Poniedziałek

ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym, sok owocowo-warzywny

Ser twarogowy chudy 150g, Jogurt naturalny 50g, Awokado 130g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Syrop klonowy 10g, Chleb graham 90g, Jabłko 220g, Marchew 50g, Seler korzeniowy 20g

II ŚNIADANIE – Makaron ryżowy w sałatce z czarnej fasoli

Makaron ryżowy 75g, Szynka z piersi kurczaka 60g, Fasola konserwowa czarna 100g, Pietruszka, liście 10g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Papryka żółta 75g

OBIAD – Wołowina z zieloną fasolką w pomidorach z kaszą gryczaną

Polędwica wołowa 170g, Fasolka szparagowa, mrożona 150g, Marchew 50g, Pomidor 200g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Przecier pomidorowy 5g, Przyprawa papryka słodka 2g, Zioła prowansalskie 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Kasza gryczana 100g

PODWIECZOREK – Grillowane burgery z kurczaka z sałatką z kaszy jęczmiennej

Filet z kurczaka mielony 90g, Białko jaja 30g, Otręby owsiane 15g, Mięta świeża 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Przyprawa papryka 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Natka pietruszki 5g, Pomidor 160g, Cebula czerwona 25g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Kasza jęczmienna 40g

KOLACJA – Papryka nadziewana kurczakiem z warzywami i mozzarellą

Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 300g, Ryż brązowy 45g, Cebula 25g, Cukinia 200g, Ser mozzarella 30g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa bazylia 1g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g


Wtorek

ŚNIADANIE – Pieczywo z grillowaną piersią z indyka

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Mięso z piersi indyka 150g, Pesto różowe 20g, Pomidor 30g, Ogórek 40g, Papryka 60g, Sałata zielona 20g

II ŚNIADANIE – Sernik czekoladowy

Ciemna czekolada 50g, Kremowy ser śmietankowy 100g, Cukier 10g, Esencja waniliowa 1g, Jajo 50g, Śmietana 18% 15g, Kakao 2g, Herbatniki czekoladowe 30g, Masło 5g, Cynamon 1,5g

OBIAD – Prowansalskie ratatouille z kurczakiem

Cukinia 200g, Bakłażan 200g, Czerwona papryka 120g, Pomidory 150g, Oliwa z oliwek 15g, Czosnek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Zioła prowansalskie 10g, Bazylia 5g, Ryż ugotowany 150g, Kurczak wędzony 200g

PODWIECZOREK – Sałatka z orzeszkami 

Sałata zielona lodowa 30g, Awokado 100g, Pomidorki koktajlowe 30g, Orzeszki 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 10g, Czosnek 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz ziołowy 2g

KOLACJA – Panga w sosie koperkowym

Filet z pangi 150g, Cebula 50g, Cytryna 50g, Marchewka 100g, Cukinia 70g, Sól 1g, Pieprz kolorowy grubo mielony 2g, Cukier 2g, Masło 20g, Mąka 10g, Bulion warzywny 130g, Słodka śmietanka 30g, Koper 10g, Lubczyk 3g


Środa

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z daktylami i wiórkami kokosowymi

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2% 500g, Wiórki koksowe 10g, Daktyle suszone 20g

II ŚNIADANIE – Sałatka cytrusowa z serkiem homogenizowanym

Serek homogenizowany śmietankowy 50g, Pomarańcz 100g, Mandarynka 200g, Grejpfrut 150g, Kiwi 50g, Pomelo 100g, 21kcal

OBIAD – Klopski pieczone na kokardkach w pulpie pomidorowej z dynią

Makaronu kokardki 100g, Zmielona łopatka wieprzowa 100g, Jajko 50g, Czosnek 10g, Otręby żytnie 40g, Bułka tarta 20g, Sól 3g, Pieprz 3g, Suszony rozmaryn 3g, Listki laurowe 3g, Suszona bazylia 3g, Pomidory 200g, Przecier pomidorowego 30g, Dynia pokrojona 100g, Oleju rzepakowy 20g

PODWIECZOREK – Pasta tuńczykowo-fasolowa, pieczywem

Tuńczyk w sosie własnym 100g, Biała fasola 100g, Czosnek 5g, Majeranek2g, Tymianek2g, Pieprz czarny 2g, piEeczywo graham 80g

KOLACJA – Makaron z serem i jagodami

Pełnoziarnisty makaron muszelki 50g, Ser typu Bieluch 50g, Jogurt naturalny 100g, Cukier 10g, Płatki migdałowe 20g, Jagody 100g


Czwartek

ŚNIADANIE – Cynamonowo – gruszkowo – jabłkowa owsianka

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Jabłko 100g, Gruszka 100g, Cynamon 2 g

II ŚNIADANIE – Ciasto francuskie z jabłkami

Ciasto francuskie 50g, Jabłka 200g, Cukier brązowy 5g, Cukier waniliowy 2g, Masło 10g, Kardamon 2g, Cynamon 2g

OBIAD – Lasagne

Makaron lasagne 100g, Mielone mięso wołowo-wieprzowego 200g, Czosnek 2g, Cebula 100g, Pomidory z puszki 300g, Oliwa z oliwek 10g, Żółty ser 40g, Sól 2g, Oregano 2g, Tymianek 2g, Bazylia świeża 2g, Masło 20g, Mąka 20g, Mleko 100g

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałat 50g, 1Oliwki czarne 15g, Oliwki zielone 15g, Ser feta 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona 60g, Papryka żółta 60g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 3g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g, Pieczywo żytnie z dynią 30g

KOLACJA – Potrawka z soczewicy z boczkem

Zielona soczewica 50g, Boczkiem 100g, Pomidor 150g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Sól 5g, Pieprz 5g, Papryka wędzona 5g, Kumin 5g, Liść laurowy 1g, Rozmaryn 2g, Natka pietruszki 5g


Piątek

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami i sosem jogurtowym

Kasza jaglana 100g, Mleko 3,2% tł 250g, Winogrona ciemne 40g, Winogrona białe 40g, Banan 100g, Jogurt naturalny 50g, Miód 10g

II ŚNIADANIE – Kurczak w jogurcie z warzywami

Brokuł 75g, Kalafior 75g, Filet z kurczaka 100g, Oliwa z oliwek 5g, Jogurt naturalny 50g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 5g, Tymianek 3g, Liście roszponki 50g

OBIAD – Panga w migdałach z kaszą bulgur i cukinią

Panga filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajko 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza bulgur 170g, Cukinia 100g, Papryka słodka 5

PODWIECZOREK – Kawałki kurczaka gotowane na parze z ryżem i surówką czosnkową

Kurczak, filet 90g, Jogurt naturalny 2% 25g, Przyprawa do grilla 3g, Ryż brązowy 50g, Sałata lodowa 40g, Rukola 35g, Pomidor 160g, Czosnek 6g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 5g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g

KOLACJA – Grillowana wołowina na sałacie

Wołowina 100g, Ogórki gruntowe 120g, Cieciorka z puszki 50g, Rukola 20g, Roszponka 20g, Szpinak 20g, Pietruszka 10g, Mięta 2g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 10g