 3g
KOLACJA – Gyros na placku owsianym
Płatki owsiane 60g, Jogurt naturalny 2% 50g, Jajo 50g, Sałata lodowa 80g, Pomidor 130g, Cebula 25g, Kurczak, filet 130g, Przyprawa gryos 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 2g, Koper 2g
Czwartek
ŚNIADANIE – Przekładaniec owsiano-jogurtowo-owocowy
Jogurt naturalny 2% 180g, Zarodki pszenne 15g, Płatki owsiane 100g, Kiwi 60g, Awokado 30g, Maliny, mrożone 100g, Czarne jagody, mrożone 50g, Miód 10g
II ŚNIADANIE – Sałatka śródziemnomorska z ryżem
Ryż basmati 60g, Tuńczyk, w wodzie 100g, Oliwki czarne 24g, Ser Feta 15g, Czosnek 5g, Bazylia świeża 3g, Natka pietruszki 6g, Sok z cytryny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g
OBIAD – Pulpety z indyka z makaronem i sałatką z pomidorów
Indyk, filet mielony180g, Cebula 50g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Białko jaja 30g, Makaron razowy 100g, Pomidor 250g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 10g
PODWIECZOREK – Sałatka z gruszką i kurczakiem w sosie miodowo – musztardowym
Kurczak, filet 120g, Sałata lodowa 40g, Papryka czerwona 65g, Gruszka 120g, Migdały blanszowane 15g, Oliwa z oliwek 2g, Miód 3g, Musztarda 5g, Ocet winny 3g, Ryż dziki 45g
KOLACJA – Papryka nadziewana kurczakiem z warzywami i mozzarellą
Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 300g, Ryż brązowy 45g, Cebula 25g, Cukinia 200g, Ser mozzarella 30g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa bazylia 1g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g
Piątek
ŚNIADANIE – Angielskie śniadanie
Szynka z indyka 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Kasza gryczana 100g, Fasola biała z puszki 50g, Papryka czerwona 50g, Pomidor 50g, Koncentrat pomidorowy 10g
II ŚNIADANIE – Serek wiejski z brokułami i szynką
Serek twarogowy ziarnisty 150g, Polędwica luksusowa 50g, Brokuły gotowane na parze 200g, Czosnek suszony 5g, Sól ziołowa 2g
OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowo – słodko – kwaśnym z ryżem cury i brukselkami
Śmietana 18% 25g, Filet z kurczaka 200g, Oliwa z oliwek 20g, Ryż basmatii ugotowany100g, Brukselka 150g, Słonecznik, nasiona 30g, Sos sojowy 10g, Curry 10g, Sos słodko-kwasny 15g, Przyprawa kebab 3g
KOLACJA – Spaghetti z pieczarkami i indykiem
Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Pieczarki 100g, Cebula, 50g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 20g, Sos sojowy 10g, Indyk filet 90g